Herkese merhaba. Aklıma bir soru takıldı, Google'da da aradım bulamadım. Format atarken disk bölümleme ekranında bölünmemiş SSD hızlı biçimlendirilirse tüm sektörler tekrar yazılıp silinir mi, ömründen ne kadar gider? Mesela bendeki 500 GB SSD'yi formatlarsam, 30 GB'lik alanı sıfırlayıp format atmak ne kadar ömür yer? Deneyenler varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Herkese iyi akşamlar. Bilgisayara uygun fiyatlı diye bir Samsung SSD aldım Windows 10 kurdum, sonra elimde 1 tane yedek sata kablosu vardı. Çift bağlayayım dedim. Aceleden ve kasanın içinde fazla kablo olmasından göremeyip o anda hepsini taktım zannettim, meğer hard diskleri bağlarken HDD'nin Sata kablosunu takmayı unutmuşum. Pc SSD üzerinden açılmak üzereyken aniden kapandı. Önce bozuldu falan sandım, kasanın içine baktım ki HDD güç bağlı, Sata kablosu çıkartılmış vaziyette. Taktım ve tekrar açtım bu sefer HDD üzerinden siyah ekranda bir kaç chk dosya düzeltmesi kontroller falan yapıldı ve açıldı. Ayrıca HDD'ye 100 MB'lik bir boot bölüm ayrıldı. Sorum şu acaba ilk sefer kapanması ani bir yüklenmeden dolayı sistemi korumak için mi yoksa 2 harddisk takılı olupta veri alışverişi olmamasından dolayı mı yani yazılımsal falan mı? Yıllardır bilgisayar söker takarım da, böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım bilmiyorum, yardımınız için şimdiden teşekkürler...
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 484 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware