aracımı bugün teslim aldım. yağ filtresi, yağ ve bujiler değişmiş. korktuğum kadar bir olay olmamış. biraz fevri davranmamın sonucu yıprandık yani. sonucu merak eden arkadaşlara duyurulur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qonrul -- 22 Şubat 2024; 16:34:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sıfır araç
-
-
Geçmiş olsun, ne yazıkki mahkemeye verseniz bile senelerce sürer sonuçlanması hiç bir zaman hatalarını kabul etmiyorlar sizde mecbur aracı kullanacağınız için Allah belalarını versin deyip kullanmaya devam ediyorsunuz.
Yağı fazla koymayı nasıl becermişler ben onu anlamadım, çıraklar mı dolduruyor bunların yağını kontrolünü vs acaba
-
geçmiş olsun öncelikle sıfır araçta bunu yaşamak üzücü ama problem contalar keçeler değişince düzelecektir kafaya çok takmayın son zamanlarda benim gördüğüm şey tüm markalarda kalite kontrolün gözden kaçtığı veya iyi yapılmaması siz servisten zararınızı isteyin bakım vs hediye etsinler bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hayat bazen kısa çöp çektiriyor...
hele bizim gibi ülkede kırı kırk yarma ile almaya çalıştığın birşeyde...
can sıkıcı, üzücü bir durum...
gerekirse sıfır sandık motor takılsın araca memnunsanız hata düzeltilsin ve yolunuza bakın...
servisten sorunsuz bir şekilde teslim aldıktan sonra içinize sinmez ise yapılacak tek birşey var sarı siteye ilana koyun...
yoksa mahkemesi ile yıllarca kendisinizi yıpratacaksınız ve bu durumun maddi boyutunu ölçmek dahi istemezsiniz...
-
Bu iş sandık motor değişimine kadar gider diye düşünüyorum. Geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
misliyle değişim ne demek
kaç misli olmasını talep ettin
-
Her problemde araç değişmez-değişmemeli. Tüketici olarak böyle istesek de olmuyor, pek mantıklı da değil bence.
Evet sıfır araçta kesinlikle sinir bozucu bir durum ama önce garanti süreçlerini işletin bence.
Örneğin telefonunuzun ses bilmemnesi bozulduğunda Apple genelde size yeni telefon verelim demiyor. Anca kronik falansa belki. Veya bilgisayarlarda da böyle diyebiliriz. Arızalı parça değişiyor garantiden ve devam ediliyor.
Bu anlamda da araçta sorun yaşadığınızda değişmesi gereken en fazla "motor" olur. Bence değişsin, adam gibi alıp takabiliyorlarsa, problemsiz olacaksa tabi. Aracın kalanında arıza yok çünkü.
Araç değişimi "ayıplı mal"da olabilir. Bunun da mahkeme şu bu ile ispatlanması gerekir. Ancak firma da diyebilir ki "bu olabilecek bir arıza, garantiden yapıyorum daha ne yapayım". Kendince haklı görünüyor.
O yüzden başta garanti süreçleri dahilinde bi devam edin derim. Bakalım neler yapacaklar.
Peugeot'da zamanında yanılmıyorsam 2008'lerde garantiden motor değişimine gidecek şekilde başlarda çeşitli arızalar oldu ilk gelen 1.2 motorlarda. Garantiden motor değişimleri yaptılar.
İnanın yeni arabadan çok daha fazla maliyetli işler servis ve firma için, o yüzden bırakın garantiden değişsin, parça bazında düşünüldüğünde daha pahalıya geliyor çünkü :)
-
Sıfır araba alan çoğu insan kafam rahat etsin tamir eskime vs uğraşmayayım diye alıyor araç fabrikadan bu şekilde gelmiş ise garanti usta servis bekleyeceğine değiştirilmesi lazım bizim ülkemizde araba yatırım aracı olarak görüldüğünden orjinal ile değişen bir parça olsa bile satışta problem çıkıyor motorunu birebir değiştirsinler bu arkadaş 3/5 ay sonra arabasını satmak istesin 3 aylık arabaya bile alıcılar acaba diye yaklaşacaktır daha geçenlerde bir japon arabasında çürüme meydana gelmişti bu ne ilk ne son bu ülkede hukuk düzgün işlemediği ve firmalar milyonlarca kar ederken sattığı malın arkasında durmaz iken kendisi problem yaşamayan tüketicilerin firma yararına düşünmesini halen anlayamıyorum
-
Pskolojinizi anlıyoruz kolay değil milyona yakın para ile alınan araçta arıza çıkması.
Hangi bayii bu merak ettim?
Garantiyi servisler sevmezler ama bütün işçilik ve parçalar fabrikaya fatura ediliyor.
Yağ nasıl fazla almış ve taşmamış bunda da bir gariplik var.
Geçen ay kardeşimin 2021 M.mibrit capture arıza ışığı yanmış, Boşta olduğum için servise götürdüm. ( Gebze ASF )
yolcu koltuk altındaki hibritin aküsü bozulmuş, garantiden değişim oldu, faturaya baktım 37 bin TL yazıyordu.
Ya garantiden sonra bozulaydı faturayı düşünemiyorum bile.
Garantiyi uzatacak kardeşim.
-
teşekkürler hocam. biz de şaşırdık kaldık.
Forumdan bir arkadaşımızın şanzımanla ilgili sıkıntısı olmadığı halde servis tarafından şanzımanda sorun tespit edilerek değişimi sağlandı. Sırf parçaya 400bin tl yazmışlar. Konudaki servis olsa önemsemezdi sanırım
işte bizi kuşkulandıran kısmı o. conta ve keçe değişimi ile halolunur mu. tekrar sıkıntı yaşar mıyız. hepsi kafada soru işareti. henüz 200 km deki milyon verdiğimiz araçta mide bulandırıcı can sıkıcı işler..
biz de mahkeme sürecinden çekiniyoruz. zaten yeterince yıprandık.
teşekkürler..
dediğiniz gibi telefon olsa bi nebze kabul edilir belki ama söz konusu ürün milyon verdiğimiz araç olunca öyle olmuyor. başınıza gelmediği için aynı kefede değerlendiriyorsunuz ama öyle olmuyor. madden ve manen yıpratıcı bi süreç.
bizde o niyetle ikinci el arabamızı satıp sınırları zorlayarak sıfır alalım 5 sene kafa rahat binelim dedik ama işte başımıza bunlar geldi. dediğiniz gibi velevki sandık motoru kabul ettik gel de satarken bunu anlat millete. ülkemizin arabalar ile ilgili bu tutumunu, yaklaşımlarını, alışkanlıklarını bilmiyormuş gibi yorum yapıyor ne yazık ki bazı arkadaşlar.. maalesef ülkemizin gerçekleri bu.
muğladaki bayi. bayiyi geçtim reno türkiye bile duruma tepkisiz ve normal karşılıyor..
sandık motorun anlatacak birşeyi yok ki? darbe değil birşey değil. sandık motoru kabul etmemek anlamsız. yeter ki reno sandık motor versin. vw bu gibi durumlarda hemen sandık motor veriyor.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
hayat bazen kısa çöp çektiriyor... hele bizim gibi ülkede kırı kırk yarma ile almaya çalıştığın birşeyde... can sıkıcı, üzücü bir durum... gerekirse sıfır sandık motor takılsın araca memnunsanız hata düzeltilsin ve yolunuza bakın... servisten sorunsuz bir şekilde teslim aldıktan sonra içinize sinmez ise yapılacak tek birşey var sarı siteye ilana koyun... yoksa mahkemesi ile yıllarca kendisinizi yıpratacaksınız ve bu durumun maddi boyutunu ölçmek dahi istemezsiniz... |
Benzer içerikler
- nexen n blue s 205/55 r16 91v yorum
- 1.4 tsi sandık motor fiyat
- gtı ne demek
- renault latitude en dolu paketi hangisi
- gece araç kullanırken göremiyorum
- 2024 passat sedan
- yeni renault 5
- mg4 xpower fiyat
- mercedes eqb 250 yorum
- yeni audi a6
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X