GPU Sıcaklık Okuma
İyi akşamlar herkese kısacık bir konuda bilgiye ihtiyacım var.
Msi GP62M Leopard laptop kullanıcısıyım. Ekran kartı sıcaklık değerlerim yük altında 70 ve bir de sıcak nokta değeri diye bir okuma değeri gösteriyor. Acaba bu değer neyi ifade ediyor? Bir de Windows GPU sıcaklık değerine VRAM sıcaklığı dahil midir? Yani ortalaması mı alınıyor yoksa sadece çekirdek değerleri mi? Ve VRAM tarafında bir sıcaklık artışı olduğunda bunu programlar aracılığı ile okuma imkanım var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Herkese iyi günler,
Msi GP62M Leopard modeli kullanıcısıyım. 5 senelik birlikteliğimizde daha önce hiç yaşamadığım bir sorun ile karşı karşıyayım.
(Konuyla alakalı: Killer E2500 Ethernet chipi var üzerinde) (Türknet kullanıcısıyım)
Soruna gelirsek;
İnternet sağlayıcım 51/8 hız veriyor. Ping açısından daha iyi performans alabilmek adına her zaman ethernet kablosu kullanırım. Lakin son zamanlarda ethernet bağlantımda speedtest.net sitesinde upload hızım 0.2 çıkıyor ve mükemmel gecikme gösteriyor. Aynı testi Wifi a geçip yaptığımda upload 5 e kadar yükseliyor ve gecikme de kısmen azalıyor. Opera gibi bir tarayıcı seçtiğimde upload hızım 1.2 den başlayarak 0.8 e düşüyor. Ethernet sürücümü defalarca değiştirdim güncel ve eski olarak hiç bir çözüm getirmedi. Ethernet kablosunu değiştirdim yine çözülmedi. Aynı kablo ile farklı bilgisayarda yaptığım testlerde upload hızı gayet normal.
Sonuç olarak dayanamayıp bilgisayarı komple sıfırladım ve windows a update attırmadan hız testi yaptım. Değerler gayet normal. Fakat update yaptığım anda tam olarak neyin sebep olduğunu anlamadığım bir şekilde upload hızım yine 0.2ye dönüyor. Windows Defender ağ korumasını kapatıp denedim bi düzelir gibi oldu restartdan sonra yine 0.2 yi gördüm. Kablodandır diyerek cat6 kaliteli bi kablo ile denedim yine çare yok. Bu windows updatelerinde ne var? Aynı cihazı kullanıp sorun yaşayan var mı? Çözüm için fikri olan varsa da denemekten çekinmem.
Bonus sual: Modemim biraz eski bir vdsl2 modem. Sıcak kalmaktan beyaz olan plastiği sarıya çalmak üzere diyeyim. Ama çatır çatır çalışıyor. Bu duruma göre modem güncellemek bana upload gecikmesi konusunda yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler.
----------Çözüm----------
Edit: Arkadaşlar problem @E_Y_B_H_P_T hocamın anlattığı yöntem ile çözüldü. Eğer kablolu bağlantıda aynı problemi yaşayan var ise şuradan bakarak çözüme ulaşabilir. Kısaca ağ bağlantıları ayarından ethernet kartınızın yapılandır ayarına girip Large Send Offload (IPv4) ve Large Send Offload (IPv4) v2 kısımlarını disable yapın, gecikmeniz aşırı artarsa bu ayarları sırayla birini enable biri disable yaparak denemeler yaparak sonuca ulaşabilirsin. Tekrardan @E_Y_B_H_P_T hocama teşekkrüler.
Fx6300 e Uygun Ekran kartı
|
intel pentium dual e2180
|
intel pentium dual cpu e2180
|
Fx 6300 stok fan sıcaklık
|
Gigabyte ud3 ile cf ?
|
Amd fx 6300
|
Phılıps SHL3000WT
|
Net framework 4.0v yükleme sorunu
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 140
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.465 (Bu ay: 86)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware