Merhabalar, bu sorunun cevabını ilgili yerlerden alamadım. Hepsi Yüksek Lisans ın bitimiyle ilgili. Ben YL dan çıkmak ile alakalı bir soru sormak istiyorum.
Durumu kısaca özetlemem gerekirse;
Şu anki durum: Bir tezli YL programına kayıtlı olduğum için E-devlette "Ertelemenizin bitmesine 1 YIL 11AY 8Gün kalmıştır" yazmakta. 2 dönemdir pasif öğrenciyim(bu yılın bahar dönemi de dahil olmak üzere 2 dönemlik dondurma hakkımı tamamlamış olacağım) Ben tecili bozdurup bedelli başvurma işine giriştim (Temmuz zammı gelmeden önce parayı yatırmak için)
E-devletten yoklama başvurusunu yaptım tüm formu doldurdum. Sıra geldi Aile hekiminden sağlık belgesi almaya. Aile hekimi sırtımı dinledikten sonra beni astım şüphesi olduğu için şehir hastanesine sevk etti uzman görmesi için. Nefes testinden sonra göğüs doktoru astım teşhisi koydu ve 1 aylık ilaçlı bir tedavi süreci başlattı. Fakat bana bir belge vermedi elverişlidir ya da değildir olarak. Tedavi bitmeden böyle bir belge veremem dedi. Aile hekimine tekrar gittiğimde "iş benden artık çıktı benimle işin yok belgeyi uzman verecek" dediği için aile hekimine bir daha gidemiyorum.
Soru 1:
E-devletten aile hekimine gitmeden önce yoklama başvurusunda bulundum. Bu 1 aylık süreçte bu başvuru bu şekilde kalabiliyor mu? Çünkü 1 ay sonra 1 Temmuzu geçeceği için muhtemelen zamlanacağı için Temmuzda değil de 182 bin lirayı 6 ay faize koyup Aralıkta başvurmak istiyorum. Bu süreçte 182 bin lira zamdan etkilenmemiş oluyor. E-devleten başlattığım bu başvuru 6 ay boyunca bu şekilde kalabiliyor mu?
Soru 2:
YL programından yakın zamanda(yeni dönem başlamadan )ayrılacağım. Ayrıldığım anda kaçağa mı düşüyorum? Daha fazla dondurma hakkım yok diye biliyorum. Fakat YL programından da ayrılmam gerekecek aynı zamanda çalışan olduğum için ikisi aynı anda yürümüyor. Başka arkadaşlardan YL dan çıksan bile aynı yılın son gününe kadar tecilin devam ettiği bilgisini almıştım. Üniversite şu anda MSB ye benim ayrıldığımı bildirirse anında tekrar başvurmam mı gerekiyor? Üniversiteye sorduğumda biz bildiriyoruz MSB nin iç sürecini bilmiyoruz dedi.
Şu an Zamlanmasına 5 iş günü kaldı yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
@a-f-h Abi selamlar, bu konular hakkında baya bir bilgin olduğunu duydum. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
Selamlar. Umarım doğru alt kategoriye açmışımdır. Yapmak istediğim işlem şu;
Bilgisayarda çalışan 2 farklı programda okuduğum ve benim hareketlerimle 1 saniyede bir değişen değerler var. Mesela biri A olsun diğeri B. Bu 2 değeri basit bir işleme sokup, A*12.6/ B = C gibi her 1 saniyede bir bir C değeri görmek istiyorum. Yani ekranda bir çerçeve belirleyip (görmek istediğim değerin ekrandaki konumu sabit) o çerçeve içindeki sayıları real-time float a çevirip işleme sokup C değerini görmek istiyorum. Bunun için pythondan tesseract ı denemeye çalıştım fakat yapamadım. 3. parti bir uygulama ya da eklenti ile bu işlemi yapabilir miyim? Araştırdığım çoğu uygulama fotoğraftan ocr ile sayıları extract ediyor ama aradığım şey o değil. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
ANC Kulak içi Bt kulaklık önerisi
2 3 gündür araştırma içindeyim fakat işin içinden çıkamadım. Belki bilen birilerinin yardımı dokunur. En iyi seçim sizce ne olur
Aradığım özellikler:
-700 - 800 tl bütçe
-ANC
-Tam kablosuz
-Bt 5.0 veya üstü
-2 cihaza birden bağlanabilme
-Su sıçramalarına karşı dayanıklı
-Müzik dinleme 4 saat ve üzeri
-Tercihen mobil uygulaması olan
-Tercihen aptx destekli
-Tercihen usb-C
|
|
PC COMPANİON ile format hatası??!?
|
|
Hasarlı Bozuk SD kart
|
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 593
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 10.048 (Bu ay: 140)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar