MSI B450 Anakart Ez Debug Cpu Led Pc Başlamıyor
Merhaba arkadaşlar. 1-1,5 ay önce msi b450m mortar max, ryzen 5 5600g, corsair vengenance lpx 3200 mhz ram 2x8gb), fps 500w psu ile bir sistem kurdum. Bilgisayar arada kapama düğmesine bastığımda ekrandaki görüntüyü kapatsa bile fanlar dönmeye devam ediyordu. Uzun basıp kapatıp tekrar açınca problemsiz açılıyordu.
İki gün önce internette gezerken bir anda görüntü gitti sistem kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda fanlar dönüyor klavye ve mouse elektrik geliyordu ama tepkisizdi. Sonra fark ettim ez debug led cpu led kırmızı şekilde sürekli yanıyor. Tüm parçaları söktüm,
Tek ram çift ram her slotta sırayla denedim 2 ramide,
Jbat1 de atrif edilen pinleri kısa devre yaprıtıp denedim,
Tüm elektrik bağlantılarını söküp açma tuşuna 30 sn basıp denedim,
Sağlam olduğunu bildiğim çalışan psu ile açmayı denedim bir kez açılacak gibi oldu sistem özellikleri yazan siyah sayfa geldi ama açılmadı. Bu esnada cpu ledi kırmızı olarak yanmaya devam ediyordu. Dip not olarak denediğim psu 400w 4 pin cpu güç kablosu vardı anakart 8 pin. Yine bu psu ile deneyince power ve hdd ledler bir kaç kez yandı ama sonrasında onlar da artık yanmadı ilk psu gibi oldu. 850w thermaltake gf1 siparişi verdim amazon.de den ama 20 günü bulacak gibi tarih yazmışlar.
Sistemdeki tüm parçaları söküp o şekilde power düğmesine basınca yine cpu led yanıyor. Ram olmasa dahi.
Anakartı outlet almıştım. İşlemci amazon.de üzerinden. Şu an ne yapmam lazım :D Açılması için bir çözüm önerisi olabilir mi yoksa artık donanım bozuk diyebilir miyiz? Bozuksa hangi parça garantiye gönderilmeli ?
Satıcının kendisi trendyolda 6100 e satıyor hepsiburada da satış fiyatı 4399 tl. Epeyde akakçe de muadilini göremedim. Daha uygunu varsa yazın siparişimi iptal edeyim :D Satıcıya mesaj da attım stokta var mı alayım mı diye alım yapabilirsiniz dedi.
firsatlialisveris fırsatlıalışveriş
Merhaba arkadaşlar. İnternette herhangi bir bilgi olmadığı için benim gibi buradan alışveriş yapıp (buraya havale olarak para gönderip- kredi kartıyla yapanlar harcama itiraz dilekçesi ile parasını kurtarabilir ama siz de yazın ki bilgimiz artsın) dolandırıldık mı şüphesinde olan arkadaşlarla bilgi paylaşımı amacı ile bu konuyu açmak istedim. Ben kendi başımdan geçeni yazayım sizde kendi tecrübenizi yazarsanız ortak bir fikir oluşturabiliriz.
17.10.2021 de indirimi görünce havale olarak siparişimi oluşturdum. Site hakkında güvenilir mi diye araştırma yaparken hiç bir şey bulamadım. Sonrasında sitenin altındaki etbis onayını görünce lan devlet denetleyip onay vermiş güvenli olmasa vermezdi düşüncesiyle havaleyi tamamladım. Sonrasında bu forumdaki sıcak fırsatlar başlığında ki yorumları görünce dolandırıldığımı düşündüm. İlgili twitter bağlantısı .
Sonrasında daha fazla araştırma yaptım. Sitelerin geçmişi anlık görüntülerini paylaşan bir site var. Oradan sitenin 9 Kasım 2020 deki anlık görüntüsünü ekliyorum. Site bağlantısını da koydum kendiniz de bakabilirsiniz.
Siteden ilgili tarihlere bakarsanız rastgele ürünlerdeki yorumlara göre, o tarihlerde açık ve ürün satmışlar gibi görünüyor.
Beni kandıran temel nokta olan etbis onayı kısmı. Onu da neredeyse saat saat takip ettim sipariş iptali sonrası Salı günü etbis onayı kaldırıldı twiti atan avukatın dediği gibi ama ertesi gün tekrar onaylı görünüyordu. Nasıl bir sistem anlamak güç.
Ben dolandırıcı olduklarını düşünüyorum arkadaşlar. Sipariş iptali sonrası iadeyi çarşamba yapacağız demişlerdi şimdi de pazartesi yapacağız diyorlar. Zaten yapacaklarını da sanmıyordum ama ümit işte :D Tecrübelerinizi bekliyorum.
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 45
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 4.529 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar