i7 9700k sıcaklık değerleri hakkında
Arkadaşlar anakart ve işlemci değişikliği yaptım. Geçiş sürecinde h100i v2 soğutucum bozuldu. Ben de h100x sıvı soğutucu aldım. Anakart msi z390 mortar.
İşlemci boştayken (spotify, opera vb. uygulamalar açıkken) 39-40 derecelerde geziniyor. işlemcideki duruma göre anlık 50 dereceye falan atlayabiliyor. Ama saniyelik olarak. hemen ardından 39-40 dereceye geri dönüyor.
Şu sıralar Horizon Zero Dawn oynuyorum. İşlemciye çok yükleniyor oyun. Bu sürelerde de 80 dereceyi gördüğüm oldu. Genellikle 69-70 derece civarı. Oynama süresi uzadıkça 75 derecelere ulaşıyor.
Bu sıcaklık değerleri normal mi? Yoksa soğutucu yetersiz mi kalıyor?
Corsair 600T Sirkülasyon ve Soğutucu Fan Düzeni
Herkese merhaba,
Geçtiğimiz hafta anakart, işlemci ve ram değişikliği yaptım. Corsair H100i V2 soğutucum vardı. Bir şekilde bozuldu. Anakart görmüyor ve pompadan tıkır tıkır sesler geliyor. Velhasıl corsair h100x aldım. Kendisi yolda geliyor.
Sorun şu ki ramler çok yüksek ve radyatör ile fanları birbirine bağladığımda sağ fan kesinlikle girmiyor. O yüzden çare arıyorum fan düzeneğini nasıl yapayım diye.
Kasam Corsair 600T. Aşağıdaki videoda abimiz fanları değişik bir biçimde koyuyor. Videoda 04:10 kısmına bakabilirsiniz. Şimdi öncelikle bu yöntemde radyatör fanlarla direkt temas etmiyor ve arada ızgara benzeri metal bir bölüm var. Fanları üste koyuyor ve içeriden dışarıya sıcak havayı çekecek şekilde konumlandırıyor. Öncelikle bu konudaki yorumunuz nedir.
Eğer soğutucuyu abimizin yaptığı gibi ayarlarsam aşağıdaki şemayı uygulamayı düşünüyorum. Sizce bu sirkülasyon nasıl olur?
Corsair H100i V2 - Bilgisayar görmüyor (Pompa bozulmuş)
Maalesef pompa bozulmuş arkadaşlar. Eski anakart ile denedim onda da çalışmadı. Ek olarak pompadan takır tukur sesler geliyor.
Arkadaşlr Corsair H100i V2 soğutucum var. Düne kadar bir sorun yoktu ama ana kart değiştirip yeni montajdan sonra sistem soğutucuyu görmemeye başladı.
Ana kart: Msi z390m mortar
Yapılabilecek hemen hemen herşeyi yaptım ama olmuyor.
Ana kart cihazı tanımıyor.
Icue de görmüyor.
İşlemci boştayken 50 derecelerde geziyor. Yük binince 100leri görüyor.
Yardım lütfen.
Asus gtx970 gpu tweak hakkında soru
|
Rakibimizden tarihte bir ilk daha :D
|
xbox one controller hakkında soru
|
Çalışmayı durdurdu için alternatif çözüm yolu
|
Oyuncunun Düşmanı...
|
|
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.235
İkinci El Bölümü Mesajları: 100
Konularının görüntülenme sayısı: 22.305 (Bu ay: 224)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.351 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor