Google Chrome'u D diskine Kurma Yardım 2024 Güncel
Merhaba,
İhtiyaçlarım gereği bilgisayarımı DeepFreeze ile kullanıyorum. Yani bilgisayarım aynı internet kafe cihazları gibi her yeniden açtığımda kendisini belirlenen şekilde sıfırlıyor. Bu da bana beraberinde bazı sorunlar getiriyor. Mesela Chrome tarayıcımda çerezler kaydedilmiyor veya Amazon gibi bir alışveriş sitesine giriş yaptığımda çerezler silineceği için bir sonraki bilgisayarı yeniden açmamda sitedeki açık oturumum yok oluyor. Yeniden giriş yapmam gerekiyor. Aynı konuyla bağlı olarak WhatsApp'ı rahat bir şekilde kullanamıyorum. Uygulama sürekli kendi hafızasını eskisine çektiği için mesajlar bir yerden sonra sürekli yok oluyor. Son bir iki mesaj görünüyor. Onun dışında DeepFreeze'i ne zaman aktifleştirdiysem o ana dönüyor her şey. Normal olarak tabii.
Çok fazla yöntem denedim:
1. Microsoft'un kendi önerdiği, uygulamaları D diskine kur seçeneğini seçsem bile aslında WindowsApps klasörü C içinde kalıyor ve C dizinine bir kısayol kuruyor. Yine de D'yi anadisk olarak kullanamıyor. Kullansa bile yeterli olmuyor. Çerezler sürekli siliniyor.
2. Bir başka çözümde Windows resmi sitesindeki destek ekibi yazısı üzerine Regedit üzerinden ProgramFilesDir ayarları falan hepsini D seçtim. Fakat bu sefer de komple bilgisayar bozuldu ve format atmak zorunda kaldım. Her ne kadar eski haline getirsem de bazı programlar ve Windows'un kendisi düzgün şekilde çalışmıyordu.
3. Bu forumda yer alan şu konudaki @DoubleDragon kullanıcı adlı arkadaşın dediklerini denedim gibi bir şey. Tam olarak deneyemedim. Yani denedim ama DeepFreeze olduğu için denediklerimin işe yarayıp yaramadığını göremedim. Fakat incelediğim kadarıyla bu çözüm yolu bile C işçine bir kısayol atayıp dosyayı D içinde tutuyor.
Acaba bu bir çözüm olacak mı? Onu bilemiyorum. Çünkü DeepFreeze C içindekileri sürekli aynı tuttuğu için D içindeki değişkenlik gösteren çerezleri bile değiştirmiş oluyor. WhatsApp uygulamasında durum böyleydi. Şimdi bir çözüm arıyorum ki artık istediğim programlar veya oyunlar sorunsuz şekilde çalışabilsin ve çerezlerini kaydedebilsin. Her güncellemede DeepFreeze'i açıp kapatmak bir zulüm oluyor. Özellikle Discord gibi haftada 76 kez güncelleme alan programlar beni delirtiyor...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 174 (Bu ay: 30)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar