Merhabalar,
Uzun süredir hobi fotoğrafçılığına bir ilgim var . Yeni bebeğimiz de olduğu için elimde hatıra olarak kaliteli çekimler olsun istiyorum daha sonra da bu işi hobi olarak devam ettireceğim .
özetle 5 bin lira limitle , benim gibi yeni başlayan ve anı fotoğrafı (daha sonra doğa fotoğrafları da eklenebilir.) biriktirmek isteyen biri için güncel piyasa koşullarında hangi makineler önerileriniz olur. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz.
Şuan için aklımda Olympus M-10 MARK 3 var. 3800 lira gibi bir fiyata alınabiliyor. Daha sonra lensleri temin edeceğim , elimde ne kadar para kalırsa şuan için o kadar iyi.
Teşekürler.
EDİT: Evet arkadaşlar yaklaşık 1 aylık süreç sonunca sistemi topladım. Yeni toplayacak arkadaşlar için sistemi aşağıya ve aldığım fiyatları buraya ekliyorum.
Anakart--- MSİ B550 Gaming Edge Wifi 1549 TL (30 euro geri ödeme ve 200 tl steam kodu kampanları var onları hariç tuttum)
İşlemci--- Ryzen 5 5600X 3060 TL
İşlemci Soğutucu --- MSİ Core Frozer L 445 TL
Ram---- G.Skill Trident Z Nero 2*8 3600MHZ CL16 1080 TL
SSD--- Samsung EVO 970 500 GB Nvme2 796 TL
Ekran Kartı ---- Palit RTX3070 Gaming Pro OC 6330 TL
PSU---- Corsair RM850 1140TL
HDD--- Seagate Barracuda 2 TB 475 TL
Kasa ---- Cooler Master TD500 780 TL
TOTAL:15656 TL
EKRAN : Samsung 27"CHG70 2K 144 HZ ---2990 TL
Selamlar arkadaşlar , yıllardır okul,iş,evlilik peşinde koştuktan sonra nihayet hayatımı düzene soktum ve bir sistem toplamak istiyorum. Fakat uzun süredir bu mecradan uzak kaldığım için sistem toplama konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Kullanım Amacı: Oyun , Multimedia , Amatör Düzeyde Fotoğraf Düzenleme
Limit: Esnemeye açık olmakla birlikte 12-13k civarı (monitörsüz)
Beklenti: Sistemden beklentim Kasa-Anakart-Psu üçlüsünü mümkün olduğunda güncel ve kaliteli tutarak sağlam bir alt yapı üzerine sistemi kurmak ve yıllar sonra bile sıkıntı çekmeden upgrade yapabilmek. Şuan için acelem yok , RTX3000 serisini beklemeyi düşünüyorum . Diğer sistem elemanlarında karar kılarak yavaştan indirim denk getirerek sistemi kurmak istiyorum . Ağır işlemci gücü gerektiren işler yapmıyorum ama beni mümkün olduğunca süre idare edicek en ideal seçimin olmasını isterim.
Monitör: Monitör konusunda bütçem 3.5 k , Ps4pro/PS5 ile birlikte kullanıcağım bir monitör (HDR olması bir avantaj) ,sadece oyun amaçlı kullanmayacağım için renk açısından da tatmin edici max 27 " bir monitör bakıyorum.
Şuan için aklımda bu monitör var>> https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27hg70qqmxuf-27-2k-1ms-144hz-freesync-2-hdr600-kavisli-va-qled-oyuncu-monitor-p-HBV00000BA2EM?magaza=Hepsiburada&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.77.5&wt_pc=akakce.c.k.pc
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
2010-2012 Auris 1.6 Hakkında
|
Amerika'dan Telefon Aliyorum. S6 -G4 - Iphone 6 ?
|
Doküman Paylaşımı İçin En İyi Yöntem?
|
Çıldırmak Üzereyim . Lütfen Biri Bana Bunu Açıklasın
Edit:Çözüldü- iTunes'tan Dosyaları Klasör Şeklinde Atmak
|
YGS'e Giricek Kardeşlerime Tavsiyeler
|
Forumda Neden Ekonomi/Finans Bölümü Yok ?
|
Ne Olursa Hemen Uyanırsınız ?
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 372
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 7.139 (Bu ay: 69)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 60 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic