Şimdi Ara

Teledünyayı TV'ye kutu olmadan bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soracağım şey biraz basit olabilir. Teknolojiden anlayan birisi olmadığım için mazur görünüz:

Samsung TV'miz var, yıllardır teledünya ile kullanıyorduk.

Bu hafta kablo tv'yi algılaması bozuldu. Sanıyorum sorun HDMI girişinde. HDMI kablosunu algılamadığını düşünüyorum. Başka kablo taktım, tüm HDMI girişlerini denedim olmadı. Sonra diğer odadaki TV'yi getirdim çalıştı. Demek sorun Samsung TV'de. Ama TV çalısıyor, USB'den falan film oynatıyor. Sorun HDMI girişinde olmalı.

Ya TV'yi tamire göndereceğim, HDMI girişini düzeltsinler diye.

Ya da kablolu yayın teledünya kutusunu bypass edip, HD kablolu yayın kablosunu doğrudan TV'ye bağlayacağım.

Tamirle uğraşmak, masrafı vs için istemiyorum. 2. Şık yani kutu yerine doğrudan bağlamak tercihim.

Sorunlarım ve sorularım şunlar:

*HD yayın kablosunun ucu vida gibi çevirmeli. Direk TV'ye takılabilir şekilde değil. Onu sözüp bozmak da istemiyorum. Resimdeki gibi olan bir ucu, TV'ye girebilecek şekilde tamamlayacak bir aparat var mıdır?

Resimdeki dıştaki çevirmeli kısım yüzünden oturmuyor.

*Kutuya bağlanan kabloyu direk TV'ye bağlamam lazım. Bir de kutuda 'smart card' diye birşey var. Onu TV'ye nasıl takacağım?

*Smart card'ı takmak için bir aparat lazım mı?

• TV'niz çok eski değilse conax modül kullanarak kutusuz teledünya izleyebilirsiniz. Bunun için TV'de CI (Common Interface) denilen bir girişin olası gerekir. Harici olarak satın alacağınız conax modülü buraya takacak, teledünya kurusu içindeki smart card'ı da bu modüle takacaksınız. Ve kart modül aracılığı ile TV'deki yayının şifresini çözecek. Tabii önce kablo tv için tv üzerinde kanal araması yapmanız gerekecek. Yalnız TV'de bütün hdmi girişlerinin aynı anda arızalanması gibi bir seçenek oldukça düşük. Belki tv'niz eskidir ve teledünya kutu ayarlarında tv'nizin gösteremeyeceği bir çözünürlük seçilmiştir. (1080p gibi) Bunı kontrol etmenizi öneririm. Yayın gösteren dğer tv takılı iken teledünya kutu ayarlarından çözünürlüğe bakın. 1080p seçili ise bunu 720p'ye çekip samsung tv'yi deneyin. TV'nin modeli, ekran boyu ne bu arada ?

• Hocam boyutları bilmiyorum ama salon Tv'si olarak kullanıyoruz, bayağı büyük, ama eski tabi, bir 20 yılı vardır.

Şimdiye kadar sorunsuzdu. Birden ne oldu bilmiyorum.

Biz bu conax modülünü alıp taktıktan sonra, kabloyu da takınca direk kanal araması çalışır mı?

Kabloyu takmak için bu resimdeki sağdaki çevirmeli olan yeri kendim söküp, TV'ye uyumlu başlık takmam gerekecek herhalde değil mi? Sökmeden olmayacak o zaman.

• phinthy P kullanıcısına yanıt

Evet, uydu girişi ile kablo tv girişi farklıdır. Ama o konnektör 15-20 tl birşeydir her uydycuda bulunur, kendiniz de alıp mevcut teledünyaya taktığınız kablo ucunu değiştirebilirsiniz.

Kanal arama için tvlerde menü vardır. Kabloyu ve conax modülü (içinde teledünya kartıyla) tv'ye taktıktan sonra o menüye gidip kablo tv için arama yapmanız gerek. TV modelini söylerseniz daha net yardım alabilirsiniz.

• Çok teşekkürler Hocam.

TV arkasında yazan

model: UE40C6600UW

model code: UE40C6600UWXXC

type no: UE40C6600

TV'niz 2010 yılından kalan 100 hz bir Samsung TV. Zamanının kaliteli ürünlerinden ve common interface modül girişi var, 1080p desteği, 4 adet te HDMI girişi var. Bu 4 hdmi girişinin hepsini kontrol edin, eğer hiçbirinde görüntü yoksa aklıma gelen ilk şey anakart üzerindeki hdmi giriş kontrolcüsünün arıza yapmış olması. Böyle bir arıza varsa yapılabilmesi çok zor. Ne anakartı bulunur, ne de diğer parçaları.

CI modülü için conax modüle alıp deneyebilirsiniz. En ucuzu 400 TL civarında. 1500'e kadar çıkıyor fiyatlar.

Bence biraz bu işlerden anlayan bir tanıdık bulun , önce 4 hdmi girişini tek tek deneyip çalışmadığından emin olsun. Sonra eğer varsa teledünyayı modüllü izleyen bir dost/ahbaptan rica edin, modülü söküp getirsin ve tv'nize taksın. Sizin teledünya cihazındaki kartı da modüle taksın. Ve kablo tv kanal arama çalıştırsın. Olmazsa mahalledeki tv tamircisine sorarsınız, ama pek umudum yok.

• Çok değerli bir cevap oldu. Çok teşekkür ederim.

HDMI'lerin 4ünü de denedim. Evdeki başka bir HDMI kablosu ile de denedim. (O kablo da çok mükemmel değil aslında, diğer TV'de de bazen HDMI'yi görmüyor, takıp çıkarıyorum). Dediğiniz gibi anakart'ta sorun olması mantıklı geldi bana.

Ben 2020'de bir kere TV ve bilgisayar açıkken, HDMI kablo ile bilgisayarı TV'ye bağlamaya çalışmıştım. Açıkken yapmam hata oldu tabi ve elektrik atması gibi birşey oldu. Korktuk kapattık hemen. O zaman bir zarar vermiş olabilirim belki. Sonraki 4 yıl idare etti belki de ve şimdi bozuldu.

Conax modül çevreme soracağım, bulamazsam satın alıp da deneyebilirim.

Zaten servis çağırsam fiyatlar en az o kadar.

Dün buzdolabı da bir bozuldu, servis çağırdık 900TL gitti. 500 TL'si sırf tespit için. Ona da çok eski bu parçası bulunmaz dediler zaten.

Tekrar çok çok teşekkür ederim.

• Hocam bir de evde böyle kablolar buldum. Hangi cihazla birlikte verildiklerini hatırlamıyorum.

Bunu kullanıp teledünya kutusunu HDMI'yerine bununla TV'ye bağlamayı düşündüm. Taktım ama işe yaramadı.

HDMI ve conax yerine, böyle alternatif 3. bir yol yoktur herhalde değil mi?

teledünya kutusunun hdmi olmayan a/v veya scart çıkışı varsa kullanabilirsiniz, ama hd görüntü iletmez bu kablolar. Birisi scart to a/v, diğeri a/v to a/v.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.