Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım...
Merhabalar, 2 hafta önce Anakartımı - işlemcimi - kasamı üst modelleri ile yükselttim ve ram ekledim. (2 adet SSD ve ekran kartım sabit kaldı)
Parçaların elimde ulaştığı gün temiz & kablolamalı nizami bir kurulum yaptım. Bilgisayarı başlattığımda kasa ve işlemci ve ekran kartı fanları dönüyor ve ram ışıkları yanıyor. Normal bir boot gibi görünüyor fakat 2 monitörümden de sinyal almıyorum bu vesile ile biosa dahi giremiyorum.
Tüm güç kablolarını kombinasyonları ile test ettim, ramleri silgi ile statik elektriğinden arındırdım ve 1-2-1-2 channel şeklinde taktım. İşlemci fanım oldukça sıkı şekilde takılı. Ekran kartım yerine kusursuz şekilde monte vaziyette. Anakarta takılan tüm kablolar mevcut ve doğru yerlerindeler. Power Supply sıfır kutusundan yeni çıktı ve 750W. İşlemci sıfır ve tray olarak geldi satıcı ile görüştüm gerekirse test yapmak için gönderebileceğimi söylüyor. Anakart sıfır (Garantisi için firma ile görüştüm gerekirse göndereceğim) Bios pilini çıkartıp 30 dakika sonra yerine takıp denendi olmadı. Buzzer alıp anakarta tüm 4 pin noktalara (Speaker soketleri dahil) ikişer kez takıp denedim fakat bir ses alamadım hata tespiti için çalışmadı malesef. 2 monitöre de görüntü alamadım hem HDMI hem de Display kabloları ile denedim.
Anlayacağınız bir Bilgi İşlem personeli olarak yüzlerce kasa topladım fakat kendi söküğümü dikemedim, günlerce araştırdım fakat bir çözüm bulamadım. Fikirlerinize açığım!
Sistem Özelliklerim:
CPU: Intel Core i9-11900KF 3.5 GHz
RAM 1-2: Corsair Vengeance RGB Series 16 GB DDR4 3200MHz
RAM 3-4: Hikvision RGB 16 GB DDR4 3200MHz
GPU: MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming 8GB
Cooler: Reeven E12 RGB (+ yeni sıvı soğutma aldım fakat montaj yapmadım henüz)
Motherboard: Biostar Racing Z490A Silver
Case: COOLMAN ROBIN 2 White RGB x7 Fans
Veri Kurtarma Hakkında Yardım..
Merhaba herkese iyi forumlar,
Benim için çok değerli bir klasörü 1 gün önce el çabukluğu ile yanlışlıkla çöp kutusundan da silmiş bulundum. Klasörün boyutu 250 MB ile 1 GB arası olması gerekiyor. Ne yazık ki yedeği bulunmamaktaydı. Elimden geldiğince çabaladım, Yıllar önce bu "Recovery" programları ile benzer işler yaptığım oldu. İndirdiğim bir programda silinmiş olan dosyam "27HX23AQ" tarzında jenerik bir isim ile bulundu tarama yaptığımda. Kurtarmaya çalıştığımda ücret talep ettiğinden "amaan bu zaten buldu diğer ücretsiz olanlardan kurtarırım" diyip kapattım ve farklı programa geçtim. Ne yazık ki artık taradığım hiçbir programda gözükmemekte kurtarmak istediğim dosya. Aylar öncesinden sildiğim saçma sapan dosyalar mevcut fakat asıl kurtarmak istediğim artık gözükmüyor.
Veri kurtarma hizmeti veren kurumlarla görüştüm fakat M.2 SSD olduğu için tuzlu olacağını belirtiyorlar. Şuan tükenmiş vaziyetteyim ve önerililerinize açığım, teşekkürler.
Not: Adminlerimizden ricamdır eğer konu yanlış yere açılmış ise lütfen taşır mısınız, Teşekkür ederim.
Kel mi olacağım?
Merhaba, öncelikle belirteyim. 23 yaşındayım, 2-3 yıldır ciddi şekile sağlıklı besleniyorum (FastFood, aburcubur/cips çikolata vs, Şekerli-Gazlı içecekler asla tüketmiyorum tüm diyetim yağsız et balık tavuk su ve soda üzerine) Babam kel, 20li yaşlarda dökülmüş saçları fakat küçükken fakirlikten arap sabunu ile yıkamaktan olduğunu söylüyor. Rahmetli dayım ve Dedemin saçları sık ve gürdü. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım fakat birkaç aydır canımı sıkmaya başlamıştı bu gece aynada dikkatlice bakınca iyice moralim bozuldu. Saçlarım uzun, omuzlarımı geçiyor ve bu 3. Kez bu şekilde uzatışım. Gerçekten de hızlı uzayan saçlarım var, yapısı da kalın telli ve dolgun. 2 kez eski kız arkadaşım siyaha boyamıştı evde daha önce de hiç boya vega kuaför maceram olmadı saçım hiç işlem görmedi. Her zaman da elidor pantene ve H&S’ın “sağlıklı uzayan saçlar” tarzı ürünlerni kullandım şampuan olarak. Belirtmeliyim ki 1 yıldır da düzenli şekilde (Günde 5g) kreatin kullanıyorum, spor yaptığım için protein tozu ile beraber tüketiyorum. Çoğu zaman saçlarım bağlı fakat çok sıkı bağlamıyorum, duşumu da düzgün şekilde alıyorum. 8 ay önce cildiyeye gittğimde ortalarda incelme olduğunu ve Panplus Gold kullanmam gerektiği söylendi, 2. Paketime geçtim ucuz bir hap değil. Hiçbir etkisini göremedim neredeyse. Bugün farkettim ki resmen neredeyse saçlarım ortadan kızıldeniz gibi ikiye ayrılmış. Yukarı orta kısım gerçekten çok açık ve direkt derim gözüküyor. Kel olmak ile ilgili sorunum yok fakat şuan istemiyorum, resim ekleyeceğim. Tavsiyeleriniz ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Asus ARMOURY CRATE bilgi vermiyor
Merhaba asus anakartım diğer herkesin aksine sistem bilgisini (Cpu sıcaklığı vs vs) göstermiyor. Bilgisi olan var mı?
Diğer asus kullanıcıları aksine ben sistem özelliklerimi (CPU sıcaklığı vs vs) göremiyorum. Bilgisi olan var mı?
Asus anakarta sahibim, program güncel fakat info kısmı yok. Sebebini anlamış değilim
İşlemci 90° çalışıyor
Merhaba, sistem özelliklerim:
CPU: Intel I5-10400F
RAM: Corsair Vengeance RGB Series 16GB DDR4 3200MHz
GPU: MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming 8GB
Motherboard: Asus Prime B460M-A mATX
İşlemci Fanı : https://www.hepsiburada.com/xigmatek-en42296-apache-plus-12cm-cpu-fan-p-HBV00000TJ6WL?magaza=Teknopcsarf
Termal Macun: https://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-tm-130-termal-macun.html
Dün akşam farkettim, 1 ay önce sürmüştüm (Kasayı kendim topladım 1 ay önce) silip tekrar sürdüm macunu ona rağmen aynı herşey.
Standartında "Speccy" ile kontrol ettiğimde 35-40 derece, genelde oyunlarda max 60-70 derece ile çalışırken Red Dead Redemption2'de 80 başlayıp 90-95 dereceye kadar çıkıp deli gibi ateş üflüyor.
Ne düşünüyorsunuz? Endişelenmelimiyim? Ne yapmalıyım veya yapmamalıyım?
|
120 FPS göstermesine rağmen 20 FPS çalışıyor
|
Performans Düşüşü
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 201
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 13.476 (Bu ay: 161)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun