Macbook 144hz için düşük çözünürlük seçmeye zorluyor.
Selam, Macbook Air M1 kullanıyorum.
ASUS VG27AQ3A model 180Hz Fast IPS monitörü bugün aldım.
Macbook'dan görüntü aktarımı yapmak için 4K 60Hz - 2K 144Hz destekleyen bu USB-C to HDMI kablosunu aldım. (Paugge 4K60)
https://www.amazon.com.tr/dp/B07W5GC8TW?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&tag=technopattr-21
Parçaları birleştirdiğimde 60Hz'den yukarısını göremedim ve sonra fark ettim ki "düşük çözünürlük" olarak seçim yapınca 144Hz'e kadar yükseltebiliyorum.
Şimdi merak ettiğim kısım bunun normal bir durum mu yoksa kablodan, MacBooK'den veya monitörden mi kaynaklanan bir sorun mu olduğudur? Buna göre iade işlemleri gerçekleştirebilirim.
İphone 13 Pro - Ses kalitesi otomatik kötüleşiyor.
Selamlar
Mikrofon gerektiren bir işlem yaptığımda tüm arkaplan seslerinin kalitesi berbat oluyor.
Örnek olarak Telegram'dan sevgilimi aradım beraber film izlemek için. Filmin ses kalitesi çok iyi fakat sesli görüşmeye girer girmez tüm arkaplan sesleri çöpe dönüyor. Görüşmeyi kapatır kapatmaz düzeliyor.
Diğer bir örnek: Mobil bir oyunda yerel oyun içi mikrofonumu açtığım an yeni bi hatta geçer gibi 0.5 saniye ses kesiliyor ve oyunun sesi çöpe dönüyor.
Sesli görüşme ile bir aktivite yapmak eziyet resmen. Nasıl kapatabilirim bu ayarı ?
Macbook M1 - Mikrofon açılınca arkaplan sesleri berbat oluyor.
Selamlar
Discord kanalları, telegram, whatsapp vb. sesli görüşme programlarını kullandığımda arka planda ki tüm seslerin kalitesi yerin dibine giriyor. Otomatik olarak yapılan bu işlemi kapatmanın bir yolunu bulamadım.
Örnek olarak Discord üzerinden beraber film izlemek istiyoruz, filmi açıyorum ses kalitesi 1080p fakat kanala girdiğim an yeni bir hatta geçiyor gibi ve filmin ses kalitesi 144p'ye düşüyor.
Not: Şimdi kontrol ettim de İphone 13 Pro'da aynı şekilde telegram'dan sevgilimi arıyorum ve filme girince film sesi çöpe dönüyor.
Not 2: Mobil bir oyunun içinden yerel mikrofonu açında da oyunun sesleri çöpe dönüyor.
Sanırım bu apple ile ilgili bir durum. Görüşme kapanınca sesler hemen kaliteli haline dönüyor.
Nasıl kapatabilirim bu şeyi internette bulamadım. Sesli görüşerek herhangi bir iş yapmak rezillik.
Hotspot için SMS gelmiyor.
|
50 Mbps'den 100 Mbps'ye geçmeye değer mi?
|
|
Görüntülü görüşme sorunu. İphone 8+
|
Laptop için kablolu mu yoksa kablosuz bağlantı mı önerirsiniz?
|
|
TürkTelekom ile Ali Cengiz oyunları!
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 207
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 33.605 (Bu ay: 964)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar