Uzun yıllardır telegram ve telegram kanallarını kullanmaktayım. Donanım Haber sıcak fırsatlar en sevdiğim telegram kanallarından biriydi, o kadar rahat oluyordu ki gelen konuyu tık diye görebiliyordum. Sonradan evrim geçirmeye başladı bir süredir ise forumla alakası tamamen kalktı. Sadece ref linke çalışır oldu.
Bu olayın aslı astarı nedir bir bilen var mı ?
Yine paylaşılan konuları serice takip edebileceğim bu tarz bir kanal veya grup bulunuyor mu ?
Şimdiden teşekkürler.
Şu kanaldan bahsediyorum, girip geçmişe göz atarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Daha önce konu açılmış ancak üzerine baya süre geçmiş, ilk olarak acil bakıp çıkacak arkadaşlar için paylaşayım. Ardından diğer yorumlarımı paylaşacağım konuyu merak edenler için.
Filen sitesinde linkten üye olursanız 20gb ile başlıyorsunuz, her davet ettiğiniz mail ile de 10gb alıyor toplamda ücretsiz 50gb alıyorsunuz.
https://filen.io/r/814dedc6f0250076487bf6cf4f73c7f2
29 Euro ile kalıcı 100gb yine Filen sitesinde mevcut. Bu da güzel bir seçenek ama 50 + 100 gb mi bilmiyorum. kripto ödeme bile kabul ediyormuş.
Ancak bunlar bana düşük kalır yok mu TB diyen için:
Koofr var, 1 TB 159 USD,
KOOFR40 kodu ile birlikte 119 USD'ye geliyor ve düşününce iyi. İnternet hızı yüksek olan rahatça depolama yapar. Paypal ile ödeme istiyor ama siz arkadaşlar eminim bunu da bir şekilde çözersiniz :D
_______________________________________________________________________________________________
Yorumlarıma gelirsek:
Başka sağlayıcılar yok mu ? Evet var, Pcloud var, fiyatları daha yüksek örneğin 2Tb 400 USD şeklinde, ve yorumlara göre pcloud çok güvenilir bir platform değil, bazıları hesap silinmesiyle karşılaşmış. Yani 10 TB depolama alıp 1200 USD verip, hesabınız silinse herhalde hoşumuza gitmez o yüzden diğer servis sağlayıcılarını esgeçtim, ha sizin öneriniz varsa paylaşabilirsiniz.
Bir dönem yandex ve mailru direkt ücretsiz hediye etmişti (10 seneyi geçti), mailru da belirli bir süre giriş yapmayanların maalesef depolaması uçmuş. O yüzden bu tarz para ödemediğiniz çözümlere kısmi ve yedekli güvenin.
Örneğin Mega 50gb ve Filen 50gb birbiriyle yedekli oldumu kafa rahat.
Bir ara da sürekli edu ile sınırsız konuşuluyordu, onların akıbeti noldu bilmiyorum ama silinmiştir veya silinecektir çünkü buna mecburlar zaten sunucu giderleri yüksek.
Aylık ödemeli olanları konuşmuyorum, çok farklı bir konu, tamamen ayrı başlık altında paylaşılmalı.
Sağlayıcılar git gide depolama alanını düşürüyor. Koofr geçen sene 2Tb satarken bu sene bunu 1Tb olarak limitlemiş. Muhtemelen bir dahaki sene daha da düşecek. Talep çoğalıyor, masraf artıyor.
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle konuda gerçekten bilgi sahibi olanlara yönelik bir konu olacağını söyleyerek en başta Samsung A serisi falan önerecek arkadaşları konu dışına alabiliriz :)
Burada işlemcilerden - malzeme kalitesinden ve daha detaylı konulardan konuşacağız.
Sıklıkla çevreme yurtdışı telefon öneririm, alırım. Tabi genel olarak çoğunlukla tahmin edeceğiniz üzere Redmi Note Pro serisi cihazlar denk gelir. Normalde iphone kullanıcısıyım. 10 yıldır tekil şekilde android kullanmadım ancak dönem dönem başta xiaomi olmak üzere yurtdışı ve easycep - getmobil gibi yenilenmişçilerden de samsung cihazlar aldım kullandım. Tabi ek telefon olarak.
Geçenlerde bir yakınıma redmi note 12 pro aldığımda 7500 lira verdim. Bu iyi bir fiyata oldukça iyi bir telefondu ve hoşuma gitti. Dedim ki bir tane de kendime alıp bir dönem kullansam olabilir sanki. Genelde hat vs takmıyorum, oyun ve iş için kullanıyorum sonra satıyorum. O yüzden garantili kayıtlı telefonlar bana gelmiyor, gereksiz.
Öyle başka bu tarz neler bulurum diye bakınırken tanınmış yurtdışı telefoncuların sitelerini gezdim. Bir tanesinde Redmi K50 Gaming diye bir telefon vardı. Telefonun SD 8 Gen 1 olması ve oyuncu tuşlarının olması çok hoşuma gitti. Ve 10 bin lira yazmıştı. 2500 lira fark için değer bir yükselişti. Ancak satıcının elinde telefon yoktu, dedim ki ne olacak başka satıcılarda buluruz, ilanlar vardı ama tümü geçen senenindi ve satıcılar ilanları kaldırmıyorlardı. Hiçbirinde bu telefondan kalmamıştı.
Poco F4 GT ile K50 Gaming aynı telefon olarak geçiyordu (Aslında değil biri AMOLED diğeri OLED panel, ufak tefek farklılıklar da var) ben de Poco F4 GT aramaya başladım ama yine yoktu. İstanbulda sadece tek bi kişide 13600 liradan satılıyordu. Tabi ram ve depolama yüksekti ama bu kadar da yükselmeye gerek yok diye düşündüm ve bu seçenekten vazgeçtim. Aslında vazgeçmem fiyattan ziyade SD 8 Gen 1'in çok ısınması beni bu işten soğuttu. Ama oyuncu tetikleri ve 120 watt şarj çok manyak olay.
Sonrasında Blackshark araştırdım, ancak çok fazla satan yok ve fiyatlar gereksiz yüksek geldi, Blackshark olmasını istedim çünkü aslında yolun başındaki redmi k50 gaming gibi tuşlar var, bu tuşlar ilgimi çekiyor çünkü sınırlı da olsa oyun dışında da kullanım imkanı veriyor ve bu ilgimi çekiyor doğrusu.
ZTE Nubia Red Magic serisinden cihazlara baktım, ancak bunda da içime sinmeyen bazı detaylar vardı. En büyük sorun da dahili fan olması. Yahu arkadaş bu fan illa kirlenecek ve temizlenmesi vs bir bakım gerekecek. Bu çok da tutarlı ve uzun ömürlü bir hadise gibi gelmedi sanki? Ardından Lenovo baktım ama güncel bir seçenek yoktu.
Sonra ASUS baktım, evet olay buydu. Asus ROG telefonlar gerçekten çekici seçenekler. Fiyatları çok yüksek olduğundan dolayı biraz korkutucu ancak ROG 6 hem işlemci hem de fiyat yönünden güzel gibi, ancak bir sıkıntı var ki ikinci el satan tek kişi var şu an bu yazıyı yazarken. ASUS'un diğer avantajları ise 32-bit/384kHz bir jak girişi mevcut ve evet kablolu bir stüdyo kulaklığı kullanıyorum, özellikle jak girişi olan samsung telefonları beğeniyorum.
Sonrasında dedim ki bu iş böyle olmayacak, Google Pixel bakayım nasılsa hat sorunum yok. İkinci el Pixel 7 Pro baktım, İstanbul'da birkaç telefoncuda 13500-16000 bantlarında vardı, ama 16 bine kadar yükselince de Pixel 8 insanın aklını çeliyor. Belki 6 Pro olur ama düz 7'yi 120 hz muhabbeti yüzünden eledim. Ve ikinci elde de ne kadar bir yıpranma payı kabul edilebilir seviyede tartışılır.
En sonunda dedim ki bırak ikinci eli falan Red Magic devam ama fiyat o kadar yüksekti ki içime sinmedi. Sanırım bu işin sonu ya hepsini bırakıp Redmi Note 12 Pro'ya dönmek ya da en azından oyuncu kısmını eleyip Nubia Z60 Ultra alıp 21-22 binden devam etmek.
Telefon sistemlerine ve pek çok şeye hakim değilim ancak okuyan ve zamanını veren dostlarımın daha farklı model önerileri olacağına eminim. Şimdiden teşekkürler :)
Bu arada fiyatları yurtdışı ile sık sık karşılaştırırım. En birbirine yakın olanlar Z60 ultra (yurtiçi yurtdışı yakınlık yani)
Merhabalar,
Arkadaşlar bundan 10 yıl kadar önce bi hata sonucunda Yandex Disk üyelerine 200gb alan tanımlamıştı ve o dönem alan kişiler çok uzun yıllardır rahatça kullandılar. Bu tarz tek ödeme ile alınabilecek - yani aylık abonelik şeklinde olmadan - güvenilir firmadan bir bulut depolama hizmeti var mıdır ?
Bir çok firma ücretsiz verdiği alanları çok düşürdü herkes aboneliğe döndü. Abonelik çok can sıkıcı olabiliyor maalesef.
Aynı şekilde güvenilir hızlı ve uzun yıllar dayanacak bir VPN'de olabilir.
VPN için de benzer şekilde "VPN - 15 Cihaz - Ömür Boyu 21.43USD" bir konu açılmış ve güncellenerek yeni fiyatın 40 usd olduğu yazılmış. Güvenilir mi emin değilim. Benim bildiğim express - nord vpn gibi firmalar iyi ancak bunu bilmiyorum. ismi FastestVPN
Ben daha çok öde ve ömür boyu kullan kafasındayım, güvenilir olması hesapların çat diye gitmeyeceğini bilmenin rahatlığı iyi olabilir.
Not: Ayrıca şunu farkettim VPN ve Bulut Depolama için forumda alan ve konu açılmamış ancak önemli konular olduğunu kabul etmek gerek.
Selamlar,
Yaklaşık 4-5 yıldır sese karşı bir ilgim var, bu süreç içerisinde hafif hafif kendimi geliştirdim JBL - Harman Kardon - AudioEngine derken şu an KEF seviyelerinde bir öneri arıyorum.
Bir süre KEF LSX kullandım ve aşırı memnun etmişti. Boyut olarak kompakt olmasını seviyorum bazen farklı yerlere götüresim geliyor. O yüzden KEF LSX tarzı birşey aslında hep ilk tercihim olabilir. Ama bir yandan da artık biraz daha iyi bir sistem mi olsa acaba diyorum ancak ekonomi ve TR şartları malum.
Elimde Audioengine HD3 ve HD6 vardı. HD6 kesinlikle bana hitap etmeyen bir hoparlör, metal dinlediğim ve hoparlör aşırı aşırı basa kaçtığı için daha doğru düzgün bile kullanmadan direkt sattım. HD3 bir kere almıştım sonrasında sattım. Sattığıma üzülüp o boyutta inanılmaz performans diye tekrar almıştım. Ancak KEF LSX'ten sonra çok da tatmin etmedi açıkçası.
Bir arkadaşım Mackie MR824 önerdi. Amazon'da uygun bir fiyata denk gelince tek olarak sipariş ettim ancak bası bozuk çıktı. Sesi duyamadan iade edeceğim gibi duruyor. Zaten ürün inanılmaz büyük.
Sorun şu ki elimde DAC - AMP - Ses Kartı falan hiçbir ürün yok ve çok tanımıyorum da ürünleri. Bir ara Harman Kardon AVR151 vardı JBL 510 ile birlikte ama çok fazla kablo olmasından dolayı seti satmıştım.
Diğer markaları ve ürünleri çok tanımıyorum bir tek KEF'i bildiğim için oradan araştırma yaparak KEF LS50 Meta'yı tercih edebilirim diye düşündüm ancak yanına ne tarz bir amfi alınmalı tam olarak anlayamadım. Önerilen amfilerin fiyatları çok ciddi uçuk. LS50 için bir konu açılıp konuşulmuş ancak orada kötülenen amfiler bile şu an çok çok pahalı. Yani o amfileri alana kadar açıkçası rahat rahat ls50 wireless 2 alınır neden bu kadar yükseliyorlar orasını da anlamadım.
Metal ve enstrümental müzikler dinliyorum. Çok açılma imkanım yok. Sıfırları totalde 1500 usd. İkinci el olarak da 1000 usd gibi bir bütçe ayırabilirim. (Sıfır kredi kartıyla alma imkanından dolayı)
Sorum şu ki: Bu ayarlarda önerebileceğiniz kaliteli bir sistem var mı ? LS50 META alsam ne gibi bir amfi tercih etmeliyim? Mackie MR824 gibi bir referans monitör daha mı iyi olur?
Arkadaşlar selamlar
Uzun süredir HDD kullanmaktaydım ancak artık hem taşırken ağırlık sıkıntısı hem de yavaşlıklarından dolayı artık SSD'ye geçme kararı aldım. Hem SSD'ler mekanik aksam olmadığı için daha da uzun ömürlü olacaktır.
Aslında kafamda 2tb + 4tb şeklinde kullanmak var. 2TB sürekli yanımda olur, 4TB evde yedek şeklinde kalır diye düşünüyorum ki en azından herhangi bir negatif durumda dosyalarım kaybolmaz. Diyeceksiniz ki "4TB neden masraf ediyorsun HDD kullan" zaten senaryo böyleydi ama artık HDD kullanmak pek tercihim değil açıkçası ve zaten bu şekilde hızlı bir HDD modeli kullanıyordum.
Bu konuda sizlere hem bildiğim 3-5 bigiyi aktarıp hem de düşüncelerinizi almak istedim.
Önemli dosyaları saklayacağım için SSD'nin güvenilirliği önemli diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi SLC - MLC - TLC - QLC gibi teknoloji farkları ve bunun yanı sıra DRAM olup olmaması gibi kriterler söz konusu. Hız - Gen - TBW değerleri zaten bildiğimiz gibi önemli.
Elimde şu an Silicon Power UD70 2TB var, QLC teknolojisi var ve DRAM yok. TBW (530) değeri çok yüksek değil. Aslında bu diski birkaç gün önce satıp TLC - DRAM ve çok daha yüksek TBW (3600) değerine sahip US70 modeline çevirmeyi planlamıştım ama US70'i satan sarı sitedeki arkadaşın rahatlığı buna engel oldu. Sıfırı gereksiz pahalı sebebini anlamadım. Pek çok açıdan daha iyi bir ssd olduğu ve uygun kaldığı için o modeli almak istemiştim ama aslında bakınca Silicon Power markası ne derece güvenilir emin değilim. Sanki daha yaygın bir marka daha iyi olabilir.
Elimdeki UD70 modelini satıp EVO 970 PLUS'a geçsem ve bununla birlikte de Kingston XS2000 veya Corsair EX100U modellerinden (4TB) birini mi tercih etsem acaba diye düşünüyorum. Kendi kutularıyla geliyor olması ekstra daha yüksek bir masraf yapmadan işi çözmek demek.
Okuyucu almak gerekirse 20Gbps okuyucular 1500tl civarına falan geliyor ve şu an için biraz yüksek sanki. Normalde şu an kullanmakta olduğum UD70 modelini Ugreen 10gbps olan bir okuyucuyla kullanıyorum. E tabiki diskin gerçek hızını vermiyor ama şu anlık idare eder. Zaten QLC olmasından kaynaklı UD70 modeline çok güvenemiyorum nedense bir sorun çıkacakmış gibi geliyor. O yüzden bunu 970 Evo ile en azından değiştirmek mantıklı gibi.
4TB ihtiyacım için de: Kingston XS2000 veya Corsair EX100U almak daha mantıklı gibi duruyor. İki disk de Gen 2x2 ve DRAM modülü bulunmuyor her ikisi de TLC teknolojisine sahip ve Kingston 2000mb okuma yazma alırken Corsair aşağı yukarı 1500mb civarında. Bu hızlar aslında Gen 2x2 girişim olmadığından aşırı önemli değil gibi en azından konuştuğumuz bu yıllarda.
Bunların dışında bakılması ve dikkat edilmesi gereken bir nokta var mıdır? Herhangi bir öneriniz olur mu? Okuyucu + nvme ssd almak daha mı mantıklı olur acaba hazır modeller yerine?
çünkü şöyle de bir sorun var Sandisk hazır SSD modellerinde dosyaların kaybolması sıkıntısı mevcutmuş ve insanlar deli gibi dikkat edin videoları çekmişler. Açıkçası Corsair veya Kingston'un hazır disklerinde böyle bir sorun yaşamak istemem.
Arkadaşlar bildiğiniz gibi kötü ve zor durumlar yaşamaktayız, çok fazla buraya durumu yazmak istemiyorum direkt konuya giriyorum.
Şimdi sizlere az parayla bile daha çok nasıl bağış yapabileceğinizi anlatmak istediğim bir taktik sunuyorum. Çevrenizle paylaşırsanız herkes gücünün üzerinde bağış yapabilir.
Kullanacağımız yöntemde sizleri uğraştırmadan tek bir sistem kullanıyoruz o da Paycell, farklı uygulamalar da mevcut onlara da göz atabilirsiniz diğer konulardan.
1.Öncelikle Paycell uygulamasını indirip fırsatlar bölümünden;
İlk harcamanıza 20tl hediye
İlk finansal işleminize 10tl hediye
Trendyolda 30tl hediye
hepsiburada'da 30tl hediye
Carrefour'da 50tl hediye kampanyalarına katılıyoruz.
2.Yanımıza nakit 300 lira kadar alıyoruz ve dışarı çıkıyoruz.
3.Şok markete gidiyoruz 1 adet paycell kart alıyoruz, paycell hesabımıza girip kartımızı tanımlıyoruz 150 liralık yükleme yaptığımızda + 25 lira da onlar veriyor (2 lira işlem ücreti var mevcut.)
4. PTT'ye gidiyoruz, bankomattan geçerli olmadığı için vezneden 100 TL yüklüyoruz + 25 lira da hesabımıza geliyor (8 tl işlem ücreti mevcut, mahallenizdeki kalabalık olmayan şubeleri tercih edebilirsiniz.)
5. Hesabımızda 150+25 + 100+25 toplamda 300 olmalı (işlem ücreti kesebilir 299 kalabilir, yüklemeyi ona göre birkaç lira arttırabilirsiniz.)
6. Carrefour'a gidiyoruz, 150 lira ve üzerinde bir harcama yapıyoruz, dileyen depremzedelere destek vermek için ihtiyaç listesi ürünlerden alıp güvenilir belediyelere teslim edebilir. 150 lira harcama yaptığınızda 50 tl bakiye iade gelir.
7.Hesabımızda hala 200tl ye yakın para olmalı. Değilse 150 liraya tamamlıyoruz.
8. Hepsiburada hesabımızda 150 liralık ahbap (veya tercih ettiğiniz) destek kartı sepete ekliyoruz. 150tl lik alışverişe 30tl iade veriyor.
9. Paycell hesabımızdaki parayı banka hesabımızdan ücretsiz şekilde para aktararak (banka kartınızla ücretsiz bakiye aktarımı da yapabilirsiniz) bakiyemizi 150tl ye tamamlıyoruz bu sefer aynı işlemi trendyoldan yapıyoruz.
10. Tekrar Gelen 30tl bakiyenizi de bağış yapmak isteyen bir arkadaşınızın hesabınıza aktarabilirsiniz.
Carrefour veya diğer adımlar için vakit bulamayanlar fiziksel kartı almadan da banka hesapları üzerinden açıp paycell'e bakiye aktarıp sanal kart açıp, fırsatlara katıldıktan sonra yine Trendyol ve Hepsiburada üzerinden destek kartı alabilirler, hiç olmazsa bağış yapabildiğiniz miktar bir nebze olsun artmış olur.
Ekonomik sıkıntılarımız büyük, pek çok insan bağış yapıyor ancak çok durumu olmayanlar da var. Onlar için en azından ekran başında üzülmek yerine biraz uğraşla daha fazla bağış nasıl yapılır bunu anlatmaya çalıştım. Öne çıkarırsanız sevinirim.
Düzenleme veya diğer platformlarda yazıyı paylaşmak serbesttir. Atladığım bişi varsa yorum olarak yazabilirsiniz teşekkürler.
Bu konuyu açarak aratan arkadaşların konu ile ilgili bir yazı ve fikir sahibi olması adına çalışmaktayım. Lütfen bu konunun yayımlanması için doğru bir bölüm varsa oraya taşıyın veya öneriniz.
Yeni nesiller büyüdü ve teknolojiye ayak uydurmaya başladılar. Bu konuda karşımızda genç, bir veya birkaç kişiden oluşan dolandırıcılık durumu var. İçeceğinizi alın, arkanıza yaslanın ve yeni nesil dolandırıcılık yöntemi öğrenmenin tadını çıkarın :)
Öncelikle letgo, instagram veya diğer platformlar üzerinden hesap açan ve telefon ilanı veren arkadaşımız sizi redturk.org adında bir siteye yönlendiriyor. Ve orada kendisine ait bir ilana bakmanızı, detayların orada yazdığı notunu bırakmış. Kullandığı nick name: exo, exo iletişim, enes iletişim.
(Aslında işin bu kısmı çok önemli değil çünkü bu ifşaların ardından kendisine yeni bir düzen kurmaya çoktan başlamış olacaktır.)
Siteye giriş yapıp üye oluyorsunuz, konuyu bulmamanız zor çünkü zaten konu en yukarılarda kabak gibi duruyor, gerçekçi olması adına da arada bir altlara düşürüyor. Konuya girdiğinizde bir dolu açıklama, fotoğraflar ve fiyat listesiyle karşılaşıyorsunuz. Fiyatlar inandırıcı olmasa da kaçak telefonların ucuz fiyatlara satıldığını biliyoruz ve açıklamalarda bunun bir tık ötesinde bir satış mekanizmasını anlatıyor.
Şimdi işin buraya kadar olan kısmını görseniz tabiki inandırıcılık söz konusu olmaz. Onun için asıl olay şu şekilde kurulmuş:
Hazirandan 2021'den beri açık olan bu ürün ilanı forum konusu düzenli olarak altına sanki gerçekten müşteri kitlesi varmışçasına yorumlanıyor, aklınızdaki her soru büyük bir titizlikle, bazen tartışma şeklinde bile olsa eklenmiş. Hatta bazı yorumlarda konu sahibinin diğer üyelerle tartıştığını net şekilde görebiliyorsunuz. Bir sürü fotoğraf var, üyeler ürün satın almış ve satan kişinin ricası üzerine nick namelerini yazıp eklemişler gibi. Bazıları 30-35 adet alıp paylaşmış gibi süslemiş. Sitede diğer üyelere mesaj attığınızda durumdan memnun olduklarını, satıcıya güvendiklerini dile getiriyorlar. Ve birden karşınızda 50-60 kişilik bir referans grubu görüyorsunuz:
-Ürünü aldım, garantili ve faturalı, hiçbir sorunu yok
"babyto"
Gerçekten başarılı bir oyun, tüm detaylar düşünülmüş, her ne kadar ortaya çıkan durum bir düzenbazlık olsa da yapan kişi eğer tek bir kişi ise gerçekten potansiyelini boş işlere harcıyor. Bu arkadaşa düzgün bir iş verilmeli. Tahminimce bu dolandırıcı arkadaş bir telefoncu veya bir telefoncuyla iletişimi olan biri. Veya diğer olasılık tüm görselleri kapalı bir gruptan veya başka bir kaynaktan almış olabilir, eski iddaa grupları gibi (bu arada hala var mı o gruplardan ya?)
Tabi tüm bu forum işi bir düzmeceden ibaret, sitenin herhangi bir geçmişi yok, ismi kısa olduğu için orijinal 20 yıllık siteymiş gibi duruyor. Tüm mesajlar aynı kişi veya kişilere gidiyor, onlarda farklı hesaplardaymış gibi size dönüş yapıyorlar.
Bu işi yapan arkadaşın kişiliğine gelirsek:
Ufak bir analiz yaptığımızda sitede devrim, anarşizm, solculuk gibi durumların ağır bastığını görebilirsiniz, özellikle nefret ettirmek amaçlı veya gerçekten sevdiğini düşünürsek, bilinçaltını işlemiş olabilir. Satıcı olarak konuşurken kesinlikle soğuk bir biçimde; "alırsan al, almazsan zaten seninle uğraşmaya vaktim yok sipariş çok" modunda takılıyor. Sorularınızı büyük bir sıkılganlık ama aynı zamanda yol göstermeye çalışarak cevaplıyor. Diğer üyelerin ağzıyla yazarken ise tavrı çok daha sevecen ve sıcak. Eğer onun istediğinin dışında bir durum olursa anında bağlantıyı kesiyor. Zaten session messenger adı verilen güvenilir bir mesajlaşma uygulaması ve sitedeki özel mesajlaşma dışında ulaşabileceğiniz bir yer yok kendisine. Yani ya güvenli ya da kendi hakim olduğu sularda yüzüyor. Ve aşırı şekilde paranoyak. Kendisi ile ilgili pek çok çıkarımım var fakat bu yazıyı okuması ihtimaline karşı daha fazla kendini ve sistemini geliştirememesi için detaylara girmeyeceğim. Daha önce bu tarz denemelerinin olması da büyük ihtimal. Belki 1-2 facebook ve whatsapp grubunda bunun denemelerini yapmış ve daha büyük bir şekilde girmiş olabilir. İşler tıkırında giderse bir sonraki hamlesi tabiki daha da büyük olacak.
Aşağıda verdiğim yazı direkt kendisinin bir mesajından, coin adresini de ifşa edeyim :) :
Merhaba Elimde note 10 pro mevcut. USDT TETHER COİNİNİ - TRC20(TRON) Ağını seçerek aşağıdaki adrese gönderimini sağlayın ardından bana dönüş sağlayın.
TF3WXz27aLgEwL7ac44NFo1Zrba6DJddkY
Not: Aranızda adamın yaptığı sistemi beğenip destek olmak isteyen çıkmasın lütfen :D illa birine destek olmak isterseniz size farklı bir adres vereyim ;)
TBufE1Xqia8KJkDLhKdEzKqftZoT1XNde1
Gelelim ödeme yöntemine:
Tabiki kendisi ile ilgili alışveriş sırasında bir banka hesabı, adres, dükkan veya herhangi bir bilgi içeren yöntemden söz etmiyor bile. Alışverişin tek bir yolu var, o da coin. Hatta kendi belirlediği birkaç coin'in dışına dahi çıkmıyor. Böylelikle tüm süreçler tamamen bilinmez ve takip edilemez olmuş oluyor. Takip edilse de itiraz edilemez en azından.
Ben süreçleri olabildiğince kaydetmeye çalıştım. Arkadaşın nerede olduğu ile ilgili de birkaç tahminim var ve kurcaladıkça biraz daha alanı daraltmayı başardım. Bulabilir miyim? Çok emin değilim açıkçası ama dünya küçük derler böyle durumlar için. Bulduğumda kendisine bir plaket hediye edip başka bir alana yönelmesini tavsiye edeceğim :) kendisi bir hacker mı ? değil buna bazı denemelerimiz oldu ya farketmedi ya da gerçekten bir hacker falan değil, yine kendini geliştirmemesi için işin bu kısmını sonradan anlatırım.
Sonuç:
Bu yöntemleri yeni gelen genç nesil ile birlikte artık görmeye devam edeceğiz. Zaten daha öncelerde şu an yaşı büyük abilerimizin bu tarz denemelerini görmüştük. Ama onlar teknolojiye tam olarak hakim olmadığı için ancak belirli çerçevede kalıyorlardı.
Başka platformlarda almayı düşünen 1-2 kişiyi vazgeçirdim ve toplu bir siparişi iptal etmeyi başardım, ne kadar kişiye ulaştığıyla ilgili net bir bilgim yok. Ama google ve forumlarda aratıldığında en azından bir konu olmasını sağlamaya çalıştım. Sizlerde bu yeni nesil dolandırıcılık konusunu öne çıkararak için destek olabilirsiniz :)
Arkadaşlar öncelikle yazıyı okuyup yardımcı olmaya çalıştığınız için şimdiden teşekkürler.
Elimizde bir tane nalet olasıca Hometech A100 tablet var. Windows baya kastığı için bir linux kuralım dedik ama sıkıntı şu ki boot menüsünde Windows 10 32 bit dışında hiç bir sistemi görmüyor.
Sistemde intel atom x5 işlemci ve 2gb ram var, sistem özelliklerden 64 bit destekli görünüyor ama ancak 32 bit yükleniyor.
Açıkçası derinlemesine bilgim yok maalesef, sorduğum bazı arkadaşlar UEFI muhabbeti olduğunu söyleyip sağolsunlar kendi açılarından yardımcı oldular fakat detaylı bir çözüm yolu bulamadım.
Bir öneri: arc linux sitesinde 32 bit versiyonu UEFI destekli demiş fakat tabi ben indirme linki falan bulamadım :D, birde arch linux bildiğim kadarıyla baya yüklemesi zor bir dağıtım.
Diğer öneri: rufus üzerinden EFI seç demiş ama rufus seçime izin vermiyor.
Bizim amacımız Lubuntu tarzı hafif bir sistem kurup windowstan daha iyi bir performans alabilmekti günlük kullanımda, yardımcı olup detaylı şekilde çözüm sunabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kısa önerilerinizde kafi zamanınızı harcamak istemem.
Durumu anlatan görsel:
(Herhangi bir linux dağıtımı usb ye yazıp boot menüye girdiğimde görünen bişi yok)
Selamlar dostlar.
Babam için bir sistem toplamak istiyorum. Aldığımız laptopları hep üzerine bişiler dökerek veya sigarayla öldürdüğü için artık masaüstü almaya karar verdik ama fena olmayan bir sistem istiyoruz. Ama sistemin sigara dumanını çok çekmemesi lazım o yüzden harici ekran kartını eledim ek fan gelmemesi için, zaten çok gerekte yok. Bütçemiz kısıtlı o yüzden çok yüksek şeylere gitmek istemiyorum, ek olarak monitör ve harici bileşenlerede ihtiyaç var. En fazla Autocad ve excel kullanacak.
256 nvme ssd ve 8gb 3000mhz corsair ram elimde mevcut. Onları hallettik.
Bunlara ek olarak;
İşlemci: i3 - 10100 (UHD 630 işi görür gibi geliyor dahili ekran kartı olarak)
Anakart: B460 Pro (bunu seçemedim bir türlü öneriye açığım, nvme ssd uyumlu olması lazım tabi)
Düşündüm. Neden intel seçtim; açıkçası AMD modellerini tam çözemedim. i3 10100 de gelen idarelik ekran kartı bizim işi görür zaten, işlemcide 1050 lira falan uygun gibi geldi.
Kasa ve PSU olarak: önde fanı olmayan sağlam bir kasa ve bu sisteme yetecek bir psu önerisi verirseniz çok sevinirim, hatta mümkünse camlı bi model olsunda ne kadar kirletmiş göreyim :D
Monitör ve harici bileşen olarak: Oyun oynanmayacağı için ms ve hz değerleri çok bişi ifade etmiyor. Daha çok boş zamanında film izleyip internette takılacağı için uygun fiyatlı bir IPS daha mantıklı olur gibi geldi. Şu dönemdede MSI birkaç modelde kampanya yapmış dnr hediye çeki ve webcam falan veriyormuş. Mantıklı bir öneri çok iyi olur.
Az çok durumu anlamışsınızdır zaten, bildiğiniz noktalarda öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler şimdiden.
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 125
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 13.835 (Bu ay: 258)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 153 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar