Aras Kargo'nun Telefonumu Çaldırması
Öncelikle herkese selamlar, Hepsiburada.com üzerinden satın almış olduğum iPhone 12 cep telefonumu Aras Kargo Zümrüt Şubesi’nin nasıl çaldırdığından bahsetmek istiyorum.
Uzun uzun okumak istemeyenler için kısa özet; kargo evimin yakınındaki Aras Kargo şubesine kadar geliyor hatta arabaya kadar yükleniyor, dağıtıma çıkacağı sırada bir şahıs benim kargo takip kodumu söylüyor ve şahsa ne kimlik ibrazı ne de SMS ile gelen kargo teslim kodu sorulmadan direkt olarak teslim ediliyor.
-----------
4 Aralık Cumartesi akşamı Hepsiburada.com üzerinden KanyonTeknoloji mağazasından 12.474 TL ödeyerek 64 GB Lık Siyah renk iPhone 12 satın aldım. 6 aralık Pazartesi günü satıcının da bulunduğu Sarıyer ilçesindeki Aras Kargo Pınar Şubesinden kargom yola çıktı.
7 Aralık Salı sabahı saat 09:09 da telefonuma kargomun dağıtıma çıkarıldığı ve xxxxx teslim kodu ile teslim alabileceğim konusunda SMS geldi.
Gün boyu kargomun teslim edilişini beklememe rağmen gelen giden olmadı ve kargo takip kodunu kontrol ettim. Takip kodunu kontrol ettiğimde Salı akşamı 19:04 te sisteme “Kendisi Kendisi” kişisine teslim edildiği bilgisi girilmiş. Bunu daha geç saatte gördüğüm için muhtemelen kargocu arkadaşlar yetiştirememiştir yarın sabahtan teslim edeceklerdir diye düşündüm(ki şube ile evim arasında yalnızca 3-4 sokak var). Akşam saatinde Aras Kargo da müşteri hizmetlerine ulaşamadım, Hepsiburada yı arayıp kayda geçmesi konusunda talepte bulundum ve ertesi günü beklemeye başladım.
Çarşamba sabahı Aras Kargo Zümrüt şubesini arayıp kargom hakkında bilgi almaya çalıştım, size dönüş yapacağız gibi bir cevap verdiler. Sonrasında öğle saatlerinde uğrayıp kargonun içerisinde değerli bir ürün olduğunu söyledim daha ciddi ilgilenmeye başladılar fakat yine net bir cevap alamadım. Kurye arayıp apartmanımda kamera kaydı olup olmadığını vs sordu. Yine net bir cevap alamadım. Bu olaylar olurken Apple ın sitesinde telefon İMEİ si ile garanti sorgulama yapabiliyorsunuz(faturada imei var) ve Çarşamba öğle saatlerinde baktığımda “etkinleştirilmedi” ibaresi bulunuyordu. Buna güvenerek ben hala ciddi bir sorun yoktur gibi bir düşüncedeydim fakat 8 Aralık Çarşamba akşamı 22:00 civarında baktığımda telefon açılmış ve kullanılmaya başlanmıştı.
**Telefonu çalan kişi sattıysa, 8 Aralık Çarşamba günü İMEİ numarasının son 4 hanesi 6516 olan siyah bir iPhone 12 kullanmaya başlayan var ise imei teyidi yapıp telefonu çalan kişiyi bulabiliriz(çok ufak bir ihtimal ama internet burası belki denk gelir).
Ve geliyoruz olayların patladığı noktaya, telefonun etkinleştirildiğini öğrendikten sonra benimle iletişim kurmuş olan kuryeye telefonun kesin olarak çalındığını ve kullanılmaya başlandığı. Bu konu ile alakalı ertesi sabah şubeye geleceğimi söyledim.
Şubeye gittiğimde kamera kaydını açmış beni bekliyorlardı. Kamera kaydında görülen arkadaş, 7 Aralık Salı sabahı bana “kargonuz dağıtıma çıkarılmıştır” mesajı geldikten hemen sonra sadece benim kargo takip numaramı söyleyerek arabadan kargoyu teslim alıp elini kolunu sallaya sallaya gidiyor.
Ne bir kimlik ibrazı isteniyor, ne de bu tarz olayların önüne geçilmesi için benim telefonuma SMS ile gönderilen 6 haneli unique kod soruluyor.
Avukatımla beraber karakola gidip suç duyurusunda bulunduk, Aras Kargo ve Hepsiburada yı konu ile alakalı bilgilendirdim. 15 iş günü konuyu inceleyecekmiş Aras Kargo, sonrasında da değeri 12500 liradan 17500 e çıkan çaldırdıkları telefonumun parasını ödemeye ikna olacaklar diye bir umut bekliyoruz fakat her yerden zarardayım. Parasını ödediğim telefonu aptalca bir şekilde çaldırıyorlar, ortada ne para var ne telefon var ne benimle iletişim kurup bilgilendirme yapıyorlar ki bu konuda özellikle ricada bulunmuştum. Üzerine satın aldığım telefon yüzde 50 ye yakın zamlanıyor. Nasıl mağduriyetimi giderecekler bilmiyorum.
Apple ı da aradım konu ile alakalı, telefonu açıp Apple ID im ile giriş yapmış olsam telefonu kapatabiliyorlarmış fakat telefonda konuştuğum arkadaş yapabilecekleri bir şey olmadığını belirtti. Bir mail atıp daha detaylı bilgi rica edeceğim. Telefonun kullanıma kapatılması konusunda bilgisi veya tecrübe olan birileri varsa mesaj atabilir.
Ek olarak soranlar olabilir diye belirteyim; kargo takip numaramın rastgele bir şahsın eline geçmesi de normal olmayan bir durum. Bir noktada bir sızıntı var ama elimde kanıt olmadan kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Bu kargo takip numarasını satıcı, ben ve Aras Kargo dışında bilen olmaması gerekiyor normal şartlarda. Satıcı firma sorumlusu ile de telefonda görüştüm, Aras Kargo nun kargoyu kendilerinden teslim aldıklarını söyledi. Yani her ne olursa olsun sorumluluk evimin 3 sokak ötesine kadar gelip kargoyu kendi elleri ile kimlik ibrazı dahi yapmadan direkt olarak başkasının ellerine teslim eden Aras Kargo’da.
Telefonu çalan hırsızın fotoğrafları ve kamera kaydı görüntüsü.
İstanbul da Ucuz Sürücü Kursu
|
Ankaralılar Bi Baksın Yol Tarifi Lazım
|
Satılık ve Verilecek Kitaplar(İstanbul)
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 160
İkinci El Bölümü Mesajları: 30
Konularının görüntülenme sayısı: 5.218 (Bu ay: 70)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 152 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar