Şimdi Ara

ASD Ameliyatı ve Askerlik Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 25 yaşındayım bu sene üniversitem bitiyor ve artık tecil ettirmek istemiyorum askerliği iş bulmada çok sıkıntı çektiğim için ama sıkıntım şu 7 yaşımda Atriyal Septal Defekt (ASD) ameliyatı oldum.Forumdaki diğer bu sorunu yaşayan arkadaşlardan öğrendiğim şu muaf tutuluyoruz askerlikten fakat ameliyatı yurtdışında olduğum için elimde bir raporum yok buna dair ama üşütme benzeri diye gittiğim hastanelerde ben söylemeden hemen filmden anlıyor doktorlar sen kalp ameliyatı olmuşsun diye zaten üstümü çıkarsam boydan boya ameliyat izimde var :) kafama çok takılıyor bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi acaba beni gittiğimde ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim raporum olmadan teşekkür ederim.

• Sizinle ayni durumdayim. 1995 dogumluyum, bu sene universiteden mezun oldum ve 5 yasinda acik kalp ameliyati (ASD) olmustum. Ben de gecmis senelerde acilmis olan konulara baktigimda; bizim gibi insanlarin askerlikten muaf tutulduklarini okudum. Emsal hikâyeler hep bu sekilde sonuclanmis. Ama biz bu konu hakkinda ne yapmaliyiz gram bilgim yok. Bu aralar arastirma asamasindayim, bilgi edindikce size de buradan yazarim mutlaka

• Muafiyet için heyete gireceksin. Kardiyolojiye gönderirler o da film isteyip bakar , muafiyet raporunu onaylar. Yurtdışinda ameliyat olman falan sorun teşkil etmez zaten röntgende görünüyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnum44 -- 6 Temmuz 2020; 21:9:39 >
  • Magnum44 kullanıcısına yanıt
    Her halükarda muaf raporu mu cikiyor peki bizim durumumuzda?
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Konunun uzmanı değilim elbet ama bence çok büyük ihtimalle çıkar. Emsal kişiler muafiyet almış sana da verirler yönetmelik bellidir sonuçta , ekstrem bir durum olmadığı sürece değişmez. Sağlık yonetmeligine de bakabilirsin karışık gerçi ama anlarsan belki.
  • Magnum44 kullanıcısına yanıt
    Bulabilirsem bahsettiginiz yonetmelige bakacagim mutlaka ben de, belki anlarim orada yazanlardan biseyler
  • Öncelikle tekrar merhaba hocam ben hala gidemedim pandemi sürecine girdigimiz için riske atmak istemiyorum ama gideceğim bu ay içinde mecburen umarım raporunuz vardır elinizde raporunuz varsa şunun direkt muafiyet alıyorsunuz umarım beni de fazla ugrastirmazlar

• Hasta 10.10.2011 tarihinde sekundum asd nedeniyle opere edilmiş ve mitral kapağa rink konulmuştur hastanın beden eğitimi dersine katılması ve aktif egzersiz yapması tıbbi açıdan sakıncalıdır. Böyle bir raporum var elimde ve enapril 10mg ilaç kullanıyorum askerden muaf sayılırmıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.