arkadaşlar merhaba
Aracım 2010 multijet Albea
firenlerim 70- 80 km ve üzeri hızda yoğun bir titreme yapıyordu buna istinaden ön diskler bosh marka ile değiştirildi balatalarda yeni alınıp takıldı.
sorun bu nokta da çözüldü fakat aradan 1 ay geçmedi ki aynı problem firene bastığımda ıslık sesi başlaması akabinde titreme tekrarladı.
sonrasında diskler garanti kapsamında tekrar değişti, balatalar değiştirilmedi, sorun çözüldü ama 1 ay geçti yine titreme yapıyor.
bir arkadaşım jantın balansı bozuktur o yüzden yapıyordur dedi ama aracım 130 km hızda giderken hiç titreme yapmadan gidiyor.
bir türlü çözemedik sorunu neden yapar bunu arkadaşlar ? güzelim yeni diskler yine bozuldu....
Arkadaşlar merhaba,
2010 Multijet aracım, termostat açtıktan sonra su eksiltmeye başlıyor.
termostat açmadan önce hararet göstergesi ortaya gelmeden önce şu eksiltmesi olmuyor.
bu durumu farketmeden önce usta kaput altından görebildiği hortumlarda kaçak var mı diye kontrol etti fakat görünen bir kaçak yok. buna bağlı olarak blok su tapalarina bakmak gerek dedi... henüz bakmadık.
termostat açıldıktan sonra su eksiltmesini gördükten sonra boruları tekrar takip ettim görünen bir şey yok sadece...
termostat üzerinden motorun arka kısmına doğru giden kalın olmayan su borusunun bitiminde o alanda ıslak ve kurumayan bir yer var. orda ne olabilir ?
blok su tapası patlamış olsa, termostat açmadan önce de şu eksiltmesi gerekmez mi ?
arkadaşlar selam,
2010 multijet albea aracimin baskı balatası değitikten sonra, vites geçişleri çok sarsintili olmaya başladı. düşük devirde araba silkelenir ya öyle oluyor, bu zamanla alışınca geçecek bir şey mi? neden böyle yapıyor.
merhaba,
aracım 2010 model 1.3 multijet albea, yağ pompasının görevini iyi yapmadığını düşünüyorum, bazen motor tikirtili çalışıyor (metal sesi gibi), ilk marşta yağ basıncı düşük uyarısı veriyor 5 sn sonra uyarı gidiyor. eskiden çok nadiren bu tıkırtı sesini yakalarken, son zamanlarda sık sık karşılaşıyorum.
benim merak ettiğim yap pompası değişimi nasıl yapılıyor zor bir işçilik mi basitçe anlatabilirsiniz,
aracimin firen disklerini balatalarını, debriyaj merkezini bunun gibi şeyleri hep kendim yaptım, altından kalkabilirmiyim teferuati nedir kaynak bulamadım. internete cevap bulamadım bilenlere danışmak istiyorum.
|
|
|
|
|
LPG ecu sökülürse araba benzinde çalışır mı ?
Meslek: webTasarım/SistemMuhendisliği
İlgi Alanları: pc/web/tasarım/system enginer
old DH member |
old DH member |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.663
İkinci El Bölümü Mesajları: 790
Konularının görüntülenme sayısı: 47.030 (Bu ay: 1.053)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 89 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El