Evet arkadaşlar herkese merhaba yakın zamanda Toronto'ya taşındım. Bir süre araba alamayacağım için burada çok popüler olan bir motor almaya karar verdim. Şahsen çok kaliteli bulmasamda bu tecrübeyi deneyimlemek istedim.
Tam adı Emmo Zone GTS. Giriş seviye bir motor.
Bunlar bakmaya gittiğim gün bu motoru alan kişinin teslimatı sırasında çektiğim fotoğraflar. Ben de yeşil renk bir motor sipariş edecektim ki neredeyse tüm eyaletlerde tükenmiş durumdaydı. Zar zor mavi rengini bulup onu sipariş ettim. Yarın öğle saatlerinde elimde olacak diye umuyorum.
Bunlarda katalog resimleri.
Bu motorlar e-bike olarak geçiyor. Bir tür elektrikli bisiklet. Kawasaki'nin Ninja-300 modelinin birer çakması tasarım olarak. Bu nedenle çoğu parçası uyumlu.Kanada hükümeti bu bisikletlerin hızını 32km ile sınırlandırmayı zorunlu tutmuş, fakat limitör kablosunun bağlantısını kestiğinizde bazı eklemelerle 80 hatta 90 km ye çıkan videolar gördüm.500w lık bir motorla ne kadar mümkün tartışılır. Fakat 65-66 Km yi çok rahat görüyor. Gelelim menzile :)
60-65 km (72V45Ah SLA)-Benim seçtiğim akü modeli bu. 75-85 arası gittiğini iddia ettiler. Göreceğiz :)
50-60 km (72V30Ah Li);
70-80 km (72V50Ah Li);
85-90 km (72V60Ah Li);
115-125 km (72V80Ah Li);
140-150 km (72V100Ah Li)
Seçtiğim akü lityum değil sıvı asit batarya olarak geçiyor.Bu konuda deneyimli arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. 400-450 arası şarj döngüsüne sahip. Fakat ölmeye başladığında düzgün bir lion akü ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Neden aldığıma gelirsek;
-Vergi yok
-park ücreti yok
-yakıt parası yok( Elektirik parası ödemiyorum kiraya dahil )
-Ana yollarda hız sınırı maximum 40,ara yollarda 30 .
-Bir çok bisiklet yolu var.
-Otobüs ve metrodan daha hızlı , Uber den çok daha ucuz.
-Bununla Uber eats gibi işlerdede çalışabilirsiniz( çok konforlu olacağını düşünmüyorum)
-Zaten ufak şehir hemen hemen genelde 7-11 km arası mesafelere gitmem gerekiyor.Bu menzilin ve hızın yeterli olacağını düşünüyorum.
Özelliklerine Gelirsek;
-Uzaktan kumanda alarm,çalıştırma ve kapatma
-lcd ekran
-bluetooth ve müzik dinlemeniz için radio olan bir mp3 çalar (usb veya bt yoluyla telefonunuzu bağlaya bilir şarj edebilirsiniz
-Hız sabitleyici
-Full led farlar
-hidrolik çift disk fren
-3/10 saat arası şarj süresi
-28 derece tırmanış
-500w motor
Fiyatına gelirsek;
3.600 Kanada doları ile 7.999 Kanada doları arasında değişiyor ( akü türü fiyatı etkiliyor) . Bu fiyata yüzde 13 vergi dahil değil :)
Yarın teslim aldıktan sonrada fotoğraflarını çekerim. Deneyimlerimi bu başlık altında yazmayı düşünüyorum.
Merhaba sağlık sektöründe satış ve pazarlama işindeyim. Kurumsal bir firmada çalışıyorum. Yeni müdür yapılan birisi başımıza geldi.İş durumda herhangi bir kötüleşme yok aksine iyileşme var . Yaklaşık 4 senedir bu firmadayım ve çok ciddi başarılarım var. Fakat adam sürekli benimle uğraşıyor. Sabahın köründe aradı daha mesai başlamamıştı bile açmadım. 8 kere aramış tam . Aradığımda ise öylesine sesine duyuyum diye aradım dedi . Arkadaşlarıma benim dedikodumu yapıyormuş. Yaptığı kişilerde bana söyledi. Kaç yıldır çalıştığım insanlar sağ olsunlar benden yana bir tavır sergilemişler. Bunu tazminatsız kovdurucam yok primlerini aldırmayacağım sürekli üstlere kötülüyorum gibi şeyler demiş. Adama da hiç bir ters hareketim yok beni herkes tanır. :Çok ilginç bir durumdayım lütfen yardım edin haklarım nelerdir ne yapmam gerek ?
Kanada'da mutlu olmak mümkün(mü)
Geçenlerde arkadaşım sevdiği kadından ayrılıp Kanada'ya gitme kararı aldı. Aslında yirmileri bitmek üzere olan ve otuza giriş yapacak olan bizler için iyi bir fırsat olabilirim diye araştırmaya başladım. Evet iş bulup eğitim alıp veya özel bir okul kolej vs gibi şeylerle gidilebiliyor.
Her erkeğin hayali olan arabalara baktım e92 kasa bme 335i 1.750-6900 CAD arası değişiyor. Audi a5 ler yine aynı şekilde. Hatta 645ci bile baktım. Vergileriyle beraber nerdeyse 15.000 dolara geliyor yıllık maliyeti. Bir egeanın 200bin olduğu bu devirde çok mantıklı.Egea alacak paranız varsa orda gidip yıllarca yaşayabiliyorsunuz tabi çalıştığınızı düşünerek söylüyorum bunu.Ev kiraları gerçekten çok ama çok pahalı. Gıda ve sosyal ihtiyaçlar şahsen fazlasıyla ulaşılabilir. Ayda 2400 CAD bile kazansanız yetiyor. Sizi ne uzatır ne kısaltır. Fakat girişim yaparsanız biraz aklınızı kullanırsanız işin ucu açık gibi.
Bu yaklaşımlar bekar insanlar için daha mümkün. Nerdeyse 16 saat süren bir yol var çünkü çok uzak... Avrupa olsa okey yakın 3-5 saate ulaşım mümkün ama burası dünyanın diğer ucu gerçekten. Ne dersiniz giden var mı ? Sizler neler düşünüyorsunuz?
Büyük Apple Rezilliği !!!
Tam 30 gün önce teknosadan iphone 11 mor renk 128 gb bir telefon aldık. Telefonu kız arkadaşım için aldık. Telefon geldi buluşup baktığımda ekranın kenarlarının dokunmatik hassasiyetinin olmadığını farkettim. Kendi iphone 11 model telefonuma baktığımda ise böyle bir sorun olmadığını farkettim. Ardından tanıdığım diper kişilerin telefonlarına baktım hiç bir telefonda böyle bir sorun yoktu. Hemen telefonu troy a götürdüm. Servis kaydı açıldı apple görüşüldü vs . Sonra mail geldi ve telefonu alabilirsiniz dendi. Gittim almaya fakat tekefonda sorun yok demişler. Telefonu almadım ve teslin tutanağını imzalamadım. Tekrar apple la görüştük ve 2. Servis maceramız başladı. Tam 15 gün troyda beklemiş telefon kimse haber bile vermedi. Gittim telefonu almaya evet bu telefonda sorun var dedi troy. Eee dedim şimdi ne olacak ? Apple ile tekrar görüştük Adının Osman olduğunu söyleyen danışman bir şey olmaz siz öyle kullanın olmadı çocuğa filan verirsiniz oyun oynar dedi!!! Son derece terbiyesiz son derece laçka bir tavırla.
Apple bize asla ve asla sorunun olduğunu yazan kağıdı vermedi. Sonra tekrar servis kaydı açtık telefona test yolladılar . Mühendisleri bakacakmış. Eğer sorun yazılımsal ise bir şey yapamayız o şekilde kullanacaksınız. Bu şekilde kullanan müşterilerimiz var dendi !!! Yemin ediyorum aklımı oynatmak üzereyim . Bana ne kardeşim hem utanmadan yazılımsal hata var diyorsunuz hem de değişim yapmıyorsunuz. Telefon 1 aydır serviste . Hem ayıplı mal satıp hem değişim yapmıyorlar bu nasıl bir terbiyesizlik !!
|
Çift simli telefon önerisi
|
|
|
|
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 157
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 4.395 (Bu ay: 80)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar