Herkese iyi akşamlar. Bilgisayara uygun fiyatlı diye bir Samsung SSD aldım Windows 10 kurdum, sonra elimde 1 tane yedek sata kablosu vardı. Çift bağlayayım dedim. Aceleden ve kasanın içinde fazla kablo olmasından göremeyip o anda hepsini taktım zannettim, meğer hard diskleri bağlarken HDD'nin Sata kablosunu takmayı unutmuşum. Pc SSD üzerinden açılmak üzereyken aniden kapandı. Önce bozuldu falan sandım, kasanın içine baktım ki HDD güç bağlı, Sata kablosu çıkartılmış vaziyette. Taktım ve tekrar açtım bu sefer HDD üzerinden siyah ekranda bir kaç chk dosya düzeltmesi kontroller falan yapıldı ve açıldı. Ayrıca HDD'ye 100 MB'lik bir boot bölüm ayrıldı. Sorum şu acaba ilk sefer kapanması ani bir yüklenmeden dolayı sistemi korumak için mi yoksa 2 harddisk takılı olupta veri alışverişi olmamasından dolayı mı yani yazılımsal falan mı? Yıllardır bilgisayar söker takarım da, böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım bilmiyorum, yardımınız için şimdiden teşekkürler... |
Sata kablosunun birini takmayı unutunca açılan pc birden kapandı.
-
-
Windows sadece SSD'ye kurulu olsaydı HDD'nin takılı olmaması fark yaratmazdı, Windows'un HDD'de sistem dosyaları vardır ve bulamadığından açılmamıştır. HDD'de sistem bölümü Windows kurulumunda ayrılmıştır, Windows kurulum sonrası eklenen disk'lerde kendi kendine bölümleme yapmaz bu yüzden Windows kurulumlarında diğer disk'lerin takılı olmaması önerilir.
-
Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Şöyle bir durum var ilk kez, sadece SSD'yi bağlayıp format attığımda sistem zaten kapanmamıştı. Acaba 2. Porta SSD'yi bağlamamdan dolayı olabilir mi? Yani çift harddisk takarken anakart, birincil olduğu için ve de önceden win7 yüklü HDD'yi mi aradı? Hani dual boot ile ilgili olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de dün crystaldiskinfo'dan (8.1.1 olması lazım) baktığımda SSD'nin sağlık kısmında 10 0Ah gibi bir değer yazıyordu aradım bulamadım, acaba bu ne anlama gelir? Ve bugün de samsungmagician'da rapid mod desteklenmediği yazıyordu bu belki de anakartın ddr2 ve sata2 destekli olmasından olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih69 -- 21 Şubat 2021; 15:39:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X