Şimdi Ara

İleride Sistem Yükseltmek ile ilgili birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şöyle sorularım vardı

1.Öncelikle 10.nesil intel destekleyen z490 chipsetli anakartlar ileride çıkacak 11. Nesil intel işlemcileri destekleyecek mi biliyor musunuz?Desteklerse de yeni çıkacak intel işlemcilerde PCIe 4.0 olacak,bu işlemci 4.0 Pcıe destekliyor mu?Çünkü şu an 10. Nesil intel işlemciler pcie 3.0 kullanıyor,anakartın sayfasında 4.0 ile ilgili bir şey göremedim

2.Mesela ben 500 gb ssd koyarak topladığım sisteme işletim sistemi yükledikten kurulumu bitirdikten örneğin 2 ay sonra 1 tb daha bi ssd alıp direkt anakarta taktıktan sonra herhangi bir kurulum yapmama gerek var mı?Bu ssd yi taktıktan sonra direkt üzerine oyun yükleyip kullanabilir miyim?

3.Aynı şekilde örneğin 2x8 olarak 16 gb ram ile sistem kurduktan birkaç ay sonra 2 tane daha aynı ramden alıp anakarta takarsam herhangi bir kurulum yapmadan sistemimi 32gb rame yükseltmiş oluyorum değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up?

1. Üretici özellikle belirtmemişse anakartta PCI-e 4.0 desteği yoktur. 11. nesil işlemciler gen 4.0 desteğiyle gelecek yönünde hurafeler var.
    2. Yeniden windows kurmana gerek yok.
    3. Sonradan ram eklemende sakınca yok, tak ve kullanmaya devam et. Anakartın ram yapılandırması daisy chain ise 2 modül (2x8, 2x16), T-topology ise 4 modül (4x4, 4x8) önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 1 Aralık 2020; 11:25:24 >
  • Öncelikle merhaba;

Z490'lar 11. nesili destekleyecek. Bios update ile 11. nesillerde kullanım sağlayabilirsiniz.

SSD ve Ram için herhangi bir kurulum gerekmemektedir. Direk tak çalıştır oldukları için takıp direk kullanım sağlayabilirsiniz.

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.