< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
i7 9700k sıcaklık değerleri hakkında (2. sayfa)
-
-
Radyatörün üstüne koyup havayı emerek atmaya çalışırsanız radyatör haricinde de kasanın dışından serin havayı da alacaktır o yüzden pek efektif olmaz, radyatörün altına koyup dışarıya üfleme yaptırırsanız hem kasa içindeki sıcak havayı tahliye etmek hem de radyatörün üstünde de bir hava akışı oluşturmak için daha efektif olur.
Kasadan havayı tahliye eden fanlarınız kasanın içerisine hava üfleyen fanlardan daha güçlü olursa genelde vakum etkisi oluyor yan panel de kapalıysa kasa daha hızlı toz topluyor.
-
İdeal çizim böle :)
-
Birkaç haftaya kadar corsair 280x kasaya geçeceğim. Şu an 600t var. İçi hangar gibi :) daha kompakt ve küçük tasarımda ne yapacağım bakalım. Ama hava çok daha hızlı sirküle olacaktır diye düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçebiliyorsan 4000d Airflow geç daha mantıklı daha şık.
-
Bende durumlar böyle, göze hoş gelen bir tarafı yok 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mümkün olduğunca küçük bir kasa istiyorum artık pc kullandığım oda oldukça dar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
@Mr. Decent @Second sister @pcpcpcpc @salvatore_volkan
Farklı oyunlarda da deneme yapma şansım oldu. Yine işlemci kullanımı yüksekti. Mafia gibi oyunda 80 derece sıcaklık olmamalı diye düşünüyorum. Biosu kurcalarken Intel Turbo Boost diye bir şey gördüm ve kapattım. Sonraki denememde oyun içi sıcaklık 55 derecelerdeydi. çok deneme şansım olmadı ama sanırım bir etken bu.
Belli sınırlar içerisinde oc gibi bir şey sanırım. Benim soğutucu da bu işlem için yetersiz gibi. Yanılıyor da olabilirim. Bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum.
-
Turbo boost kapatırsanız işlemciniz base speed olan 3.6ghzde kalır o yüzden ısınmamıştır
-
En azından ısınmanın kaynağını bulmuş oldum sanırım. Üst segment bir soğutucu ile belki ısı biraz daha düşük tutulabilir. Performansta korkunç düşüşler yaşatmayacaksa zaten benim için problem olmaz şimdilik. Bir de Multi Core Enchancement diye bir şey varmış. Ona da bakacağım artık.
-
Aslında 240mm radyatör var bu derecede bir sorun yaşamamanız lazım, diğer tarafa da bir fan atsanız belki ısıda bir değişim olur, ne kadar olur gerçi orası da malum
-
Turbo Boost İmkanlar dahilinde işlemciyi kendi kendine oc eden ve aşırı derece voltaj veren bir sekme.
Senden bir kaç şey yapmanı isteyeceğim. Öncelikle Dragon center pc den sil. Sebebi bios üzerinden yaptığın ayarlarda karışıklığa sebep oluyor.
2. Dragon center sildikten sonra bios ara yüzüne Defoult yap ve sadece Ram xmp Çalıştır.
Dragon center bazen yer yer İşlemci Voltajını 1.35v 1.38v gibi yüksek rakamlara tutabiliyor.
-
1080p de işlemciye aşırı yük biner . Bence değerler normal. 2k yada 4 k da işler değişir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Second sister Turbo boost açık olacak sanırım. Akşam deneyeceğim ama fanları da dragon center üzerinden kontrol ediyordum. O opsiyonu kaybedeceğiz :)
@Red_devil33 2k monitörüm yok ama işlemciye binen yükü azaltmak için 2k açıyorum ben de.
-
Dostum senden istediğim sadece Dragon center pc den komple kaldırman. Fanları bios üzerinden 1 kere ayarlarsın kalır ondan zarar gelmez. Sonra Dragon center kaldırınca bios güzel defoult çek Sadece xmp aç gir bir oyuna bak bakalım sıcaklıkların düşecek mi düşmeyecek mi.
Not Turbo boost açık olucak sanırım demişsin ya Dragon center silip bios sıfırlayınca o ayar otomatiğe düşecektir ekstra bir şey yapmana gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarq26 -- 18 Temmuz 2022; 11:0:33 > -
Teşekkürler. Akşam deneyim bilgi ileteceğim.
-
MSI anakartlarda turbo boost kapatıldığı takdirde hiçbir şey olmuyor ama Asus ve Asrock anakartlarda turbo boost kapatınca kendi belirlediğiniz statik overclock ayarları bile işlemiyor işlemci base clockta takılıyor sürekli. Gerçi arkadaşın anakartı MSI herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 18 Temmuz 2022; 15:7:45 > -
Evet bende uzunca bir süre msi anakart kullanırım tek sorunu Dragon center. Bios üzerinden ayar yapsan bile kabul olmaz gereksiz voltaj verir ayarlar sıfırlanır. Şu anda Msi tek sorunlu yanı Dragon center.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X