Arkadaşlar anakart ve işlemci değişikliği yaptım. Geçiş sürecinde h100i v2 soğutucum bozuldu. Ben de h100x sıvı soğutucu aldım. Anakart msi z390 mortar. İşlemci boştayken (spotify, opera vb. uygulamalar açıkken) 39-40 derecelerde geziniyor. işlemcideki duruma göre anlık 50 dereceye falan atlayabiliyor. Ama saniyelik olarak. hemen ardından 39-40 dereceye geri dönüyor. Şu sıralar Horizon Zero Dawn oynuyorum. İşlemciye çok yükleniyor oyun. Bu sürelerde de 80 dereceyi gördüğüm oldu. Genellikle 69-70 derece civarı. Oynama süresi uzadıkça 75 derecelere ulaşıyor. Bu sıcaklık değerleri normal mi? Yoksa soğutucu yetersiz mi kalıyor? |
i7 9700k sıcaklık değerleri hakkında
-
-
Overclock yaptınız mı? Mevcut voltaj durumu nedir? HWinfo ile takip edebilirsiniz.
-
Hocam her şey standart ayarlarda. Msi dragon center ile tüm güncellemeleri yaptım. Bios güncelledim. Ayarlarda hiçbir oynama yapmadım. Cpuz ile izlediğim kadarıyla voltaj durumu değişken. Sabit durmuyor.
-
Bu oyunun işlemciye yük bindirmemesi lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran kartı 3070ti. 1920*1080 ayarlarda oynuyorum. İşlemci kullanımı %80lerde dolanıyor.
-
Bence all core 4.7ghz, cache ratio 4.5ghz 1.3v ile kendiniz bir overclock yapıp bir deneyin. Bazı anakartlar stok ayarlardayım bir şey olmaz diye düşünüyorsunuz stok hızdaki işlemciye 1.4-1.45v veriyor bol keseden. Sabitlediğinizde hangi voltajda kaç derece civarında dolaşıyor onu anlamış olursunuz en azından
-
Akşam voltaj değerlerini ss alıp paylaşayım ona göre daha net bir fikriniz olacaktır.
-
Merakla bekliyorum. sonra yorumumu atıcam.
-
Programı yükledim ama hiçbir şey anlamadım açıkçası. arayüz bana baya karışık geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıKırmızı -- 15 Temmuz 2022; 22:26:33 >
-
Elden Ring
HZD
-
İşlemciniz hala auto carpanlarda . Ve beklemede ki değerleri vermişsiniz oyuna girip oynayıp max değerler lazım bize. Gene hw monitör ss sinde verilen ve maxımuma cıkan vcore voltaj değeri yok o lazım bize. Şunun gibi.
ayrıca asağıdakı oyun ekran görüntüleri küçük osd değerleri okunamıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Temmuz 2022; 23:12:27 >
-
-
Şimdi düzgün olmuştur umarım
-
o mhz'de ve auto voltaj değerlerinde gayet normal cpu çekirdek ısı değerleriniz.
Ortam ısısı kaç derece ?
bazılarına göre max çekirdek ısı değerleri maximum 70 şi geçmemeli; benim görüşüm ise 90 nı geçmemeli.
sizin işlemci 9 cu nesil ve az çekirdekli olduğundan bazı oyunlarda çekirdek yüzde kullanımı fallaşıp ısıya sebeb verebilir. o kullandıgınız corsair kapalı devre aio lar ancak o kadar sogutur. kasa havalandırması kasa fanlarıda iyi ise. hava sirkülasyonu tam sağlanmıssa.
neler yapılabılır ısı degerleri size fala geliyor ise. elle carpanlar sabıtlenıp manuel mvoltaj degerleri bulunup belirnelıp. aio nun fanlarıda 4 pin ise fan devri maximuma getirilmeli.
yada cpu nuza sıvı metal ile delit uygulanabilir. çekirdek ısı degerlerinde cpu marka model ve kalıtesıne gore 10-15 derece düşüş gözlemlenebilir.
ama sonuc oolarak ortam ısısısı 25 derece ve ustu ısı cekırdek ısı degerlerınız gayet normal. kafaya takılacak bir olay yok yani. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Temmuz 2022; 23:23:14 >
-
Hocam oda biraz sıcak. 30 derece civarı olabilir.
-
Hocam değerli bilgiler için teşekkürler. Manuel işlemlerde hiç deneyimim olmadığı için risk alamam. Normalse kafaya takmadan yola devam.
İyi forumlar.
-
Normal değerler. Önemli değil iyi geceler.
-
Yaz aylarında 1.35v için belirttiğiniz sıcaklıklarla normal sayılabilecek değerler hocam
-
Pcnin olduğu oda ekstra sıcak oluyor. Bir de soğutu radyatör fanlarının yönüne karar veremiyorum tam olarak. Şu an kasanın tavan kısmında radyatör ve fanlar da radyatörün üstünde. Radyatörden dışarıya hava çekecek şekilde konumladım. Eğer ki radyatörün altına konumlayıp içerdeki havayı radyatöre üfleyip dışarı atsa sıcak hava ile soğutma yapma performansı düşer diye düşünüyorum. Oda sıcak olduğu için dışarıdan içeriye hava alan fanlar da iyi soğutma sağlamıyor olabilir. Bu radyatör fanlarının yönü konusunda çok kararaızım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çağ dışı bir çizimle ideal hava sirkülasyonunu şöyle anlatayım hocam
Benzer içerikler
- ryzen ne demek
- smt mode nedir
- işlemci ghz arttırma
- tray işlemci nedir
- en yüksek işlemci durumu kaç olmalı
- arrow lake
- cpu nedir
- tpm 2.0
- işlemci karşılaştırma
- mediatek dimensity 9300+
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X