TürkNet abonelik süreci / 3 Günde Bağlandı !
10.11.2020: Başvuru yaptım.
12.11.2020: Türk telekom eve hattımı çekti, şu an randevu bekliyorum.
13.11.2020: Randevu verildi akşam ekip geldi ankastre bağlantısı yaptı, iç tesisattan sadece 1 tane prizi kontrol etti, ELLERİNDE DSL KABLO olmadığı için prizden modeme kablo bağlayamadan gitti, ben gittim kablo yaptırdım aldım taktım şu an DSL ışığı yanmıyor arıza kaydı açtım. (ellerinde dsl kablo bulunmayan kurulum ekibine, ücret olarak 99 tl ödeyeceğim.)
14.11.2020: Sabah TT ekipleri gelip ankastrede 2 dakika bir şeyler yaptı ve internetim geldi. Aboneliği ADSL başlatmıştık ama Online İşlem Merkezini kurcalarken paket değişikliği kısmına geldim 35mbit VDSL paket seçeneği vardı tıkladım 2 dakika sürmeden modemimin dsl ışığı turuncuya döndü internet geldi. Bana verdikleri port hem adsl hem vdslmiş meğer. Çok sevindim.
15.11.2020: 75mbit pakete geçiş talebi verdim onaylandı ama henüz hat değerlerim güncellenmedi.
15.11.2020: 75 Mbps pakete geçtim ama 39-40 mbps hız alıyorum, türk telekom ekipleri 2 kez gelip kontrol etti biz 75mpbs veriyoruz ankastreden sonra hız düşüyor dedi. Türknetlik bir sıkıntı yok yani. İç tesisatı değiştirince tekrar güncellerim konuyu. 35Mbps'den 75 paketine geçişim 5-6 saat falan sürdü, sorun iç tesisattaymış.
22.11.2020: 8-9 gündür hiçbir kesinti - ping - hız düşüşü yaşamadım, forumda hep yaşanılan sıkıntılar paylaşıldığı için İSS'leri herkes kötü yanlarını görüyor ama bir kişi sıkıntı yaşıyor diye o şirket kötü olmuyor arkadaşlar. burada bir örnek olsun diye konuyu devam ettiriyorum, sıkıntısız şekilde sürdürülen abonelikler de mevcut..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar sonuç olarak 3-4 gün gibi bir süreçte internet bağlandı, bana adsl bağlayacaklarını söylemelerine rağmen vdsle geçişim 2 dakika bile sürmedi. Bu yüzden TürkNet’e teşekkür ediyorum.
Dün tüm gün interneti olabildiğince aktif şekilde kullandım sabah 10dan gece 12ye kadar. Hiçbir türlü kesinti, ping problemi, hız düşüşü yaşamadım. Umarım böyle devam eder.
Bulunduğum bölgede port sorunu var. 2 Ay boyunca ttnetin port ayarlayıp nakil yapmasını bekledim ama yapmadılar ben de aboneliğimi iptal edip Millenicom’a başvurdum. 10 gün boyunca onları bekledim, zaman zaman boş port olduğunu gördüm ama Millenicom bunları alamadığını gördüğüm zaman onu da iptal ettim.
Sonra durup dururken TürkNet aradı böyle böyle adsl portumuz var bağlayalım diye, kabul ettim 3 günde bağlandı.
Süreç budur arkadaşlar. Sadece son bir işlem kaldı hattımı 75 mbit pakete geçirdim, o da hızlıca çözülürse hiçbir sıkıntı yaşamamış olacağız.
TürkNet kullanacaklara, aklında soru işareti olanlara EĞER ALTYAPINIZ SORUNSUZ ise öneriyorum. İyi forumlar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hat Değerleri VDSL ( 35mbit Tarife)
TürkNet yalan mı yoksa iş bilmezlik mi?
2 hafta önce türknet aboneliği başlatmıştım, arayıp sordum sorgulamalarda port yok gözükmesine rağmen kendilerinde port olduğunu iddaa ettiler ben de okey dedim abonelik başlattım. 2-6 iş günü dediler, aboneliğin ertesi sabahı işlemler uzayacak vs diye yazı gönderdiler ve ardına 10 gün boyunca türk telekom kaynaklı sorundan dolayı hattımı bağlayamadılar. BEN DE İPTAL ETTİM.
Bugün durup dururken telefon çaldı yine TürkNet aradı ve yine boş portları olduğunu söyledi ve YİNE NE HİKMETSE PORT SORGULADIĞIMDA BEN O BOŞ PORTU GÖREMEDİM. neyse dedim bir şans daha vereyim öyle böyle başlattık, 1 saat geçmedi daha sistem yine işlemler uzayacak özür dileriz vs mesajına geçiş yaptı.
Sanırım insanlarla dalga geçiyorlar ya da çözemedikleri bir sorun var ama bu sefer 10 gün beklemeye niyetim yok, aldığım ilk cevapta eğer olumsuzsa/otomatik mesaj falan dönerseler direkt iptal edicem.
SAHA DOLABI
Arkadaşlar sizce bu dolap aktif mi? 2 aydır port bekliyorum bu dolap da maksimum 2-3 ay önce yapıldı. Yeni dolap eklenince ekstra port açmıyorlar mı?
Ev telefonu üzerinden internet bağlatmak
Arkadaşlar yeni taşındığım adreste port yok gerekçesiyle 2 aydır internet bağlatamadım. Bugün internette bir kaç konu gördüm
Acaba türk telekom sabit ev telefonu bağlatsam, bu hat üzerinden internet bağlarlar mı? Arayıp sordum ev telefonu için port varmış.
Port sorunu [YARDIM]
Arkadaşlar 1 ay ttnetin nakil yapmasını bekledim port yok gerekçesiyle, yapmadılar iptal ettim.
Arayıp TÜRKNET’e özellikle port var boşta diye sordum var dediler abonelik başlattım, sabahında sorun var diyip 5-6 gün beklettiler onu da iptal ettim.
Son olarak Millenicom aboneliğimi başlattım bu akşam port hala yok ama burada beklemeye karar verdim.
Sizce port açılması için ne yapabilirim? Bir şeyler yapılabilir mi?
Kuruçeşme/İzmit konum..
Millenicom Başvuru Süreci
Bugün saat 17.30 gibi Millenicom’a başvurumu yaptım, aboneliğim başladı.
Süreç nasıl ilerleyecek, kaç gün sürecek adım adım paylaşacağım.
TürkNet Aktivasyon Problemi
1 aydır TTNet’in hattımı nakil etmesini beklerken (port yetersizliği sebebiyle gerçekleşmedi) dün gece ani bir kararla saat 20.15 gibi türknet aboneliğimi başlattım, bana mevcut port var dedi ve bu yüzden abonelik başlattım. 2-6 iş günü içerisinde hattımı bağlayacaklarını söylediler fakat bu sabah online işlemlere girdiğimde altyapınızda problem var süreç uzayacak tarzı bir mesaj yazmışlar. ben zaten bekleme sürecinden sıkıldığım için, bana mevcut port var dediğiniz için size abonelik açmışım yaptıkları tamamen düzenbazlık.
sabah bu yazıyo görünce destek sisteminden mesaj attım 2 adet ve 10-12 saat geçmesine rağmen cevap verilmedi böyle bir şey olabilir mi?
müşteri hizmetlerini arıyorum hiçbir türlü bağlanamıyorum çağrı merkezine. sürekli telesekreter çıkıyor.
en kısa sürede bilgilendirme istiyorum eğer süreç uzayacaksa aktivasyon başlamadan hemen iptal etmek istiyorum ne yapmalıyım?
başlık gayet açık, 3 haftadır bir hattı 1 sokak aşağı(max 100 mt ilerisi) nakil yapmadıkları gibi, bilgilendirme de yapmıyorlar. ilk başta 1 hafta boyunca ısrarla altyapı yok dendi ama alt katımda ofis var orada ttnet kullanılıyor bunu söylediğimde cevap veremediler.. 1 haftadan sonra ısrarla aramalarım sonucu altyapı var sizi yanlış bilgilendirmişler dedi (en az 10-12 farklı müşteri temsilcisiyle konuştum hepsi iş bilmezmiş demek ki) ve port yok denmeye başladı.
3 haftadır bekliyorum tek bir bilgilendirme yapmadılar dağın başında da oturmuyorum kocaeli izmit merkezde oturuyorum. buralarda böyle sorunlar yaşatıyorlarsa millete başkaları nelerle uğraşıyordur kim bilir.
taahhütüm martta bitiyor sanırım, internetsiz kalsam dahi bunlarla devam etmeyeceğim. süperbox vs gidip bunlara para vereceğim bedava TTnet olsa kullanmayacağım.
bağlatmayı, kullanmayı düşünen varsa da kesinlikle düşmesin bu batağa. aralarında bir tane bile iş bilen birisi yok.
iyi günler
Altyapı Saçmalığı
|
iPhone XR 64 GB DEMO - iPhone 8 Plus 64 GB -
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 452
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 18.200 (Bu ay: 232)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 128 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar