İlk otomatik arabam ne olmalı?
Selamlar,
Biraz araştırma yaptım ve genel şanzıman önerilerinin CVT ve/veya Tork Konv. olduğunu öğrendim, daha çok HB arıyorum ama Sedan olsada olur, Ankara trafiğininde artık İstanbul'dan farkı kalmadığı için konfor düşkünüyüm diyebilirim, ayrıca bu sene evlilik durumuda var birlikte kullanılım istiyoruz. Marka/model/paket/yıl önerilerinizi rica ediyorum, son olarak bütçem 600K ₺ diyebilirim.
Öncelikle konuya şu konudan başlamak istiyorum, linkteki konuyu okuyup bu konuya dönmenizi tavsiye ediyorum.
Evet konuyu okuduysanız; olay sadece Zyxel ile kalmayabilir ama ben devam edeyim anlatmaya, bu bağlantı problemlerimden dolayı ben VMG3625-T50B model modemimde loglamayı aktif hale getirdim. Yaklaşık 1 saat önce şans eseri logları kontrol ettim ve kernel: PING OF DEATH ATTACK ile UDP_FLOODING ATTACK bitabii durumu @TurkNetDestek 'e bildirdim, biraz daha araştırma yaptığımda benzer Zyxel modellerinde aynı sorunla karşılaşan birilerini buldum, (bkz1, bkz2 ) bir çok kişi logların "false positive" olduğunu düşünüyor ve bunun nedeni Zyxel'in agresif güvenlik duvarı protokolü ve asıl bomba olan şey benden çıkan data daha türk.net'in srv'sine ulaşmadan modemin güvenlik duvarı tarafından blocklanıyor, güvenlik duvarı blocklama işini özellikle SSH veya FTP portunu kullandığımda yapıyor, tabiri caizse bütün işiminde içine ediyor. Merak edenler modem'inin ayarlarından Günlük Ayarı'nı açıp deneyimleyebilir. Umarım Türk.net bu modemi iade etmeme izin verir, zira Güvenlik duvarımı kapatmak istemiyorum.
TürkNet VDSL Bağlantı Problemim
Bu konuda yaşadığım problemi hem yardımcı olmak için hem de yardım bulmak için paylaşacağım hali hazırda 2 adet TürkNet aboneliğim bulunmakta, 1. aboneliğim Mardin'de ve 1 yıl gibi bir süredir kullanıyorum hatta konusu bile var buyrun ama 2. aboneliğim olan Demetevler/Ankara'da olan ve aktif olarak kendim kullandığım bu abonelik bana abone olduğum günden beridir problem çıkarıyor.
Problemin neyden kaynaklandığını bi türlü çözebilmiş değilim, ilk başlarda sürekli DNS hatası veriyordu, (dns_probe_finished_bad_config / dns_probe_finished_no_internet) daha sonra modemden (TürkNetten satın almış olduğum modem Zyxel VMG3625-T50B) DNS ayarlarını değiştirdim; Google, Cloudflare, OpenDNS, NextDNS gibi servislerini denedim fakat problem daha farklı bir hal aldı. İnternetim anlık olarak kopuyor fakat fiziksel olarak herhangi bir şey fark etmiyor, ışıklar stabil, wi-fi bağlantısı stabil, her şey normal gibi ama internet kopuyor. Konuyu en basir şekilde şöyle özetlemeyliyim, uzakta var olan bir servera PuTTy ile bağlandığımdan 5-6 dakika sonra bağlantım kesiliyor ayrıca aynısı WinSCP içinde geçerli.
16.06.2022 itibariyle 3GB'lık Wireshark cap'im ve 9-10 tane ping, pathping, tracert, netstat testlerim mevcut. Testlerimin bi çoğunu destek kaydıma ekledim; problem hattan mı, tesisattan mı, porttan mı, modemden mi bilemiyorum.
Destek Numarası: 50610092
Destek Durumu: Türk Telekom'a İletildi, Kontrol Ediliyor
Destek Detay:
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Destek Cevap #1:
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Destek Cevap #2:
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Destek Cevap #3:
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Konuya ek olarak değerli @TurkNet Destek'in konudan haberda olmasını rica ediyorum. 3Gb'lık Wireshark Cap'imi ulaştırabileceğim mümkün mertebe Network'ten anlayan bir uzman tarafından iletişime geçirilirsem çok iyi olacak.
Kızılay'da GYM Tavsiyeleriniz
Arkadaşlar selamlar, Kızılay civarlarında kaliteli, metro duraklarına yakın, problemli insanların bulunmadığı GYM tavsiyelerinizi rica ediyorum, gittiğiniz veya 'sakın gitme' dediğiniz salonları yazarsanız çok sevinirim,
-Sadece Kızılay çünkü yakın arkadaşımla birlikte başlayacam o başka semtte olduğu için ulaşımı en rahat yeri Kızılay.
-MACFit önermeyin, çok çektim zamanında tövbeliyim.
Teşekkürler.
2. Abonelik ve Altyapı Problemi
Hali hazırda TurkNet'te bir aboneliğim var, şu an o aboneliği ailem kullanıyor. Ben başka bir şehire taşındım ve binamda KabloNet kutusu gördüm, biraz araştırdığımda fiber mevcut olduğunu gördüm fakat altyapı sorgulamalarımda TürkNet VDSL var olduğunu söylüyor. Konuyla ilgi yardımcı olabilir misiniz? @TurkNet Destek
TürkNet'e geçişim ve deneyimlerim. [Geçiş Tarihi: 15/03/2021]
Evet geçiş süreci acayip hızlı ve kolay oldu. Pazartesi (15/03/2021) itibariyle bütün belge vs gönderdim. Ve TT'den TürkNet'e geçişim yapıldı, toplam 5 gün bile sürmedi Cuma sabahı aktivasyonum tamamlandı.
Gün 1: Problem yok!
Tek tek bir çok Avrupa ve ABD ülkelerinin / eyaletlerinin sunuclarında hız tesit yaptım, testleri gene olarak NPerf ve SpeedTest ile yaptım 92Mbps'nin altını görmedim, Avrupa sunucularındaki max ping değerim 65-70 arası. Umarım bu hoşnutluk böyle devam eder.
Gün 2: Her şey stabil.
Şu ana kadar her hangi bir problem yaşamadım. Böyle devam ederse harika!
Gün 3: Akşamları internet hızı bi tık düşebiliyor.
Akşamları bazı testlerde hızım 96 averajından 85'e kadar düşebiliyor. Küçük bi dalgalanma oluyor.
Gün 4: Fırtına yüzünden şehrimdeki bütün internet kesildi.
Öncelikle kesintinin Türk Net ile alakası yok, şehirde çıkan fırtına nedeniyle bakım/onarım çalışmalarından dolayı 15 dklık kısa bir kesinti oldu bütün şehirde. Gayet iyi bir şekilde devam ediyor aboneliğim.
Gün 5-15: Şehir dışında olduğum için hızla ilgili gerekli testleri çok yapamadım, şu anda 80-85 Mbps bandında devam ediyor hızım. Kardeşimin dediğine göre bir kereliğine mahsus 10-15dklığına gidip gelmiş internet.
Şimdilik bu kadar.
Gün 15-20: Artık uzun uzun bi şeyler yazmayacam, ama bu olayı yazmam gerek; IP havuzumla ilgili ciddi problemler yaşadım, IP'im sürekli bazı siteler tarafından blocklandı, neyseki destek ekipleri ilgilendi bol bol.
Gün 20-30: Aşağıdaki BilgiDemeti kullanıcı adlı arkadaşın dediği problemleri yaşamıyorum, alt yapımda bi problem yok, olacağınıda sanmıyorum, 35Mbps internete 150TL vereceğime 60-70'e 85TL veririm daha iyi. Her ay 5-6 lira fazla gelen faturadan bahsetmiyorum bile, 24 ay taahhütte ayrı bi olay.
İnternete gelince, bi problem yok, packetloss falanda yok; başınız ağrıyorsa basın iptali gidin alın TT.
6.Ay Güncellemesi: Aylardır kullanıyorum, bana mısın demedi. Bazen TT kaynaklı alt yapı çalışmalarında minik yavaşlamalar oldu fakat sıfır sıkıntı.
Laptopum için ideal termal macun nedir?
|
VPN Kurmak istiyorum.
|
GTA 5 FPS Sorunu
|
GTA 5 Düşük FPS Problemi
|
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.604
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 33.917 (Bu ay: 519)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 315 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic