Cümleten iyi günler, iyi forumlar arkadaşlar,
Bir süredir bu dertle uğraşıyorum normalde sorunsuz çalışan hp pavilion dv5000 bilgisayarım 1 aydır normal açıkken herhangi bir sorun olmuyor ancak "Knight Online"(oyun) açıkken bazen 1 saat bazen 4-5 saat sonra kapanıyor ve kapandıktan sonra açmaya basınca power tuşu yanıp sönüyor ve geri kapanıyor. Şarj kablosunu çıkarıp taktığımda tekrar açılıyor ve tarih sıfırlanmış oluyor.
Normalde reset attığımda vs herşey kayıtlı ancak o şekilde kapandığında sorun oluyor,
Denediklerim ; format, ram değişimi, termal macun, full temizlik ve altına soğutucu. Hwmonitör ile takip ettiğimde 60 dereceyi geçmiyor yükte. Ayrıca kendi ışıklarında şarj ışığı mavi olarak yanıp sönüyor youtube da normal açıkken videolarına baktım tam net göremedim ama onlarda da yanıp sönüyor gibi.
Valla akıl verebilecek varsa sevinirim, bilgisayar eski çözebileceğim parçalarda ise şarj kablosu vs yapayım ancak çok para harcamak istemiyorum eğer anakart işlemci vs pahalı kaynaklı ise.
------
İkinci olarak başka bir bilgisayar o da hp, bazen bir klasörü açtığımda klasörün içi simsiyah oluyor ya da sağ tıkladığımda o yenile vs mesajlarının olduğu pencere. Biraz kafasına göre yapıyor yeniden başlatınca bazen düzeliyor. Şimdi ona ssd ile format atıyorum ancak format sırasında ekranda siyah çizgi lekeleri küçük küçük çıkıp kayıyor. Bazen çalıştığında da sorunsuz çalışıyor. Bu makine daha önce ekran kartı olarak 100 üstü uzun süre işlemci de 90 civarı çalışmış. Şimdi işlemci 80lere ekran kartı ise 70lere yakın hareket ediyor.
Tekrardan okuyan herkese teşekkürler, herhangi bir fikir vs verebilirseniz hızlıca deneyebilirim.
|
|
Tarih Ve Coğrafya Öğrenimi
|
|
istanbul avrupa yakası için iftar yerleri önerisi
|
Istanbulda jet uçaklar?
SS'e Gel
|
ygs deneme onerisi
|
Bu nedir? camel paketinden cikti ss li
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 536
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 3.563 (Bu ay: 46)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic