Sıfır araç
aracımı bugün teslim aldım. yağ filtresi, yağ ve bujiler değişmiş. korktuğum kadar bir olay olmamış. biraz fevri davranmamın sonucu yıprandık yani. sonucu merak eden arkadaşlara duyurulur.
Astra'dan Megane'a Geçiş/mi?
Astra sedan 2015 model manuel 136 hp üst paket cosmo araç var. boya ve değişeni yok. 93.000 km'de. ilk alındığından itibaren sürekli yetkili servis bakımlı.
Aracı sıfırlama düşüncesiyle megane sedan manuel 1.3 tce joy paket düşünüyorum. kasımda aracın geleceği bilgisi verildi.
Elbette bu geçişin avantajı ve dezavantajı var bunun farkındayım. astramdan çok memnunum. yakıtı gidişi gücü herşeyinden memnunum. bu geçişteki iki amaç bütçeyi zorlamadan kilometreyi ve modeli sıfırlamak. yoksa megane çok hoşuma gittiğinden değil.
peki neden megane da başka araç değil?
- öncelikle sedan araç ihtiyacımdan dolayı.
- 1.3 tce 140 beygir motor evet fazla yakabilir ama kendi aracımı performans bakımından görece aratmayacak olması. o yüzden atmosferikleri eledim.
- otomatik vites şart değil. olsa güzel olur ama olmazsa olmaz değil.
- megane fiyatının diğer markalara göre biraz daha uygun olması.
- yerli üretim kaynaklı parça ve bakım maliyetinin uygun olması(sanırım)
kendime göre avantajları
- sıfır araç
- sıfır km
- uzun süreler sadece periyodik bakımla yürütme maliyeti, ağır bakım derdi olmaması
- yerli üretim kaynaklı parça ve bakım maliyeti opele göre uygun olması(öyle tahmin ediyorum net bilgi sahibi değilim)
kendime göre dezavantajları
- dizelden benzine geçiş
- full paket bir araçtan boş araca geçiş
- opelden renoya geçiş(bunun içinde yol tutuş, malzeme kalitesi, kaporta sağlamlığı vs hepsi dahil)
- az veya çok üste para eklemek durumunda kalmak
aklıma avantaj ve dezavantaj olarak bunlar geldi şimdilik. akıl akıldan üstündür düsturundan yola çılarak sizlerin de mantıklı/mantıksız bulduğunuz yönleri, yorumlarınızı ve siz olsaydınız ne yapardınızı okumak görmek isterim. şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
|
LPG li araç satışı hakkında
|
|
|
n11 bridgestone lastik
|
direkten gelen telefon hattını eve nasıl bağlarım
|
2 yıllık taahhütüm bitmek üzere
|
paramı alamıyorum rezillik!!
|
İlgi Alanları: internet-gaming-smartphone
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.020
İkinci El Bölümü Mesajları: 48
Konularının görüntülenme sayısı: 16.745 (Bu ay: 364)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 471 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar