Citroen e-C4X alınır mı?
Arabayı şarj edebileceğim kendi iş yerim var. Ev iş arası 15 km. Senede 2-3 defa tatil için şehir dışı seyahat yapıyorum sadece, geri kalanında hep şehir içi kullanacağım. Her gün düzenli olarak rampa inip çıkıyorum. Bu aracı almak mantıklı mıdır? Forumdan bir arkadaş 1.4-1.5 arası fiyat verdiklerini yazmış. Bu olmasa bile kesinlikle elektrikli veya hibrit bir araç düşünüyorum. Bunu alma diyenler bu bağlamda "bunun yerine ...... al" yazarlarsa sevinirim.
Denon x2800h AVR için hoparlör tavsiyesi
Eve sinema sistemi kurmak üzere çıktığım bu yolda kendimce yaptığım araştırmalar sonucu Denon x2800h AVR amfi aldım. Şimdi sıra hoparlörlere geldi ama bu konu amfiden daha da karışık. Çok fazla marka çok fazla model var. Nerden başlamam gerektiğine karar veremedim. Kendimce kilit noktalar şunlar;
1-Genel olarak yüksek kaliteli filmler izleyip lossless flac müzikler dinleyeceğim. Sistemi 5.1.2 dolby atmos olarak kurmayı düşünüyorum. Atmostan kesinlikle faydalanmak istiyorum.
2-Bütün hoparlörleri aynı anda almak yerine para buldukça sisteme ekleyecek şekilde parça parça almayı düşünüyorum. İlk hangi hoparlörlerden başlamam gerekir ? Sadece center hoparlör alsam mesela diğer hoparlörler başta hiç olmasa yine de film izleyebilir miyim ?
3-Teknik özelliklerine bakarken senin kullanmayı düşündüğün alan için şu özelliği kesinlikle şöyle olması lazım dediğiniz bir kısım var mı ? Atıyorum frekans aralığı illa 3-5 arasında olsun gibi.
4-Totalde 20-30 bini çok geçmek istemiyorum bütün hoparlörler için. Ama şöyle bir avantajım var, yurtdışından getirebilirim bazı parçaları. O yüzden kaliteli ürünleri belki ucuza alma şansım olabilir. Önerirken buna göre önerebilirsiniz.
5-Sesin çok yüksek çıkması benim için önemli değil. Apartman dairesinde kullanacağım. Ama detaylı ve hisli olması benim için çok önemli. En ufak ayrıntıları duymak istiyorum.
6-Şunlardan uzak dur dediğiniz veya şunlardan biri olsun dediğiniz markalar var mı ?
7-Amfiyi kendimce düzgün seçtiğime inanıyorum. Alacağım hoparlörler amfinin nimetlerinden faydalanmama engel olmasın. Kısacası amfiden geri kalır yanı olmasın istiyorum.
Tüm bunları dikkate alarak yapacağınız önerilere açığım, şimdiden teşekkürler..
EDIT: Eğer böyle bir sistemi kalite kaybı yaşamadan ve filmlerde gecikme yaşamayacak şekilde kablosuz kurma şansım varsa kablosuz tercihim olur. Maliyet çok artmamak kaydıyla.
Arkadaşlar cihazı Almanya Mediamarkttan alacağım, ondan dolayı sadece oradaki modeller arasından bütçeme uygun olanları araştırdım. Epey bir elemeden sonra şunlar arasında kaldım;
- YAMAHA RX-V 6 A AV Receiver 660 £
https://www.mediamarkt.de/de/product/_yamaha-rx-v-6-a-2677509.html
- DENON AVR-S760H AV Receiver 670 £
https://www.mediamarkt.de/de/product/_denon-avr-s760h-av-receiver-72-kanale-schwarz-2766746.html
- DENON AVR-X1700H AV Receiver 640 £
https://www.mediamarkt.de/de/product/_denon-avr-x1700h-av-receiver-72-kanale-schwarz-2766745.html
- DENON AVR-X2800H AV-Receiver 790 £
https://www.mediamarkt.de/de/product/_denon-avr-x2800h-av-receiver-72-kanale-schwarz-2835400.html
Aramızda bu cihazları kullananlar varsa özellikle yorumlarını merak ediyorum. Bunlar arasından hangisini almak mantıklı olur ? XBOX Series S ve LG OLED G1 TV ile kullanılacak. Çokça film izlenip arada bir de hi-fi / flac şarkılar dinlenecek. Sadece bu modeller arası yorum yaparsanız sevinirim, teşekkürler
AVR ye ihtiyacım var mı ?
Merhabalar,
Evde LG OLED EVO G1 televizyonum ile film izlemek ve XBOX Series S oyun konsolu ile oyun oynamak için bir ses sistemi almayı düşünüyorum. Ara sıra da müzik dinlerim ama müzik mevzusu çok mühim değil. Asıl kullanım amacım film/dizi izleyip oyun oynamak. Sistem beni sarsın sarmalasın aksiyonun tam ortasına atsın istiyorum. 1-2 gündür neye ihtiyacım olduğunu araştırıyorum. Bu alana yabancıyım ve terimler vs derken işin içinden çıkamadım. Kafama takılan bazı sorular var yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.
- AVR dediğimiz cihaz anladığım kadarıyla oyun oynarken oyun konsolundan gelen sesi Dolby Atmos vs. kaliteli olarak işleyip yeni alacağım hoparlörlere verecek. Görüntüyü de televizyona aktaracak. Film izlerken de televizyondan gelen sesi işleyip hoparlörlere aktaracak. Benim bu noktada kafamda şöyle bir soru beliriyor; televizyonumun Dolby Atmos destekli olması AVR cihazının yaptığı işi zaten televizyonun kendi başına yapıp sesi hoparlörlere öyle aktardığı anlamına geliyor mu ? Yani AVR cihazına gerçekten ihtiyacım var mı yoksa sadece hoparlörleri alıp televizyona bağlasam işimi görürmü? ( CD veya DVD den bir şey izlemeyeceğim. Tamamen Netflix internet vs gibi yerlerden film izleyeceğim )
- Ortalıkta kablo vs. dolaşsın istemiyorum. Kaliteden hiç ödün vermeden tamamen kablosuz olarak ses sistemi kurabilir miyim ?
- Soundbarlar 5+1 veya 7+1 sistemlerle aynı hissiyatı yaşatıyorlar mı ?
- Televizyonuma istediğim kadar hoparlör bağlayabilir miyim bunun bir sınırı var mı ?
- Bu tarz sistemlerde hazır paket şeklinde olan sistemleri mi tercih etmek mantıklı yoksa sistemin tüm bileşenlerini tek tek seçince mi daha uyguna geliyor ?
- Son olarak alırken kesinlikle şu özellikleri desteklesin, buna dikkat dediğiniz bir şey var mı ?
|
Bu ayakkabının modeli nedir ?
|
CHP'nin Kazanacağına İnanan Arkadaşlar
|
Ankarada Okuyan Üniversiteliler Toplanın Halısaha Var
|
|
Çaresizlik, insana ampulü icat ettirir.. |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 576
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 36.511 (Bu ay: 935)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 42 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic