Şimdi Ara

eski bilgisayardaki hdd'yi yeni bilgisayara takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu donanım işlerinden anlamadığım için basit de olsa bir şey sormak istiyorum. yeni bilgisayar topladım (toplattım), hdd de var içinde, windows 10 yüklü. ancak fazladan yerim olsun diye eski bilgisayarımdaki 2 hdd'yi de yenisine aktarmak istiyorum.

yani windows 10 kurulu bir bilgisayara 2 ekstra eski hdd girecek. bunların fiziksel olarak montajı dışında bilmem gerekenler nedir? eski bilgisayardaki eski windowsu filan silmeli miyim? yoksa tüm verileri mi silmeliyim? eski bilgisayar üzerinden format atmalı mıyım (tercih ettiğim bir şey değil, çünkü o bilgisayardaki verileri yedekleyebileceğim büyüklükte haricim yok)? bir şeyleri yanlış yaparsam, bu, mevcut kullandığım yeni hdd üzerindeki faaliyetlerimi etkiler mi?

• Sonradan taktığın harddiskteki işletim sistemini silmek için o harddiski biçimlendirebilirsin. Diğer yedeklerin olduğu diske ise hiç dokunmazsın, olduğu gibi kullanırsın. Ancak diğer iki diski taktıktan sonra pcyi açıp, yeni taktığın diskleri antivirüs ile taramanda fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu biçimlendirmeyi eski bilgisayarda mı yoksa yeni bilgisayarda mı yapmalıyım? eski bilgisayarda nasıl yapabilirim? yani işletim sisteminin kurulu olduğu disk olduğu için haliyle biçimlendirmeye izin vermiyor, elimde format cdsi tarzı bir şey de yok. diskleri

yeni bilgisayara taşıdıktan sonra biçimlendirsem olur mu? oradaki windows ve registry dataları çakışma filan yaratır mı?
  • liqitos L kullanıcısına yanıt
    Hocam yenide pc de yapmalınız eski harddiskinizde w10 yoksa çakışma yapmaz
    w10 da denemedim ama muhtemelen sormucaktır biosdan seçili disk hangisi ise o diskteki işletim sistemi ile başlar bilgisayar
    eski hdd deki windowsu silebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MabeL34 -- 19 Nisan 2017; 11:37:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liqitos

bu biçimlendirmeyi eski bilgisayarda mı yoksa yeni bilgisayarda mı yapmalıyım? eski bilgisayarda nasıl yapabilirim? yani işletim sisteminin kurulu olduğu disk olduğu için haliyle biçimlendirmeye izin vermiyor, elimde format cdsi tarzı bir şey de yok. diskleri

yeni bilgisayara taşıdıktan sonra biçimlendirsem olur mu? oradaki windows ve registry dataları çakışma filan yaratır mı?

Biçimlendirmeyi yeni bilgisayarda yap. Zaten dediğin gibi eski widowsu açarak,sistemim kurulu olduğu diski silemezsin.Eğer eski diskleri yeni pcye takınca,açılışta çift işletim sistemi çıkıp sorarsa sen yeni disk seç ve windows açılınca eski windowsun olduğu diski biçimlendir. Bunun için bios-Boot menüden yeni windowsun olduğu diski ilk sıraya alıp kaydedip başlatırsan,herhangi bir çakışma olmaz. Açılınca da eski diski diski silersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.