Miadı Yaklaşmış Sisteme Upgrade Önerisi
Merhaba. 2013 yılında topladığım bir bilgisayarım var. İlk aldığımda özellikleri şu şekildeydi
- MSI 970A-G46 Anakart
- Sapphire HD7770 Ekran Kartı
- AMD FX X6 6300 İşlemci (Stok fan)
- 4 GB Gskill RAM
- Xigmatek Asgard 382 Kasa (600w)
- 1 TB 7200 RPM HDD
Daha sonra ekran kartım bir şekilde bozuldu ve ekran kartını MSI RX 470 ile değiştirdim. Bir kez de RAM'im yanmıştı ve o yüzden de 2x4 Corsair RAM'e geçiş yaptım. Zira 4 GB artık kurtarmıyordu. Şu an üsstekilerden farklı olarak sadece ekran kartı ve RAM'ler var ve ben artık bilgisayarımın yavaşladığını bariz şekilde hissedebiliyorum. Oyunlardaki performansı düşük-orta seviyesinde. Benim sorum şu: sizce bu bilgisayarı daha üstün bir işlemci destekli anakartla yükseltip RAM'lerini ve işlemcisini yükselterek ömrünü biraz daha uzatma imkanım var mıdır? Yeni alacağım işlemci RX 470 ile dar boğaz sorunu yaratır mı? Bilgisayarımın performansı artar mı ve bu yükseltmeye değer mi yoksa artık bu bilgisayarın ömrü dolmuş deyip yeni bir sistem toplamam daha mı mantıklı olur. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
İnternet Kopması ve Hat Değerleri
Memtest86+ ile İlgili Sorunum
|
Bilgisayar Donuyor ve Gelen Ses
|
|
Harddiskim Bozuk Mu?
|
Ekran Kartı Tavsiyesi
|
R9 280x Düşük Frekans
|
|
Şu ayakkabıyı bileniniz var mı?
Sen de tıkla ve şu AKK'dan kurtulalım. ---------------------------------------------------------------- " Tecrübe milyonda biri bile göze almaktır. " |
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.503
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 7.231 (Bu ay: 121)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.059 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic