LED sürücüsünden inverter yapımı
Merhabalar, elimde 12v 6.5A değerinde bir LED sürücüsü var ve projem gereği bununla bir inverter yapmam gerekiyor. Çok akım çeken değil bir LED ampul yaksa bile yeter. Takıldığım nokta yapacağım inverter devresinde bu LED sürücüsünün trafosunu kullanabilir miyim? Bu trafo 12v 6.5A güce sahip ve bir tarafında 6 diğer tarafında 4 tane ayağı var. Sanırım bu smps trafo olarak geçiyor. Yapacağım inverterter şemasını ve trafonun fotoğrafını paylaşacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: şemada gördüğünüz bütün devre elemanlarını sipariş etmiştim, bu yüzden bunlar ile bir inverter oluşturmam gerekli.
İnsanların yüzlerini tanıyamıyorum
İnsanların yüzlerini tanıyamıyorum çok çabuk unutuyorum bir yüzün aklımda kalabilmesi için çok fazla görmem gerekiyor üstüne üstlük gördükten sonra sakal bıraksa tanımakta zorlanıyorum bunun önüne nasıl geçebilirim?
Arkadaşlar aracım dacia solenza, farlarını mercekli xenon far ile kullanmak istiyorum ama üstündeki far camı halojen farları yansıtmak için tasarlandığı için xenon far görevini yapamıyor. Bunun için aracımın far camındaki çizgileri zımparalamak istiyorum bunun nasıl yapabilirim? Çizgiler bir tek far camının iç tarafında var dış tarafı pürüssüz cam. Fotoğraflarını alta koyacağım, nasıl yapabilirim veya nerde yaptırabilirim bir bilginiz var mı?
Arkadaşlar aracım dacia solenza, farlarını mercekli xenon far ile kullanmak istiyorum ama üstündeki far camı halojen farları yansıtmak için tasarlandığı için xenon far görevini yapamıyor. Bunun için aracımın far camındaki çizgileri zımparalamak istiyorum bunun nasıl yapabilirim? Çizgiler bir tek far camının iç tarafında var dış tarafı pürüssüz cam. Fotoğraflarını alta koyacağım, nasıl yapabilirim veya nerde yaptırabilirim bir bilginiz var mı?
Multimetre de bunlar ne?
Arkadaşlar multimetremin içini açtım ve bu şeylerin ne işe yaradığını çok merak ediyorum. Biri multimetremin içindeki potansiyometre diğeri ise şu npn/pnp yazan yerin altındaki tuhaf girişler bunlar ne işe yarar?
Tarihi bilmiyorum
Arkadaşlar almanyadan aldığım ton balığının tarihi bu şekilde yazıyor bu nasıl okunuyor?
The Sims 3 ve tüm dlc paketlerinin Türkçesini içeren bir yama yapıyorum. İstek olursa burda paylaşacağım. Yama durumu: 9% türkçe, güncellemeler ile hızla yüzdeyi arttırıyorum.
Elektrikli Su Pompası Önerisi
|
Dc ısıtıcı arıyorum
|
LG Q6 Dokunmatik Takılma Sorunu
|
Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse ya hayır konuşsun ya da sussun. (Tirmizi, Kıyamet 51, (2502).) |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 90
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 5.892 (Bu ay: 75)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware