Şimdi Ara

Ömür boyu bulut depolamalar 50 gb ücretsiz ,1 TB 119 Usd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.582
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce konu açılmış ancak üzerine baya süre geçmiş, ilk olarak acil bakıp çıkacak arkadaşlar için paylaşayım. Ardından diğer yorumlarımı paylaşacağım konuyu merak edenler için.

Filen sitesinde linkten üye olursanız 20gb ile başlıyorsunuz, her davet ettiğiniz mail ile de 10gb alıyor toplamda ücretsiz 50gb alıyorsunuz.

https://filen.io/r/814dedc6f0250076487bf6cf4f73c7f2

29 Euro ile kalıcı 100gb yine Filen sitesinde mevcut. Bu da güzel bir seçenek ama 50 + 100 gb mi bilmiyorum. kripto ödeme bile kabul ediyormuş.

Ancak bunlar bana düşük kalır yok mu TB diyen için:

Koofr var, 1 TB 159 USD,

KOOFR40 kodu ile birlikte 119 USD'ye geliyor ve düşününce iyi. İnternet hızı yüksek olan rahatça depolama yapar. Paypal ile ödeme istiyor ama siz arkadaşlar eminim bunu da bir şekilde çözersiniz :D

_______________________________________________________________________________________________

Yorumlarıma gelirsek:

Başka sağlayıcılar yok mu ? Evet var, Pcloud var, fiyatları daha yüksek örneğin 2Tb 400 USD şeklinde, ve yorumlara göre pcloud çok güvenilir bir platform değil, bazıları hesap silinmesiyle karşılaşmış. Yani 10 TB depolama alıp 1200 USD verip, hesabınız silinse herhalde hoşumuza gitmez o yüzden diğer servis sağlayıcılarını esgeçtim, ha sizin öneriniz varsa paylaşabilirsiniz.

Bir dönem yandex ve mailru direkt ücretsiz hediye etmişti (10 seneyi geçti), mailru da belirli bir süre giriş yapmayanların maalesef depolaması uçmuş. O yüzden bu tarz para ödemediğiniz çözümlere kısmi ve yedekli güvenin.

Örneğin Mega 50gb ve Filen 50gb birbiriyle yedekli oldumu kafa rahat.

Bir ara da sürekli edu ile sınırsız konuşuluyordu, onların akıbeti noldu bilmiyorum ama silinmiştir veya silinecektir çünkü buna mecburlar zaten sunucu giderleri yüksek.

Aylık ödemeli olanları konuşmuyorum, çok farklı bir konu, tamamen ayrı başlık altında paylaşılmalı.

Sağlayıcılar git gide depolama alanını düşürüyor. Koofr geçen sene 2Tb satarken bu sene bunu 1Tb olarak limitlemiş. Muhtemelen bir dahaki sene daha da düşecek. Talep çoğalıyor, masraf artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_cakici -- 14 Ağustos 2024; 3:32:28 >

• 2 haftaya patlar.
  • Buralara anca ıvır zıvır yama korsan şey yüklenir, kişisel veri falan atmayın
  • 2 haftaya patlaması imkansız, senelerdir kullananlar var ki 2 sene önceki konuşmalarda 50 değil 70gb imiş, yani bir geçmişi de var. O anlamda sorun olmaz yedekli kullanılırsa rahatlık.

Ben de çok öneremiyorum hassas kişisel dosyalar atılmaz belki, ama hep yanında taşımak istediğin ama flash ssd uğraşmak istemediğin dosyalar için büyük rahatlık.

Ama bu dediğim google drive için falan da geçerli tüm sistemler için bence hassas dosyaların yerelde saklanması gerek.

Benim önerim ve kullanım alanım; eğer düşük bir bulut depolamadaysam genelde programlar, eski oyunlar, ıvır zıvır dosyalar için kullanıyorum. Büyük bir alandaysam da atıyorum sevdiğim bir dizinin vs online platformlarda artık bulunmadığından dolayı cloud üzerinden izlemek ve göndermek için ideal oluyor.

Ancak dikkat etmekte fayda var, degoo diye bir bulut hizmeti 100 dolara 10 tb vermesine rağmen yüklenen dosyanın içeriğini tarayormuş insanlara baya eziyet çektirmiş, her hizmete girilmiyor maalesef.

• Hocam hangi seneler bunlar?

Whois'den bakabilirsiniz. Registry 2020'de olmuş. Uygulama da betadan 2022 sonralarında çıkmış. Taş çatlasa 4 sene en fazla kullanan olmuştur. Google Drive'da 11 senelik dosyalar var elimde.

Ömür boyu bulut depolamalar 50 gb ücretsiz ,1 TB 119 Usd

2025'te kontağı kapatsalar ne diyeceksiniz? Şu aralar büyük disklerde terabayt disk fiyatları 15 dolar civarında dolanıyor. Bu hizmet kendi NAS sunucularını kullanmıyorsa bu fiyat AWS gibi servisler tarafından sırf disk ücreti olarak 30 dolar üstüne denk gelecek. Ki bunun networking ücretleri, sunucu ücretleri, hosting domain masraflarından tutun firma çalışan maaşları ve kâr marjı var işin içinde. Süresiz diye küçük firmaların iddia ettiği hizmetler hiçbir zaman sınırsız/süresiz olmayacak, olamayacak. En iyi ihtimalle TB başı masrafları 30 dolar dersek 10 sene içerisinde amorti ediyorsunuz SİZ. 1TB iddia eden firma için de 4 sene bu süre. Ki çip krizi var, sunucu SSD'lere geçmek isterlerse NAND fiyatları yüzünden pek imkanı olmayacak, HDD'lere mahrum kalacaklar.

Üstüne Google Drive gibi köklü firmalar, inaktivite durumu içerisinde kullanıcıya 1 senelik süre bırakıyor. 1 sene işlem olmazsa dosyaları siliyor. Bu attığınız filen için sadece 3 ay. Ki Google Drive gibi hatayla gün içerisinde girebileceğiniz bir servis de değil. Mobil entegrasyonu çöp, third party uygulama desteği için API'ını açmış da değil. Sadece kendi resmi servis uygulamalarını kullanabiliyorsunuz.

Cloud storage zaten ponzi şemasıdır her zaman. Büyük firmalar çok büyük bir piramite sahip diye çökme ihtimali yok sayılır, bu tür firmaların çökmeyeceği ne malum.

Google Drive verimi çalsa ne eder, zaten bilgisayarıma, telefonuma erişimi var. Bu filen ne ki? Onlar niye çalsın.

Üstüne başlığı yanıltıcı açmışsınız, ücretsiz depolama 20 GB. Sizin gibi referral alan-dağıtanlarla artıyor.

• Hocam ben anlamadım şimdi, yani neden böyle bir karşı çıkıştasınız? Ters algılamayın lütfen aslında cevap attığınız için de memnunum, tabi ki üzerine konuşulur.

öncelikle başlığı yanıltıcı açmak kısmı çok da geçerli değil, 3 tane mail kaydediyorum 50gb oluyor zaten hani, buradaki sıkıntı ne ki ? 10 tane olsa diyeceğim haklısınız. Ben burada ne paylaşımlar gördüm indirim için 15 tane şey yaptırıyor. O kısma katılmıyorum.

Diğer program için zaten açıklamaları yaptım. Detaylı arayan 120 usd vermek isteyen zaten reddit girer okur onun linkini bile paylaşmadım. Ama gördüğüm kadarıyla pcloud veya diğerlerine oranla yorumlar daha iyi, ihtiyaç durumunda bakılır.

Hayır garip bulduğum kısım; 2 sene önce aynı konu açılıyor her şey aynı orada bu tarz bir muhabbet yok, neden sorun şu an bunlar? Sadece güncellemeyle birlikte kendi görüşlerimi paylaştım. İşin garibi de karşı çıktığınız kısım benim görüşlerimle ilgili değil de paylaşımla ilgili.

Bence 2025'e kadar bile dayansa harici bir uygulamayla birlikte çok da kullanışlı olur. ben dediğim gibi hassas dosya yüklemesi önermiyorum. Dedikleriniz doğru bu arada katılıyorum, ama tüm servisleri bile çöp olsa yeterli indirme yükleme hızında iş yapar.

Bugün dandik bir flash disk olmuş 200-300 lira, yok tip c mi takayım yok usb a mı bulayım gibi dertler var, yedekleme yapsan upload hızından düşük yazma hızı veriyor.

3 ay kısmını farketmemişim, bilgilendirmenize sevindim.

• Bunun yerine 120 dolara HGST marka az kullanılmış 2 adet 1 TB harddisk alın. Birbirlerine yedekleyerek verileriniz hem yanınızda hem güvende olur.

En olmadı Google 2 TB yıllık 15 Dolar. Enflasyonuyla, zammıyla en kötü 5 yıl buna depolarsınız aynı paraya.

Google'a bile güvenmiyorum videoların içeriğini işlediği için. Adı sanı bilinmeyen sitede kim bilir ne gelir başlarına.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam selamlar cevabınız için teşekkür ederim.

Vermiş olduğunuz 2 örnek de benim açımdan farklı konular yani bence bu başlık altında konuşulmaması lazım ama tabi ki bir emek verip yorum yazmışsınız. Saygımla dilerseniz 2 tarafa da biraz değineyim.

Yerelde saklamak için HDD ve SSD mevzusu:

Öncelikle evet çözüm bazlı bir aksiyon önermişsiniz. Ama ben olsam şu tarihten itibaren artık depolama için HDD kullanmam, Samsung SSD'den şaşılması taraftarı değilim, çok denedim çok tecrübe ettim. Üzer. O yüzden HDD depolama kısmına katılamıyorum. Bu noktada Sandisk - WD - Seagate gibi firmalara bile güvenmiyorum. Samsung'un depolama birimleri çok çok daha güvenilir düzeyde ve zaten HDD mekanik bir disk olduğundan dolayı ömrü ve güvenilirliği SSD'ye göre daha az.

Yerelde dosya saklamak için önerim SATA Samsung SSD'lerdir, hele ki 120 dolar vs verilecekse... Eğer bütçe varsa hızlı kullanım açısından nvmi bile değerlendirilir ki çok daha verimli olur ve ileride daha geniş bir alana geçerken disk değerini de korumuş olur.

Cloud depolamada Google:

Google evet büyük ve saygıdeğer bir firma ancak bütün verilerinizi kullanıyor ve herşeyi reklama dönüştürüyor. Eğer burada "güvenlikli" bir depolama hizmeti aranıyorsa zaten Google listeden anında çıkıyor. Ha evet bir çok insan için daha pratik, diğer yandan gizliliğe önem verenler güvenmesi zor. Ayrıca tam detay bilmiyorum ama kullanan bazı arkadaşlarım fotoğraf kalitesi düşürmesinden çok yakınıyordu. Bu sıkıştırma da çok can sıkıcı boyuta ulaşmış zaten çok şikayet eden var.

Ama "kardeşim benim öyle güvenlikle cartla curtla kaliteyle işim yok benim hatıralarımı yedeklesin, silinmesin, ben senede 1 kontrol eder devamlılığını sağlarım" diyen için google ve icloud güzel çözümler zaten. Ama bu konuya bu adamların merak edip geleceğini çok sanmıyorum açıkçası.

Sonuç olarak dediğim gibi buradaki amacım 2 sene önce açılmış bir konunun güncelini paylaşmak, sizlerle konular üzerinde tartışmak ve bilmediğim çözümler varsa öğrenmek. Online 50gb ıvır zıvır depolama için güzel fırsat, beğenen güvenen 100gb versiyonunu da alır, kullanılıyorsa 30 euro ödenir. "Benim diskle işim olmaz herşeyim online google - apple riske giremem" diyen için de bence Koofr hala iş yapar.

Bu yorumları paylaşmamda destek olduğunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_cakici -- 14 Ağustos 2024; 15:25:50 >

• Şöyle bir yorum yapıyorsanız depolama önerisi vermeyin. Saygılarla...

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

Kim versin siz mi ? Saygılarımla...

• Filen ne yav, bari ücretsiz olsa.

ücretsiz 1 tb, yıllardır veriyor hem de , Çinlilerin Terabox.

https://www.terabox.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 22 Kasım 2024; 23:57:26 >
  • filen fiyatı iyi gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.