Yardımcı bir programın bu kadar sorunlu olması enteresanmış. Akşamki sonucu merak ediyorum gerçekten. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıKırmızı -- 18 Temmuz 2022; 17:14:39 > |
i7 9700k sıcaklık değerleri hakkında (3. sayfa)
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıKırmızı -- 18 Temmuz 2022; 22:43:5 >
-
Evet Forza ve Mafia tarzı oyunlarda 80 dereceler olması gerekenden fazla kesinlikle, ama throttle yapacak kadar yüksek de değil. Bakarsanız anakartta belirlenmiş tjmax değeri 100 derece, oraya da hiçbir zaman varmamışsınız
-
Bu da Aida64 ile stres test görüntüsü. Anlamlandıramıyorum. Full sıkıştırılırken ısınmıyor ama oyun oynarken ısınıyor.
Dün bios üzerinden gaming mode denedim. gaming mode açında soğutucu fanlarının %100 çalışmasını istiyor. Ama gözüme çarpan bir şey oldu. Voltajı 1,25e sabitliyor sanki. Gaming modu kapatırken de görseldeki değişimleri gösteriyor. Cpu voltajı auto yapıyor. E zaten auto'da yüksek voltaj veriyordu. Üst görselde 1,30+ lar var. Gaming mode daha düşük voltajla iş görüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıKırmızı -- 19 Temmuz 2022; 8:4:51 >
-
Oyundayken sıcakların normale dönmüş gibi.
-
Gaming Mode Allahın belası bir şey hocam. Voltajı sabit 1.4-1.45v (işlemcinizi degrade etmek ve aşırı ısınmasına sebebiyet vermek için gayet yeterli) verip base clocka +400mhz ekliyor. Başka hiçbir numarası yok. Birisinin MSI'a bu gaming mode için dava falan açması lazım. Siz Vcore yerine VID kısmına bakıyorsunuz sanırım.
-
Yani ben o kısmı tam anlayamadım. Gaming mode açıkken 70 dereceyi pek görmedim. Ama dragon center sildikten sonra bariz bir değişim oldu. Optimal ayarı henüz bulamadım. Hafta sonu artık detaylı kurcalayacağım.
-
hocam aynı işlemci mevcut bende aorus master z390 anakart var işlemci standart aylarlarda 3yıldır sistem bende standart ayarlarda bir türlü işlemci 4.9 ghz çıkmadı gitti tek çekirdekde olsa bile işlemciyi okadar zorladım ettim 240 mm aorus sıvı soğutucu var bu işlemci gerçekten ısınan bir işlemci 75 dereceleri görüyorum standart ayarlarda dedim sıvı soğutmadandır gittim corsair sıvı soğutucu aldım yine aynı.
-
ben de max 4700 mhz gördüm. Kışın soba niyetine kullanılır kasa. Turboları kapatınca 65 derecelerde geziniyor. Bazı oyunlarda performans kaybı yaşamadım ama zorlayacak oyunlarda durum değişebilir. 80 dereceye kadar sıcaklığı kabullendim ben. Yapacak bir şey yok gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıKırmızı -- 25 Temmuz 2022; 17:12:1 > -
İ5 9400f var iş yerinde iş amaçlı kullanıyorum ama 4.10 maks turbo frekansına çıkıyor üstelik stok fan ile
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuyu hortlatacağım. belki bazı kişilere yardımı olur.
Monitör değiştirdim. 1920*1080 kullanırken 3440*1440'a geçtim ve işlemcideki yük tamamen gitti. Sıcaklık sorunu diye bir şey de kalmadı.
Yük artık ekran kartında :) derdimiz işini tam yapmayan ekran kartındaymış meğerse. Şimdi yatma sırası işlemcide :)
-
valla hocam ben i7 9700K işlemciden kurtuldum çok şükür i7 11700KF var şuan maksimum turbo hızına çıkabiliyor ısınmıyorda aynı zamanda.
-
hocam nacizane bir tavsiye vereyim
CPU Core Ration > Per Core
- Core Ratio Limit 46 veya 43
DIGI+ VRM
- LLC (LoadLine Calibration) 4
CPU Core/Cache Voltage - Manual Mode
- Cpu Core Voltage Ovverride > 1,170
bu 3 ayarı denemeni öneririm, ben bu şekilde stabilite sağlamıştım ben. belki sende fazla ya da daha düşük voltajla çalışır, LLC için level 4 değil 3 yer misal. maksat Overclock değil aslında cihazın gereksiz voltaj almasının önüne geçip stabilite sağlamak, LLC gerçekten önemli buarada hiç bir şey yapmasanda LLC'yi 3/4 gibi bir araya sabitlersen kendi başına o bile yeterli olacaktır. Ayrıca bu anakartlar eski olduğu için son BIOS tan ziyade bir iki geriye gidersen daha serin bir seviye bulabilrisin misal bende STRIX Z370-F vardı son sürüm değilde bir önceki sürüm olan BIOS2401 i yükledğimde 10 derece düşüyordu sıcaklı.
Umarım işine yarar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X