Herkese merhabalar. Yaşın 27, bekarım. Arabayı kardeşimle (19) birlikte kullanmak için almak istiyoruz. İlk arabamız olacak. Sürüş tecrübemiz yok denilecek kadar az. İstanbul içi, az yakan, görünüşü genç işi, şehir içi trafikte yormayacak ve en önemlisi otomatik bir araba düşünüyoruz. Benim aklımda ilk araba olacağından sıfır yerine ikinci el almak var. Aklımda geçen 1.3tce cliolar ancak bu fiyatlara çıkınca 0 i 20'ler olduğunu gördüm ve kararsız kaldım. Bütçe 800 bin TL civarı. Duruma göre 50 bin lira daha yukarısına çıkılabilir. Sizlerin de tavsiyesini almak istedim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theonorm -- 8 Kasım 2023; 13:57:44 > |
İlk araba tavsiyesi | Otomatik |
-
-
i20 al bence ama bu paralara varmi ki. Bende 2018 polo var eli yüzü duzgunleri 800 den başlıyor -
Neden 1.0 tce değil de 1.3 tce ? -
Dsg,edc ve dct sanzimanli modellere bulasmayin , gerisi size kalmis. -
Motoru için üzer dediler hocam. 1.3 motor hem atiklik hem de şehir içi hızlanma olarak daha iyi olur diye düşündüm. Yanlış mı düşündüm.
-
Hiç üzecek bir motor değil 1.0 turbo olanları, normal kullanımda ve şehiriçinde yeterli performansı ve atikliği veriyor. Vergi avantajıda var. Bakım süresi uzun (Normalde 10.000 bunlarda 20.000 diye biliyorum.), cvt yakıtta çok verimli olmasa da sorunsuz uzun vadeli, mekaniği sağlam. Bana ortalamanın üstü performans lazım diyorsan onu bilemem 1.3 alabilirsin ama eski ve kilometresi yüksek olacaktır büyük ihtimalle uzun süredir üretilmiyor onlar. 1.0 TCE temiz clio 5 mantıklı olur bence. Fiyatı klasmanında sorunsuz, kullanımı rahat ve yeterli performansı veren bir araç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Kasım 2023; 12:26:20 > -
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Bu fiyat bandında veya biraz üzerinde 208 - corsa - i 20 bulunuyor. Bu 4 araç arasında en problemsiz ve mantıklısı sizce hangisi olacaktır?
-
En sorunsuz i20 olur ama 1.4 motor sizi tatmin etmeyebilir. Az yaksın diyorsanız lpg uyumlu motorlara bakın i20 1.4 ve clio 1.0 tce. Performans önemli çok yaksın fark etmez diyorsanız corsa yada 208. Optimumu 1.0 Clio bence. Karar sizin.
-
o fiyatın da altına 750 bine dacia sandero stepwat 1.0 otomatik fiyatı aldım.
-
Bunların arasında ben clio 1.0 otomatik alırdım net.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Kasım 2023; 15:59:51 > -
Cvt clio almazdım
1.3 tce de almazdım patlama ihtimalin yüksek
Tam otomatik i20 candır -
Motoru için üzer mi dediler ? Komikmiş. İnsanlar 1.0 motor duyunca hayalet görmüşe dönüyor. Bilgisizlik paçadan akmaya başlıyor o sırada. Ford pumalarda 1.0 motor var 125 beygir . Hiç ömürlerinde kullanmışlar mı onu da geçtim duymuşlar mı...
Renaultun 1.0 turbo motoru gayet de güzel bir motor. -
Bunu diyenlerden bir daha herhangi bir tavsiye almayın.
-
Sıfır i20 alıp geçiyorsunuz düşünmeye gerek yok.
-
Onun için de yakıt ve atmosferik motor açısından üzer dediler. Sıfır olması avantaj ama bilemiyorum
-
19 yaşındaki biri kullacaksa daha ucuz model tercih edilirse iyi olur.
-
800 bin vereceksen sıfır araç al i20 bulunur herhalde üstüne biraz daha ekleyerek
-
Aracı sadece kardeşim değil ben de kullanacağım. İ20 ile 1.0 clio arasındayım şu anda. -
İ20 deki donanımlar çok iyi sadece akü sorunu var gibi gözüküyor, o da zamanla halledilecek bir şeydir -
Hocam herşeye herkesse sorma. Bende ikisi arasındayım. İ20 atmosferik motor 21 modelleri 6 ileri otomatik asla üzmez. 1.0tce cliolarda Eco moduyla üzmez. İkiside alınır ve binilir ikisinide sürmüş birisi olarak söylüyorum.
Benzer içerikler
- volvo s60 yorum
- volvo s60 paket sıralaması
- ford focus station wagon yorumları
- ford transit önden çekişli yorumları
- renault clio 1.6 rte otomatik vites nasıl
- renault logan
- renault arkana fiyat
- uçan araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X