Şimdi Ara

Amd fx 6300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemcimle ilgili bi durumu danışmak istiyorum.
    Bilgisayarda sadece antivirüs ve ekran kartının kontrol paneli açık olmasına rağmen işlemcinin %16 sı kulanılıyor gözüküyor. Hatta bazı core lar %90-100 lerde geziyor. Görev yöneticisinden bakıyorum bu arada.
    Bu değerler normalmidir yoksa bi anormallik var mı ? Aldığımda %0-2 arasındaydı çünkü. Sıcaklık boşta 45 civarında. Stok fan ile.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Virüs olabilir bi tam tarama yapsana .

• Tam tarama yaptırdım hiç virüs bulamadı. zaten virüs kendini belli eder olsa ama kullanırken tıkır tıkır ama genede boşda dururken bile ( boşa düşemiyo sorun bu zaten :) ) işlemci performans modunda çalışıyo cpu hızı 3500 - 3800 lerde.
  • Normal değil, bi format atın.
  • Cool&Quite aktifmi BIOS dan kontrol edin. Güç seçeneklerinde Gelişmiş Ayarlar sekmesinde İşlemci güç yönetimini kontrol edin. En düşük işlemci durumu % olarak kaç görünüyor. En azından devamlı performans modunda çalışmasını engellemiş olusunuz.
    Görev yöneticisinden işlemciyi kullanan pro görebilirsiniz nedir bir bakın.
  • Görev yöneticisinde hangi uygulamanın işlemciyi zorladığı belli olur onu kapatın, bilgisayara güncelleme gelmiş olabilir böyle durumlarda "windows modules installer worker" denen zımbırtı çok fazla işlemci kullanıyor, varsa güncellemeleri yapın.
  • Gereksiz yere arka planda çalışan programlar vardır. Görev yöneticisinden kapatmanız gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • görev yöneticisi işlemlerden cpu kullanımı gösteren sekmeye basınca kullanıma göre listeler. bazı durumlarda explorer.exe kullanımda çok coşuyor. bu durumda onu iptal edin (masaüstü simgeleri gider başlat çubuğu vs.) ilk sekmeden yeni görev deyip oraya explorer.exe yazın. düzelirse şayet ilk uygulamayı başlattığınızda virüs girmiştir. arka planda ufaktan ufaktan kastırıyordur. avast açılış taramasını öneririm. gayet işlevli ve etkili bir antivirüs avast 8 pro. eğer farklı bir uygulama ise işlemciden güç tüketen kapatın sonra başlattan arama çubuğuna msconfig yazarak açılan pencereden başlangıç sekmesine gelin ve gereksiz yazılımların işaretçiklerini kaldırın. böylece ne olduğu belirsiz bir program yüklü ise windows başlangıcında çalışmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Cool&Quite aktifmi BIOS dan kontrol edin. Güç seçeneklerinde Gelişmiş Ayarlar sekmesinde İşlemci güç yönetimini kontrol edin. En düşük işlemci durumu % olarak kaç görünüyor. En azından devamlı performans modunda çalışmasını engellemiş olusunuz.
    Görev yöneticisinden işlemciyi kullanan pro görebilirsiniz nedir bir bakın.

%0 da minumum kullanım. Amd yazılımında da en düşük 1400 e ayarlı ama hala aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

Görev yöneticisinde hangi uygulamanın işlemciyi zorladığı belli olur onu kapatın, bilgisayara güncelleme gelmiş olabilir böyle durumlarda "windows modules installer worker" denen zımbırtı çok fazla işlemci kullanıyor, varsa güncellemeleri yapın.

Bilgisayara internet bağlı değil o yüzden dediğiniz program değildir büyük ihtimal. 4. Çekirdek hep yüksek değerler gösteriyo diğerleri daha düşük.

• BenKoray kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bende amd6100 var işlemci yüzde 5 de calışıyor onca program yüklü altta calışıyor belki sizde virüs olabilir
  • Minimum kullanımı%5 yapın. Şu görev yöneticisinin görüntüsünü ekleyin de bir bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuz*han

Gereksiz yere arka planda çalışan programlar vardır. Görev yöneticisinden kapatmanız gerekir.

14 tane işlem var tek tek baktım hepsi normal ve ayrıca garip olan kısmı cpuyu bukadar kullanan bi işlem gözükmüyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Arkadaşım bende amd6100 var işlemci yüzde 5 de calışıyor onca program yüklü altta calışıyor belki sizde virüs olabilir

Evet son çare format atıcam. Sanki %16 ya saplanmış gibi. Asla altına düşmüyo bi anlık bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

görev yöneticisi işlemlerden cpu kullanımı gösteren sekmeye basınca kullanıma göre listeler. bazı durumlarda explorer.exe kullanımda çok coşuyor. bu durumda onu iptal edin (masaüstü simgeleri gider başlat çubuğu vs.) ilk sekmeden yeni görev deyip oraya explorer.exe yazın. düzelirse şayet ilk uygulamayı başlattığınızda virüs girmiştir. arka planda ufaktan ufaktan kastırıyordur. avast açılış taramasını öneririm. gayet işlevli ve etkili bir antivirüs avast 8 pro. eğer farklı bir uygulama ise işlemciden güç tüketen kapatın sonra başlattan arama çubuğuna msconfig yazarak açılan pencereden başlangıç sekmesine gelin ve gereksiz yazılımların işaretçiklerini kaldırın. böylece ne olduğu belirsiz bir program yüklü ise windows başlangıcında çalışmayacaktır.

Exploreri kapatıp denemek mantıklı. Teşekkürler denicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Minimum kullanımı%5 yapın. Şu görev yöneticisinin görüntüsünü ekleyin de bir bakalım

Şu an resim yükleyemiyorum bilgisaya geçtiğimde atıcam. Teşekkürler.

• Sorunu buldum galiba presentationfontcache.exe isimli bi dosya sürekli 17 kullanıyo. Virüs olsa gerek. Görev yöneticisinde görünmüyodu, kaynak izleyicisinde gördüm. Kapattığım zaman tekrar açılıyo.

• ne ne kullanıyor altta görev yönetisinden bak bakalım ne ne harcıyor resim at istersen
  • 4 sekme chrome açık youtubeda müzik dinliyorum altta torrent açık %5-15 arası geziyo bence sizde bi sorun var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.