Asd Ameliyatı Askerlik Muaf Süreci
Merhabalar
1 ay önce bu konuyu açmıştım bilgi almak için şükür atlattım aynı durumda olan arkadaşlar için bilgilendirme amaçlı başımdan geçenleri anlatmak istiyorum.2001 yılında yurt dışında Asd kalp ameliyatı oldum ve dün itibari ile askerlikten muaf tutuldum.Öncelikle e devlet üzerinden yoklama başvurusu yaptım forumu doldurdum ve aynı gün aile hekimime gittim aile hekimimdeki doktor bir sorunum olup olmadığını sordu bende Asd kalp ameliyatı geçirdiğimi söyledim yazıcıdan dosya çıkartıp beni Şehir hastanesine kardiyoloji bölümüne sevk ettiğini söyledi.Hastaneler bu ara çok karışık olduğu için randevuyu almakta zorlandım çünkü randevusuz kesinlikle kabul etmiyorlar durumunuz sevkde olsa.Neyse gittim Şehir hastanesi kardiyoloji bölümüne orada Ekg çektirdiler sadece ve aynı hastanede bulunan Askeri heyet bölümüne yönlendirdi.Orada danışmanlar beni askeri heyet kardiyoloji bölümüne gönderdi orada muayene oldum şu yapışkan şeyi sürüp kalbime baktı adını bilmiyorum :) Ve geldik zurnanın zırt dediği yere rapor istedi ameliyatıma dair yurt dışında olduğum için raporlarım Almanca yazıyor tabiki doktor bana bunları yeminli tercümana çevirtmemi istedi aynı gün gittim çeviri yaptırdım 60 tl gibi bir ücreti var en önemlisi bu muaf sürecinde raporunuzun elinizde olması kesinlikle hastaneye gitmeden önce nerede olduysanız çıkartın mesela Ankara'da ameliyat olmuş birine çıkart gel dediler.Bütün çevirilerim evraklarımla birlikte o gün teslim ettim arayacağını söylediler evrakları 19 ekim günü teslim ettim 9 kasım aradılar 10 kasımda heyetteydim hiç konuşmadılar soru sormadılar direkt imzaladılar mühür bastırdılar ve o kadar raporun arasında sadece bir evrak verdiler onu askeriyeye teslim etmemi söylediler gittim ettim ve askerlikle ilişkim bitti işinize yarayan evrakları teslim etmeden önce çıktılarını alın tavsiyem benim sürecim biraz uzun sürdü zor değildi sadece zihinsel olarak yoruldum size bunları anlatmış olmam da siz yorulmayın diye inşallah sizin süreciniz daha kolay geçer aklınıza takılanı sorabilirsiniz yanıtlarım selametle...
Askerdeyken bedelli yapma durumu
Herkese merhaba arkadaşım cuma günü teslim oldu 35 bin verip 1 ay yapacağıma 6 ay yaparım demişti gel gör ki durum öyle değilmiş çok zorlandığını söylüyor bedelliye çevirme durumu olur mu acaba? Benim düşüncem olmaz her yere baktım öyle bise yok bilen arkadaşlardan ricam aydınlatsın haber bekliyor.
ASD Ameliyatı ve Askerlik Durumu
Öncelikle herkese merhabalar
Ben 25 yaşındayım bu sene üniversitem bitiyor ve artık tecil ettirmek istemiyorum askerliği iş bulmada çok sıkıntı çektiğim için ama sıkıntım şu 7 yaşımda Atriyal Septal Defekt (ASD) ameliyatı oldum.Forumdaki diğer bu sorunu yaşayan arkadaşlardan öğrendiğim şu muaf tutuluyoruz askerlikten fakat ameliyatı yurtdışında olduğum için elimde bir raporum yok buna dair ama üşütme benzeri diye gittiğim hastanelerde ben söylemeden hemen filmden anlıyor doktorlar sen kalp ameliyatı olmuşsun diye zaten üstümü çıkarsam boydan boya ameliyat izimde var :) kafama çok takılıyor bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi acaba beni gittiğimde ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim raporum olmadan teşekkür ederim.
|
Ses tuşları olmadan telefona format nasıl atılır ?
|
Yardımlarınızı bekliyorum
|
S6 edge plus ağda kayıtlı değil
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.913 (Bu ay: 141)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic