750 Bin TL'ye kadar ilk araç tavsiyesi!
Herkese merhabalar, ilk araç tecrübem olacak. 27 yaşındayım kardeşimle birlikte kullanacağız. İstanbul içi kullanımda bize problem çıkarmayacak ve ilk araç için uygun olacak bir araç aramaktayız.
Beklentilerimiz:
- Otomatik
- Tercihen Benzinli
- Satarken kolay bir şekilde satılabilecek (Acemiliği attıktan sonra satıp değiştirmeyi düşünüyoruz)
- Minimum servis ve bakım ile uğraştıracak.
- Tercihen model yılı 2018 üzeri
850 Bin TL'ye kadar araç tavsiyesi!
Herkese merhabalar, ilk arabam olacak ve kardeşimle (20) birlikte kullanacağız. İstanbulda yaşadığımız için yakıt tüketimi ve araç boyutlarının düşük olduğu yeni, otomatik ve hatchback bir araba aramaktayız. Göze hoş gözüken ve atik bir araç istiyoruz. Araştırmalarımı yaptım ve 2 araç arasında kaldım.
Peugeot 208 1.2 allure selection modelini bahsettiğimiz fiyatlarda bulabiliyoruz.
Opel Corsa 1.2 elegance yine aynı fiyatlara bulunabiliyor.
Tavsiyelerinizi beklemekteyiz. İlk araç olacağı için hep kullanımı kolay hem de bizi üzmeyecek bir araç istiyoruz.
İlk araba tavsiyesi | Otomatik |
Herkese merhabalar. Yaşın 27, bekarım. Arabayı kardeşimle (19) birlikte kullanmak için almak istiyoruz. İlk arabamız olacak. Sürüş tecrübemiz yok denilecek kadar az. İstanbul içi, az yakan, görünüşü genç işi, şehir içi trafikte yormayacak ve en önemlisi otomatik bir araba düşünüyoruz. Benim aklımda ilk araba olacağından sıfır yerine ikinci el almak var. Aklımda geçen 1.3tce cliolar ancak bu fiyatlara çıkınca 0 i 20'ler olduğunu gördüm ve kararsız kaldım. Bütçe 800 bin TL civarı. Duruma göre 50 bin lira daha yukarısına çıkılabilir. Sizlerin de tavsiyesini almak istedim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
F/P Barkod Yazıcı Tavsiyesi!!
Merhabalar, e ticaret yaptığım bir dükkanım var ve gelen siparişlerin kargo barkodlarını yapışkanlı kağıda yazdırarak basit ve şık şekilde kargo poşetlerimin üzerine yapıştırmak istiyorum. Şu anda hali hazırda yazıcıdan çıkarıp makasla kesip prit'le yapıştırıyorum ve ister istemez basit bir görüntü veriyor. F/P olacak şekilde cihaz önerilerinizi bekliyorum.
Çıkarılacak barkod boyutu : 8.5 x 10
Günlük çıkarılacak barkod sayısı : 5-10
Sisteme uygun monitör tavsiyesi
Herkese merhabalar. Bugün ModArt-BLUE/Intel Core i5 12400F/GIGABYTE GeForce RTX 3060 EAGLE OC 12GB/16GB DDR4/500GB NVMe M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC bu pc'yi satın aldım.
3-3.5k TL monitör için bütçem var. Monitörü aynı zamanda ps'de fifa oynarken kullanacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca kasa sanırım mesh kasa olmadığı için sıkıntı yaratabilir demişler. Sizce hemen bir değişime gitmek gerekir mi? Sistemi kaçırmamak için özelleştiremedim.
Haberim olmadan telegram hesabı açıldı!
Herkese merhabalar. Bundan 1 hafta önce vodafone bayisinden aldığım 0546 *** ** 49 nolu telefon numarama benden habersiz ve doğrulama kodu gelmeden bir telegram hesabı açılmış. Sabah kalktığımda kendi şahsi telefonumdan telegramda gezerken yeni çıkardığım bu numaranın telegrama katıldı bildirimini gördüm. Sonrasında hesabın açıldığı telefonumu kontrol ettiğimde bir doğrulama mesajının gelmediğini farkettim ve hemen kurtarmak için farklı bir telefondan sms kodu ile hesabı kurtarmaya çalıştım. Hesabın içerisine girdiğimde ‘’Nicole Johnson’’ adlı bir hesabın oluşturulduğunu ve 2.5k kişinin olduğu bir spam grubuna girdiğini farkettim. Hemen diğer kayıtlı cihazlardan çıkış yaptım ve 2fa doğrulamayı aktif ettim.
Bir nevi kendimi, oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçebilmek için bu konuyu açıyorum. Hesabı sil vs diye bir şey yok en erken 7 gün kullanılmazsa hesabın kendini silmesi durumu var ancak hesap silinirse bu sefer tekrar aynı yöntemle hesabı ele geçirmelerinden korkuyorum. İnternette aradığımda bu problemle karşılaşan başka arkadaşların olduğunu da gördüm. Bu nasıl bir güvenlik açığıdır? Kendimi korumak için yapmamı önerebileceğiniz neler var acaba? Yaklaşık 1 ay askerlik görevim için buralarda olamayacağım umarım geldiğimde başımıza bir iş açılmaz.
Not: Bu konu hat üzerinden oluşabilecek problemlerde sorumluluk reddi için açılmıştır.
Türknet Modem Siparişi Sonrası.
Merhabalar, pazar günü türknet sitesi üzerinden ZYXEL VMG3625-T50B model modemi sipariş ettim ancak ne bir fatura ne bir takip kodu hiçbir gelişme olmadı sadece modem satın al sekmesine geldiğimde modem siparişimi iptal et butonu var. Parasını ödedim ancak hiçbir gelişme yok ve modeme en kısa sürede ihtiyacım var. Süreç nasıl işliyor acaba? Hiç mi bilgilendirici bir mail sms gelmez veya site üzerinden durumu kontrol edilmez?
Öncelikle herkese merhabalar. Kardeşime yeni bilgisayar aldıktan sonra ondaki parçalar boşa çıktı ve uzun zamandır dolabın üzerinde duruyordu. Boş boş duracağına bir sistem hazırlayıp o parçaları da çalıştırmak ve kullanmak istiyorum.
- Yarın öbürgün üzerine ekleme yapabileceğim ve güncelleyebileceğim bir sistem yaratmak istiyorum.
Elimdekiler;
- Gigabyte Geforce GTX 1050ti
- MSI B150M Gaming Pro
Bu elimdekilere ek yaparak bunları çalıştırıp oyun oynayabileceğim bir sistem istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Minimum fiyatla maksimum verim alabilirsem güzel olur.
Öncelikle herkese merhabalar. 2 gün önce ttnet taahütümün bitmesi üzerine türknete geçiş yaptım. Siteleri üzerinden adres ile sorguladığımda 35mbit ve +10 tl ile 82 mbit'e kadar alabileceğim aktarıldı. Geçiş işlemleri tamamlandıktan sonra hız testi yaptığımda 20,3 aldığımı gördüm. Kendileriyle iletişime geçtim ve kontrolleri sağladıklarını +10 tlye 84 mbit desteklediğini gördüklerini tarafıma belirttiler. Bende eğer hızı alabileceksem geçmek istediğimi belirttim ve talep oluşturdum. Aradan bir kaç saat geçmesinin ardından hattıma 88mbit tanımlı ve paketimin 100 mb olduğunu dile getirdiler. Ancak kapasite hızınızdan dolayı modeme 19 mbit ulaşmaktadır diye not düşmüşler. Şimdi benim anlamadığım zaten ilk bağladıklarında sitelerinden kontrolde 20,3 alıyordum. 10 TL fark verdim ve şuanda aldığım 19.3 mbit ayrıyetten 10 TL de faturama ek yapıldı. Burada bahsettikleri kapasite hızınızdan dolayı modeme 19 mbit ulaşmaktadır muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ben ttne kullanırken zaten 27mbit hızı aynı port kablo üzerinden almaktaydım. Arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine türknete geçtim ancak hem 10 TL fazla para talep edip hemde bana öncekinden bile daha düşük hız vermeleri moralimi çok bozdu. Eğer ki çözüm sağlayamazsam en kısa süre içerisinde iptalini sağlayacağım.
Bu fiyatlarda daha iyisi var mı?
Merhabalar arkadaşlar. Monitörü daha çok pc'ye bağlayarak film ve maç izlemek için kullanacağım. Onun dışında ps4-5 bağlayarak fifa oynamayı düşünüyorum. Sadece dizi film olsa 1ms tercih etmezdim ancak fifa'da oynayacağımı düşünerek 1ms olsun istiyorum.
bu ürünü buldum. F/P olarak gözüme hoş geldi. Sizlerin tavsiyesini de almak istedim.
TEŞEKKÜRLER.
Meslek: ...
İlgi Alanları: Bilgisayar
Bir insanın neye güldüğü akıl seviyesini, nasıl güldüğü ahlak seviyesini gösterir. |
Bir insanın neye güldüğü akıl seviyesini, nasıl güldüğü ahlak seviyesini gösterir. |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.127
İkinci El Bölümü Mesajları: 92
Konularının görüntülenme sayısı: 29.598 (Bu ay: 868)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 106 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic