Merhaba arkadaşlar şöyle sorularım vardı
1.Öncelikle 10.nesil intel destekleyen z490 chipsetli anakartlar ileride çıkacak 11. Nesil intel işlemcileri destekleyecek mi biliyor musunuz?Desteklerse de yeni çıkacak intel işlemcilerde PCIe 4.0 olacak,bu işlemci 4.0 Pcıe destekliyor mu?Çünkü şu an 10. Nesil intel işlemciler pcie 3.0 kullanıyor,anakartın sayfasında 4.0 ile ilgili bir şey göremedim
2.Mesela ben 500 gb ssd koyarak topladığım sisteme işletim sistemi yükledikten kurulumu bitirdikten örneğin 2 ay sonra 1 tb daha bi ssd alıp direkt anakarta taktıktan sonra herhangi bir kurulum yapmama gerek var mı?Bu ssd yi taktıktan sonra direkt üzerine oyun yükleyip kullanabilir miyim?
3.Aynı şekilde örneğin 2x8 olarak 16 gb ram ile sistem kurduktan birkaç ay sonra 2 tane daha aynı ramden alıp anakarta takarsam herhangi bir kurulum yapmadan sistemimi 32gb rame yükseltmiş oluyorum değil mi?
Rtx 3070li Sistem Kurdum Öneriler?
Arkadaşlar Rtx 3070 içeren şöyle bir sistem kurdum.Bu sistemle ilgili birkaç sorum var.
1.Anakart sizce nasıl?Kesinlikle wifi özelliği olması lazım ve ileride ekran kartı güncelleme ihtimalime karşı ömrü var mıdır?
2.İşlemci soğutucu için cooler master v2 240mm soğutucuyu seçtim ama sıvı soğutucudan sızıntı ihtimaline karşı biraz çekiniyorum sizce fanlı soğutmamı almalıyım?Yoksa bu işlemciye ekstra soğutucu ihtiyacına gerek yok mu?
3.Psu seçimi nasıl?750w +80 gold yeter diye düşündüm ve bu marka uygundu.
4.Kasa seçimi nasıl?ve bu kasayı alınca bunun üst kısmına da 2 fan ekletmek istiyorum onu nasıl yapabilirim? Çünkü galiba orjinalinde üstte fanlar yok ama takılacak yer var galiba.
5.Ekran kartı olarak gigabyte eagle tercih ettim ama 200 lira daha verip gigabyte vision olanı almalı mıyım?Yoksa daha yaklaşık 500-600 lira daha uygun fiyata msi ventus oc mi almalıyım?Msi modelinde gördüğüm kadarıyla iki fan var.
6.İşlemciyi i7 10700k seçtim gayet yeterli olacağını düşünerek.1-2 ay 1080p monitörde mecbur oynayacam ondan sonra 1440 p kavisli monitör alacağım.Bunun yerine 1000 lira daha verip ryzen 7 5800x almak mantıklı mıdır?Sonuçta 1440p monitöre geçince işlemci yükü azalacak.Kaldı ki 10700 1080p de zaten darboğaz yapmaz gibi geliyor.
Bu arada bilgisayarı sinerji.gen sitesinden Otoplayacağım
|
|
Dawnbringer Riven & Nightbringer Yasuo
En beğenilen yorumlar gözükmüyor yardım
|
|
Jhin duvar kağıdı yardım pls
Laptopta sol tık fonksiyonu bozuk bakın lütfen
|
|
Tiger Tiger Burning Bright In The Forests of The Night What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry? |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.590
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 15.691 (Bu ay: 110)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.174 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun