Teledünyayı TV'ye kutu olmadan bağlamak
Soracağım şey biraz basit olabilir. Teknolojiden anlayan birisi olmadığım için mazur görünüz:
Samsung TV'miz var, yıllardır teledünya ile kullanıyorduk.
Bu hafta kablo tv'yi algılaması bozuldu. Sanıyorum sorun HDMI girişinde. HDMI kablosunu algılamadığını düşünüyorum. Başka kablo taktım, tüm HDMI girişlerini denedim olmadı. Sonra diğer odadaki TV'yi getirdim çalıştı. Demek sorun Samsung TV'de. Ama TV çalısıyor, USB'den falan film oynatıyor. Sorun HDMI girişinde olmalı.
Ya TV'yi tamire göndereceğim, HDMI girişini düzeltsinler diye.
Ya da kablolu yayın teledünya kutusunu bypass edip, HD kablolu yayın kablosunu doğrudan TV'ye bağlayacağım.
Tamirle uğraşmak, masrafı vs için istemiyorum. 2. Şık yani kutu yerine doğrudan bağlamak tercihim.
Sorunlarım ve sorularım şunlar:
*HD yayın kablosunun ucu vida gibi çevirmeli. Direk TV'ye takılabilir şekilde değil. Onu sözüp bozmak da istemiyorum. Resimdeki gibi olan bir ucu, TV'ye girebilecek şekilde tamamlayacak bir aparat var mıdır?
Resimdeki dıştaki çevirmeli kısım yüzünden oturmuyor.
*Kutuya bağlanan kabloyu direk TV'ye bağlamam lazım. Bir de kutuda 'smart card' diye birşey var. Onu TV'ye nasıl takacağım?
*Smart card'ı takmak için bir aparat lazım mı?
Bilgisayarla ilgili konulardan hiç anlayan birisi değilim.
Esas bilgisayarım dışında evde böyle eski bir bilgisayar var. Aşırı yavaş çalıştığı için kullanılamıyor. Ama yedekte dursun diye de atmıyorum.
Bunu atayım mı, yoksa bunu işe yarar en azından arada kullanılır hale getirmemin yolu var mıdır? (tabi pek para harcamadan yapılabilen bir şey ise)
Yalnız dediğim gibi teknik bilgim yok. Ancak çok basit anlatırsanız yapabilirim.
mcafee antivirüs düşünüyordum ancak fiyat 1 yıllık 440 TL civarı görünüyor.
https://www.mcafee.com/tr-tr/index.html
bu fiyat bana yüksek geldi.
bilgisayar konusunda çok bilgili değilim. sadece internette kendimi güvende hissedebileceğim bir antivirüs - internet security programım olsun yeter. internette gezerken zararlı sitelere girmemi engellesin, sitede zararlı birşey çıkarsa bloklasın. internete şifre girerken korkmayayım.
tavsiye edeceğiniz makul fiyatlı program varsa çok makbule geçer
Eski bir tablet (V Tab 7010)
Evde eski bir tablet var. 5 senelik tablet.
Özellikleri:
model V Tab 7010
işlemci QuadCore-A33
Android 5.1.1 sürümü
yazılım versiyonu v3.3rc5
Google play hizmetleri güncellenemiyor diyor.
Bu tableti kullanılır hale getirmek mümkün müdür?
casper via v3 - google play sorunu
Telefon 5 yıllık ama düne kadar sorunsuz çalışıyordu... Geçen gün android çalışmıyor uyarısı verince boot ekranından factory reset yaptım. 1 sene önce de bu şekilde bozulduğunda aynısını yapmıştım düzelmişti. Ancak bu sefer "google play hizmetleri telefonunuzda yok" hatası veriyor. Play açılmadığından hiçbir uygulama yükleyemiyorum.
Şunları denedim:
Google Play / Google hizmetleri önbellek temizle + yeniden başlat
+ Google Play devre dışı bırak / etkinleştir
ve Yedekleme ekranından fabrika ayarlarına dön gibi şeyleri denedim.
Bunlar dışında basit bir çözüm bilen var mıdır bu soruna?
wi-fi güvenliği için ne yapmalıyım?
Merhaba,
Anti virus olarak kullandığım mcafee'nin ağ güvenliği sekmesinde bağlı cihazlara bakarken, internetime ev dışından girildiğini farkettim.
Güvenlik önlemi olarak:
-Modemden Mac filtreleme yaptım.
-Wifi adı ve şifrem ile modem şifremi değiştirdim, zorlaştırdım.
-WPA/WPA-2 görünüyordu, sadece WPA-2'yi seçtim.
-WPS etkin görünüyodu, devre dışı bıraktım. (Doğru mu yaptım?)
-Başka bağlanan olursa görmek için trafik istatistiğini etkinleştirdim.
Bunları yapmam yeterli midir? Artık ağıma giriş yapılamayacağından emin olabilir miyim?
Ve başka yapmam gereken var mı? Konu hakkında bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim.
Bir de, modem arayüzünde aygıt yazılım güncelleme ile ilgili bir yer göremedim. Bunun illa yapılması gerekir mi?
Lenovo kafasına göre bozulup düzelen bağlantı
LENOVO IDEAPAD S145 CORE İ5 1035G1 1.0GHZ-8GB-256GB SSD-15.6"-INT-W10
Bilgisayar dün kendi kendine ağ bağdaştırıcısı yok deyip kablosuz ağları görüntülememeye başladı. Evdeki diğer cihazlar bağlanıyor, bir tek bu bağlanmıyor ve çevredeki diğer kablosuz ağları da göremiyor.
Sorun gidericisini çalıştırdım, ağ bağdaştırıcısını sıfırladım, sistem geri yükleme yaptım, vs. değişmedi.
Gece geç saatlere kadar birkaç kere yeniden başlattım aynı. Sabah bir açtım baktım kendi kendine düzelmiş!?!
Anlamsız bir şekilde kendi kendine bozulup kendi kendine düzelen bir bilgisayar... Alalı da daha 4 ay bile olmadı.
Hani bir sorundan dolayı bozulup, sonra onu çözünce düzelse korkmayacağım. Ama bilgisayar kafasına göre bozulup, sonra sabah sebepsiz yere düzeliyor.
Bari neye bozulduğunu söyleseydi
|
LG G4 sarj aleti
|
Bu bilgisayar nasıl kurtulur?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 76
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.924 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar