HDMI tuhaf bir sorun yardım gerek
Merhaba,
Bilgisayarda 2 HDMI çıkışı var. Biri anakartın (MSI B650-S Wifi) diğeri ekran kartının (XFX 6750 XT).
Oyunlarda performans almak için monitöre (Samsung M7) bağlamak üzere ekran kartının HDMI çıkışını tercih etmem gerekiyormuş. Öyle de yaptım gerçekten performans ciddi arttı.
Ama bu sefer de ses gidiyor. Hoparlör falan almak istemiyorum, monitörün kendi ses kalitesi fena değil.
Şimdi bu sorunu en efektif nasıl çözerim?
Normal bir jak bağlantısı ile mi?
2. bir HDMI kablosu ile mi?
Yoksa ekran kartının zaten sesi iletmesi gerekmiyor mu? Acaba o konuda mı bir şeyi eksik yaptım?
Topladığım bu sistem alınır mı?
Merhaba,
Emektar laptop (z500) kendi kendine kapanmaya başladı. Bakım, soğutucu filan da kar etmedi. Evden pek çıkarmadığım için bu sefer masaüstü bilgisayar almaya karar verdim.
Daha çok ms office uygulamaları, internet gibi basit işler için alıyorum. Grafik tasarımı vs. yapmıyorum. Gamer da değilim. Ama bazen oyun da oynuyorum. Mesela gta6'yı, en yeni cs'yi, merak ettiğim başka oyunları orta ayarlarda da olsa sorunsuz oynayabilmeyi isterim. O yüzden almışken fena bir şey almayayım, ekran kartı da olsun, uzun süre götürsün istedim.
Öyle çok yüksek çözünürlük ve ultra grafik ayarları/yüksek FPS takıntım yok. Akıcı olsun, takılmasın yeter. Oyunları gerekirse grafikleri düşürüp hızlı oynamayı tercih ediyorum. Samsung 43" m7 monitörüm var (https://www.epey.com/monitor/samsung-ls43bm700uuxuf-s43bm700.html) Alacağım bilgisayarı HDMI üzerinden bağlayıp sürekli onunla kullanmayı düşünüyorum.
Sinerjiden aşağıdaki sistemi topladım. (Buna bir de soğutma için Phantom Spirit almayı düşünüyorum.)
Bu listede gözünüze çarpan herhangi bir şey var mı? Şu parçalar yaramaz veya bu fiyata şu parçaları alsaydın daha iyi olurdu dediğiniz bir şey? Bütçeyi daha fazla artırmak istemiyorum ama büyük bir fark olacaksa son sınır olarak 38.000'e kadar çıkabilirim. Böylece soğutmayla birlikte 40.000 olur. Özellikle seçtiğim kasa ve PSU'dan hiç emin değilim (rastgele seçtim) ama lütfen diğer parçaları da yorumlayın. Uzun yıllar başka bir bilgisayar veya parça almayı düşünmediğim için almışken garantici olmaya çalışıyorum.
Bu arada sinerji bu iş için doğru adres mi? Bir de cumaları indirim yapıyorlar sanırım, onu mu beklemeliyim?
Cevaplar için şimdiden çok sağ olun.
Topladığım sistem: https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/P3H7QGQU
Lenovo B590 59-354223 vs Asus X55C-SX039H ?
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 33
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 331 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook