php dilinde if komutu ile bildirim sesi çaldırma
Merhabalar,
$obs_sayi = $connect->query("SELECT * FROM deneme WHERE onay = '0'")->num_rows;
$aktif_obs = ($obs_sayi > 0) ? ' border-top-primary alert-success' : '';
Bu komutta görüldüğü üzere "deneme" den çekilen sayı 0 dan büyük olunca ilgili göstergede "alert-success" yani renk değişimi oluyor. Buna ek olarak aynı komuta bildirim sesi eklemek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Saygılarımla.
cpaneldeki php içerik dosyasında birden fazla sayfa mevcut. ana içerik "hesabım" fakat dosyada sekmeler var.
hesabım/bilgilerim
hesabım/çıkış
hesabım/ödeme
hesabım/siparişver gibi aynı içerik sayfasında action="link" olarak linklendirilmiş formlar mevcut.
İlgili içerik sayfası başlığı
<?php $sayfaTitle = "Hesabım"; ?>
benim istediğim ise: hesabım/bilgilerim sayfasına girdiğinde sayfa başlığı
<?php $sayfaTitle = "Bilgilerim"; ?>
şeklinde olmasını istiyorum. fakat bu içeriklerin hepsi tek bir php dosyasında olduğu için yapamadım.
Farklı php içeriği oluşturmadan aynı php dosyası içerisinde birden fazla sayfa başlığı eklemek mümkünmü?
Basit bir form oluşturma
Merhabalar,
Oluşturmak istediğim form içeriğinde sadece mesaj alanı ve gönder butonu olacak. Gönder butonuna tıklandığında. Mesajınız gönderilmiştir diye bir uyarı vermesi yeterli.
Konu ile ilgili bir örnek gösterebilecek varsa çok sevinirim.
Saygılarımla.
input içeriğine yazılacak değerden sonra gözükecek sabit bir değeri nasıl ekleyebilirim?
örneğin sabit kelime "adet" ve inputa 5 yazarsam 5 adet olarak güncellenecek. Biraz araştırma yaptım fakat tüm örnekler sabit değeri kelimden önce gösteriyor. adet 5 olarak. Yazılacak değerden sonra gösterilecek sabit değeri yapabilmem gerekiyor
Saygılarımla.
java if komutu ile bildirim sesi çalma
Merhabalar,
java üzerinde bir if komutu ile bildirim sesi çaldırmak istiyorum, if komutu eğer geçerli olursa ses çalacak.
Örneğin bir inputa girilen sayı 2 ise ses aktif edilecek, veya belirtilen herhangi bir değer değişirse ses çalacak, bir değer 0 dan büyük olursa otomatik ses çalacak.
Bu konuda örnek bir kod gösterebilecek var ise çok sevinirim.
Saygılarımla.
html veya js olarak günlük otomatik artan sayı
Merhabalar, bir sayının günlük belirlenen sayı miktarı kadar otomatik artmasını nasıl yapabilirim?
Örneğin sayımız 100 ve bu sayıya 24 saatte bir +50 eklenmesi gerekiyor yani sayı bugün 100 ise 24 saat sonra otomatik 150 olacak, bu şekilde 24 saatte bir artması gerekiyor veya saat 00.00 ı geçince, hangisi olursa fark etmez
sanırım bu ufak bir js komutu ile olur diye tahmin ediyorum
bu şekilde ufak bir kod ile örnek gösterebilirseniz varsa çok sevinirim.
Saygılarımla.
html veya js olarak günlük otomatik artan sayı
Merhabalar, bir sayının günlük belirlenen sayı miktarı kadar otomatik artmasını nasıl yapabilirim?
Örneğin sayımız 100 ve bu sayıya 24 saatte bir +50 eklenmesi gerekiyor yani sayı bugün 100 ise 24 saat sonra otomatik 150 olacak, bu şekilde 24 saatte bir artması gerekiyor veya saat 00.00 ı geçince. hangisi olursa farketmez
sanırım bu ufak bir js komutu ile olur diye tahmin ediyorum
bu şekilde ufak bir kod ile örnek gösterebilecek varsa çok sevinirim.
Saygılarımla.
if/else ile check komutu oluşturma
Merhabalar,
bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var
https://www.w3schools.com/code/tryit.asp?filename=GK58KDXH1A1J
buradaki amaç inputa önceden belirlenmiş kelimeler yazılıp check butonuna tıklandığında alt satıra önceden belirlenmiş bir mesaj yazması gerekiyor.
Örneğin: inputa yazılması gereken kelimeler: "google, youtube, araba, deniz"
inputa bu kelimelerden biri yazılıp check butonuna tıklandığında alt satıra "Doğru" kelimesi yazsın. Belirlenmiş kelimeler dışında herhangi bir kelime yazılır ve check butonuna tıklanırsa "Yanlış" kelimesi yazsın.
Sistem çok basit fakat buna uygun if komut satırını oluşturamıyorum. Bir örnek ile gösterirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla.
hedef tarihe ulaşınca otomatik silecek js komutu lazım
|
Fiyat gösterim tablosu oluşturma hakkında
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 120
İkinci El Bölümü Mesajları: 22
Konularının görüntülenme sayısı: 9.333 (Bu ay: 52)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware