İnstagramın derdi ne?
İnstagram hesabımda hikaye görüntülenme sayım ve etkileşimlerim bayağı düştü. Önceden 70-100 kişi beğenirdi postlarımı lakin şu anda 35-40 arasına düştü. Hikayelerimi 150-170 kişi izlerdi şimdi 55 rutin 70-90 oldumu "hmm iyi" diyorum.
Şöylede bir husus var ; misal "sende ekle" yada "şöyle bir fotoğrafını paylaş" etkinliklerine hikaye attığımda doğal olarak katılımcılarda izlediğinden 100-200 arası izlenmelere ulaşıyorum ama sadece bu tarz paylaşımlarda hikayemi hiç izlemeyen arkadaşlarım bile izlemiş oluyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Yani normal paylaşıyorum bişey yok ama etkinlikle tüm kişilerime ulaşıyor.
Ayrıca hikayelerimde botlar geziniyor. Şöyle videomu izle tarzı hesaplar beğeniyor ve hikayemi görüntülüyor. Kurtulamadım.
Iphone 14 pro ?
Herkese merhaba ;
Iphone 14 pro almak üzereyim lakin 128 gb mi yoksa 256 mı konusunda hala kararsızım. Sizce 128 gb olanından alsam çok mu sorun yaşarım depolama hakkında. Bir de 14 proların batarya performansı nasıl? Daha önce hayatımda hiç Iphone kullanmadım bu yüzden nasıl bir performans sergiler hiç bir fikrim yok.
Çözemediğim HDD problemi
Zamanında bir adet PC topladım ve 1 sene kadar kullandım. Sonrasında HDD hata vermeye başladı. Bildiğiniz "bip-bip" sesleri çıkartıyordu. Bir ara D klasörünü görmemeye başladı ve pc yi güvenli modda başlatıp D klasörünü (HDD klasörü) sıfırlayınca bir ay kadarlığına düzeldi ve aynı hatayı yeniden yaptı. Bende başka bir adet aldım. Yeni aldığım sabit disk 1 hafta kadar çalıştı sonrasında yine "bip-bip" hatalarını vermeye başladı . Akabinde garantiye gönderdim. Servis elemanı "abi bir sorun yok baktım hatalarına vs. ama bulamadım birşey 3-4 gündür de bende çalıştırıyorum bir hata almadım." dedi. Neden bende oluyor dedim voltaj sorunu dedi ama anlamadım. Şimdi bunun sebebi ne olabilir ? Arada bir mobo değiştirdim ama ilk sabit diskim eski mobo da hata vermeye başladı ve hali hazırda sistemim (C klasörü yani) SSD de kurulu , problemsiz kullanıyorum
Sizce nedir sorun ve ne yapılmalı ?
Gerçekten Zor Bir Ram Sorunu
DDR 3 corsair (2 si LP) 4 adet 4 gb lik ram setine sahibim. Anakartım asus p7p55d-e lx . Şöyle bir sorun yaşıyordum . Hepsini taktığım zaman 16 gb görüyor lakin 8 gb kullanılabilir görüp aktif olanı 5.57gb veriyordu. Dedim ki en azından görüyor oyunlarıma yetiyor elleşmeyeyim çünkü ramları bu kombinin dışında kullanınca sadece 8 gb görüyor (hepsini taksam dahi ) veya da MemOK! hatası veriyor. Baya bir süre (1 seneye yakın) böyle kullandım. Dün oyun oynarken HDD birden kendinden geçip devre dışı kalıyordu. Bir kere daha yaptı HD TUNE ile tarattım sıkıntı çıkmadı sistemi sıfırladım düzeldi vs vs ayrı bir konu.
Ram kombinini değiştirelim belki ondan hata veriyor diye düşündüm değiştirdim bu sefer MemOK! yanmadan monitöre görüntü vermemeye başladı. Bazen MemOK! hatası veriyordu, ışığı yanıp sönüyordu... Sonra bir şekilde açtım sıralamasını yaptım 4 slota da taktım fakat bu seferde 4 gb görüyor kullanılabilir olanı 3-2 gb veriyor , üstünde 16 gb corsair ram seti takılı olmasına rağmen. Durup dururken bunu neden yapsın ?
Dün 22.00 sularında söktüm ramları 22.30 da bu olayı yapmaya başladı . Şunu da farkettim en sağdaki (anakarttan en uzak olan slot ) mavi slota takınca 4 gb görüyor haliyle. Lakin o hariç diğer 3 slota ram takınca açılmıyor , monitöre görüntü vermiyor . HDD sata kablosu ile SSD sata kablosunun yerini değiştirmiştik ama ondan değildir diye düşünüyorum.
Şu sorunu çözenin 7 göbek sülalesine dua ederim hatta alnından öper havaya kaldırırım . Tamircilerden falanda korkuyorum keza tanıdığımda yok şehirde .
Oyun oynadıktan sonra uyku moduna girme sorunu
|
Oyun takılması sistemsel mi ?
|
|
Spor yaparken diyet önerebilir misiniz ?
|
İnsanın kendisini geliştirecek kaynaklar nelerdir ?
|
Sony Actioncam ayarlarını bilen ?
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 191
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.284 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic