Şimdi Ara

Tarih Ve Coğrafya Öğrenimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bu sıralar biraz tarih ve coğrafya üzerinden bilgi edinmek istiyorum ancak kaliteli bir websitesi bulamadım. Kitap olarak ise nereden başlayacağımız bilemiyorum.

Bu yüzden kitap, websitesi, e dergi vs gibi takip edebileceğim yayınlar dahil öneride bulunursanız sevinirim.
    Teşekkürler.

• Coğrafyada kesinlikle düzgün bi atlas alıp incelemeniz şart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edineceğin bilginin boyutu ne? Tarih ve Coğrafya ilmini bir bütün ve disiplinleriyle mi öğrenmek istiyorsun yoksa siyasi, ekonomik, kültürel vb. alanlarda özellikle mi bilgilenmek istiyorsun?
  • Genel tarih konusunda İlber Ortaylı'nın kitapları çok faydalı olacaktır. Soru cevap şeklinde baştan sonra her şeyi anlatıyor kitaplarında :))

• Ne kadar boyut ogrenmek istiyor tarihten genel mi derin mi cografyada nedir sadece baskent ulke felan mi ekonomisi felan var acin lutfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mareşal

Ne kadar boyut ogrenmek istiyor tarihten genel mi derin mi cografyada nedir sadece baskent ulke felan mi ekonomisi felan var acin lutfen

Hocam merhabalar,
    Öğrenmek istediğim boyut çok derinden ziyade bilgim olsun istiyorum. Mesela ülkelerin yeniçağ liderleri, ortaçağdaki büyük imparatorlukları hakkında bilgiler edinmek istiyorum. Biraz genele yatkın ancak çok da üstünkörü değil. Coğrafyada ise ülkelerin yer başkent kültür, köprü ve hikayeleri, genel kültürleri gibi daha genele yatkın şeyleri öğrenmek istiyorum. Bu yüzden nasıl başlayacağımı bilemedim.
    Bütün arkadaşlara ilgileri için teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_R

quote:

Ne kadar boyut ogrenmek istiyor tarihten genel mi derin mi cografyada nedir sadece baskent ulke felan mi ekonomisi felan var acin lutfen

Hocam merhabalar,
    Öğrenmek istediğim boyut çok derinden ziyade bilgim olsun istiyorum. Mesela ülkelerin yeniçağ liderleri, ortaçağdaki büyük imparatorlukları hakkında bilgiler edinmek istiyorum. Biraz genele yatkın ancak çok da üstünkörü değil. Coğrafyada ise ülkelerin yer başkent kültür, köprü ve hikayeleri, genel kültürleri gibi daha genele yatkın şeyleri öğrenmek istiyorum. Bu yüzden nasıl başlayacağımı bilemedim.

Tarih Belgesel olabilir Youtubeden guzel videolar mevcut ayrica History gibi belgesel turu yapanlar national geograpic takilabilirsin. ABD mesela kuzey guney savaslari vs cok guzel belgeseller mevcut Ingilizcen iyiyse daha iyi olur senin icin Filmlerde onemli Lincoln filmi var mesela Film , Belgesel ve kitap kaynaklarin olsun PC basinda olsam daha fazla linklerle yardimci olabilirdim

Cografya ise National Geoprapic yine her ay dergi alabilirsin Atlas dergisi aylik oda yardimci olabilir buda Belgeseler ustunde gidebilirsin.

PCde olmadigim icin bu kadar soyleyebilirim.

Ayrica Unili felansan uni kutuphanesi felan Cografi ve tarihi kitaplar mevcut olur alirsin bugun mesela is bankasinin gormeniz gereken 501 sehir tarihi cografi bilgi veriyor ne zaman gidilmeli felan

mesela kitapta Gurcistan/telavi sehrindd kadeh kaldiriliyorsa kesinlikle katilmalisiniz bunu birayla yamayin karsinizdakine kotu sans dilediginiz anlama gelir o sehirle ilgili sadece bir bilgi bulursan okumalisin

Filmler cogr. Onemli olarak bize gosterir Milyoner filmi mesela Bombayi James bondun TRde cekildigi filmi turkiyeyi tanitir vs

• quote:

quote:

Hocam merhabalar,

Mesela bos vaktinde vikipedide ulkelere bak bilgi

Googleden enler , tekler , ilkler gibi arastirmalar yapilabilir.

Dunyaya damga vuran olaylara bakilip o ulkere erisebilir mesela 2.dunya savasi sonuclar nedenler ulkeler liderler en ilginc olaylar asker hatiralari
    2.Dunya demisken Hitlerin Der Undergang yani turkce cokus film/belgesel tadinda Schindler list izlemelisin, Er Ryani kurtarmak

youtube yazmaya basla devami gelir merak devamini getirir.

• quote:

quote:

quote:

Hocam merhabalar,

Mesela bos vaktinde vikipedide ulkelere bak bilgi

Googleden enler , tekler , ilkler gibi arastirmalar yapilabilir.

Dunyaya damga vuran olaylara bakilip o ulkere erisebilir mesela 2.dunya savasi sonuclar nedenler ulkeler liderler en ilginc olaylar asker hatiralari
    2.Dunya demisken Hitlerin Der Undergang yani turkce cokus film/belgesel tadinda Schindler list izlemelisin, Er Ryani kurtarmak

youtube yazmaya basla devami gelir merak devamini getirir.

Tamam hocam o zaman dergilere üye olayım atlas ve nat geo,
    Youtube da verebileceğiniz bir kanal varmı acaba. Disiplinsiz başlamak istemiyorum paldur küldür diye.
    Bir de o işbankasının kitabını alayım, ayrıca kütüphaneden ekstra tarih gözüme hoş gelen kitabı alıp okumaya başlayayım.
    Şimdilik yeterli olur sanırsam hocam.
    Tekrardan çok teşekkürler, emeğinize sağlık

• Şöyle de yapabilirsin. Tarih boyu kurulan imratorlukların kronolojik olarak en bastan başlayıp en sona kadar ilerleyerek öğrenebilirsin .

Yada ülke ismi yazıp örneğin Amerika vikipediadan bakıp tarih aralıklarına mesala bağımsızlık savaşı yada içsavaş tarzında onlarla alakalı kitap okuyabilirsin.(Devletlerin bizdeki gibi tüm tarihini anlatan kitaplarda mevcut )

Yavaşdan yavaşdan sırasıyla gelir.(Tarihte var olup ülkesi olmayan ,ırkı da ülkesi de kaybolan durumlar var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.