Şimdi Ara

Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2 hafta önce Anakartımı - işlemcimi - kasamı üst modelleri ile yükselttim ve ram ekledim. (2 adet SSD ve ekran kartım sabit kaldı)

Parçaların elimde ulaştığı gün temiz & kablolamalı nizami bir kurulum yaptım. Bilgisayarı başlattığımda kasa ve işlemci ve ekran kartı fanları dönüyor ve ram ışıkları yanıyor. Normal bir boot gibi görünüyor fakat 2 monitörümden de sinyal almıyorum bu vesile ile biosa dahi giremiyorum.

Tüm güç kablolarını kombinasyonları ile test ettim, ramleri silgi ile statik elektriğinden arındırdım ve 1-2-1-2 channel şeklinde taktım. İşlemci fanım oldukça sıkı şekilde takılı. Ekran kartım yerine kusursuz şekilde monte vaziyette. Anakarta takılan tüm kablolar mevcut ve doğru yerlerindeler. Power Supply sıfır kutusundan yeni çıktı ve 750W. İşlemci sıfır ve tray olarak geldi satıcı ile görüştüm gerekirse test yapmak için gönderebileceğimi söylüyor. Anakart sıfır (Garantisi için firma ile görüştüm gerekirse göndereceğim) Bios pilini çıkartıp 30 dakika sonra yerine takıp denendi olmadı. Buzzer alıp anakarta tüm 4 pin noktalara (Speaker soketleri dahil) ikişer kez takıp denedim fakat bir ses alamadım hata tespiti için çalışmadı malesef. 2 monitöre de görüntü alamadım hem HDMI hem de Display kabloları ile denedim.

Anlayacağınız bir Bilgi İşlem personeli olarak yüzlerce kasa topladım fakat kendi söküğümü dikemedim, günlerce araştırdım fakat bir çözüm bulamadım. Fikirlerinize açığım!

Sistem Özelliklerim:

CPU: Intel Core i9-11900KF 3.5 GHz

RAM 1-2: Corsair Vengeance RGB Series 16 GB DDR4 3200MHz

RAM 3-4: Hikvision RGB 16 GB DDR4 3200MHz

GPU: MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming 8GB

Cooler: Reeven E12 RGB (+ yeni sıvı soğutma aldım fakat montaj yapmadım henüz)

Motherboard: Biostar Racing Z490A Silver

Case: COOLMAN ROBIN 2 White RGB x7 Fans

• Psu kutusundan çıkan kabloyu kullandınız değil mi? Bazen eski kablo kullanımında sorun çıkabiliyor.
    Tek slot ram takarak deneme yapabilirsiniz.
    İki farklı marka kullanımından dolayı sorun olabilir.
    Kit olanları deneyip (sadece iki corsair takılı)
    Bu olmazsa 1. Ram 1.slot, 1.ram 2.slot.. tek tek denemek belki işe yarayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BrokoliHD kullanıcısına yanıt
    Anakartta hata ışığı yanmıyor mu acaba bilgi verebilir.

Büyük ihtimalle ram uyumsuzluğu var. Üstteki yorumdaki gibi tek tek ve kitler halinde takip deneyin. Hikvision pek güvenilmez bir marka maalesef. Ramlerde kullanılan die (zar) uyumsuzluğa yol açabiliyor.

"İşlemci fanım oldukça sıkı şekilde takılı." bu da bir başka sorun olabilir. Bazen soğutucu fazlaca sıkıldığında ya da yanlış vidalama yapıldığında işlemci pinleri hasar görebiliyor. Yanlıştan kastım 4 vidayı sırasıyla sonuna kadar sıkmak. Çapraz şekilde döndüre döndüre yavaş yavaş sıkmak gerekiyor.

Güç kaynağı marka model de verin isterseniz. Çok ihtimal vermiyorum ama yine de bilgi iyi olur.

Son olarak işlemci ya da anakart direk sorunlu olabilir. IT olarak elinizde varsa yedek parça tek tek deneyin anakart ve işlemciyi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

Merhaba, tabii kullandığım PSU kablosu yenidir.

Tek slot ram ile de 2 slot ile de (Corsair ramler zaten 4 yıldır bana ait olan eski ramlerim çalıştıklarına emin olduğumdan sadece onlar ile denedim)

• JrGrendel kullanıcısına yanıt

Merhaba, malesef anakartta bir ışık bulunmuyor. Ramler ile ilgili bir sorun tespit edemedim (Tüm kombinasyonları denedim)

"İşlemci fanı oldukça sıkı takılı" cümlesindeki kastım yerine düzgün oturduğu, temassızlık olmadığı yönündeydi.

Güç kaynağı : GAMEFORCE Gf700 700w 80+ Bronz Sertifikalı

Benimde tahminim işlemci yada anakart arızalı olduğu yönünde. (İşlemci hiç ısınmıyor bu arada)

Malesef iş yerimde test edemiyorum çünkü 1200 pin işlemci veya anakart bulunmuyor.

Uzay montaj deneyebilirsiniz, belki kasadan dolayı kısa devre yapıyordur. Başka prizde, topraklı priz olan başka evde deneyebilirsiniz.

Parçaları tek tek denemek gerekiyor.

O kadar sistem toplayıp uğraştırması insanın hevesini kaçırır, umarım kısa sürede çözüm bulursunuz.

Merhaba, Parçalar oldukça pahalı olduğundan uzay montaj deneme cesaretinde bulunmadım. 3 farklı prizde denedim fakat bir değişiklik olmadı.

Son getirdiğim sonuç anakart yada işlemci arızası arasında.

Gerçekten çok can sıkıcı bir durum hocam evet, teşekkür ederim!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10. nesil cpu ile deneyin. açılırsa bios update yapıp yeni işlemciyi takın.

Anakartı kasaya monte ederken vidalar, anakarta takılan yükseltme vidası takılmadığında kısa devre olabiliyor.

şu pirinç yükseltme vidası.

Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım...

Sanırım sizin işlemcide dahili ekran kartı yok, başka bi ekran kartı denediniz mi? Benimde başıma eski ekran kartıyla açılan sistem, yeni ekran kartıyla açılmaması sorunu gelmişti. Ram hatası veriyordu, ramleri değiştirdim kurtuldumYeni sistem ile henüz görüntü alamadım... 

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki dediğim gibi elimde test edebileceğim bir LGA 1200 İşlemci veya anakart bulunmuyor.

Kasa mATX anakartlar için hazır gönderilmiş ben bu pirinç yuvalar ile sabitledim tabii anakartı 3 adet kullandım malesef sorun bu değil gibi gözüküyor.

Evet KF ve F serisi işlemcilerde dahili ekran kartı bulunmuyor bu yüzden HDMI veya DP kablosunu anakarta takarak test edemiyorum.

Başka bir ekran kartı denemedim çünkü ekran kartı zaten benim 2 hafta önce 2020 yılından beri cayır cayır kullandığım ekran kartım çalıştığına eminim (Aksi bir haberi yüreğim kaldırmaz)

Ramlerin de çalıştığına eminim keza yıllardır kullandığım ramler.

• Bu anakarta 11.Nesil desteği BİOS güncellemesi ile geldi. BİOS güncellemesi yapılmadıysa bundan dolayı görüntü alamıyor olabilirsiniz.

• Bir arkadaşımda I5-10400F işlemci var. Yanlış anlamadıysam onu alıp - takıp - çalıştırıp bios güncelledikten sonra kendi işlemcime geçmemi öneriyorsunuz...

Denemeye çalışacağım.

10.Nesil herhangi bir işlemci ile deneme yapmanızda fayda var. Görüntü aldığınız takdirde BIOS güncellemesi yapar ve 11900KF ile tekrar deneme yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 29 Ağustos 2024; 10:51:28 >
  • @potti34 Evet ilk iş bunu deneyeceğim bu gece. Sanırsam sorun bu dediğiniz gibi, umarım işe yarar.

Denedikten sonra olumlu / olumsuz dönüş yapacağım

Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... 

• @potti34 @Ferrari

Merhabalar,

Dün gece yarısı i5-10400F ile denedim ve biosa erişebildim haliyle bilgisayar çalıştı ve görüntü geldi. Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... 

Yalnız vakit olmadığından bios güncellemesi yapıp yeni i9-11900KF ile deneyemedim ama şu saatten sonra sorun olacağını sanmıyorum.

Herkese çok teşekkür ederim, umarım ileride benzer sorunu yaşayan kişilere yardımcı olur bu flood.

Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... 

Hayırlı olsun, başka bir sorun olmayacaktır muhtmelen Yeni sistem ile henüz görüntü alamadım... 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.