17k-20k arası sistem tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 17-20k arası sistem tavsiyelerinize ihtiyacım var. Amd-intel-nvidia marka takıntım yok. Genellikle oyun için kullanacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
2500 tlye kadar telefon önerisi
Merhaba arkadaşlar,
Anneme yeni bir telefon alacağım 2500tl'ye kadar hangi telefonu almam mantıklı olur. Ekran,kamera ve sarj önceliklerim.
İntel x99 Anakart ve M2 ssd hız problemi.
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz gün x99 bir anakart aldım. Anakart üzerinde 2 adet nvme m2 ssd girişi var. Corsair mp510 1 tb lık SSD'yi bu slotlardan birincisine taktım. Fakat crystal mark ile test yaptığımda okuma hızı 1500ms/s çıkıyor. Daha sonra acaba anakart eski olduğu için pcie slotu mu uyumsuz diye düşündüm. Aida64 ile sistem yuvalarından kontrol ettiğimde bu iki nvme slotunun pci-e 3.0 x8 olduğu görülüyor. Buna göre Normalde ssd'nin 4900mb/s rahat ulaşması lazım. Sanırım benim bilemediğim bir bios ayarı ya da başka bir çözümü var. Daha önce böyle bir problemle karşılaşmış arkadaşlar olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.
Tuf b450 plus + ryzen 3600 ile overclock
İyi günler arkadaşlar. Bende Asus tuf b450 plus anakart ve ryzen 3600 işlemci var. Anakartımda manuel voltaj ayarı yok sadece offset + - modu var. Overclock yaparken base voltaj değeri 1.100v ben buna offset ile + 0.225 verdiğimde maks 1.325 olması gerekiyor fakat hwinfodan kontrol ettiğimde cpu core voltage 1.450-1490 lara kadar çıkıyor. Şuan hatırlamıyorum fakat bazı voltaj değerleri ise 1.5v'lara kadar çıkıyor. Bu durum normal midir? Birde bu overclock konusunda bana bilgi verebilecek birisi var mı? Ben biosda sadece çarpan ve voltaj ayarını yapıyorum onun haricinde bir ayar yapmam gerekiyor mu?
|
|
|
Asus TUF B-450 Plus anakartında overclock problemi
|
Ryzen 3600 (4.4ghz- 1.25v) + Silverstone AR01 v2.1 sonuçları
Sipariş iptali sonrası para iadesi
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 305
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 14.890 (Bu ay: 387)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware