-Abime sedan veya hatchbag olabilir, ama sedan daha çok ilgileniyor yine de belirtiyim.
-Clio' ya binen bir babanın çocuğu olarak KM/L yakıt konusunda 10 litreyi geçmesin lütfen.
-En az 5-6 sene boyunca sorunsuz binmek istiyor o yüzden modeline göre öneride bulunun arkadaşlar.
-İyi bir klasmanda yüksek KM' mi yoksa Orta bir klasmanda düşük KM' mi diye düşünüyoruz yardımcı olursanız ?
-Aklımızda neler var ; Honda Civic 2017 ve üstü modelleri. Ford Focus 2017 üstü olabilir.
-Cidden yorumlarınıza ihtiyacımız var en az kötü 1 ay içinde almak istiyoruz.
Öncelikle merhabalar DH Forum üyeleri ,
İstanbulda 3.sınıf Hukuk Fakültesinde okuyan 23 yaşına girecek olan bir arkadaşınız, kardeşiniz ,abinizim.
Benim sorum ise şu ; Önümdeki iki sene içinde avukatlık ruhsatımla beraber avukat olarak hayatıma devam mı etmeliyim ? Aile ve akrabalarımın yapmış olduğu baba mesleği olan kuyumculuk mesleğini mi? 3.sınıfın yarısındayım ve benim çevrem ve babam tarafından hep kafam karıştırılıyordu ama ideallerim vardı, para yerine ideallerimin peşinden gitmek istiyordum fakat memleketimin bir kızına gönlümü kaptırdım onunla sözlendim yakın zamanda ve geçinme sıkıntısı yaşama kaygısı vs vs. gibi durumlardan ben de kuyumculuğa mı yönelsem , babamın işine onunla beraber devam edip devir mi alsam diye kafamda sormaya başladım. Bu konuda sizden ricam beni aydınlatmanız.
Kuyumculuk mesleğine yorumum ise;
-Sabah 8, Akşam 9 haftanın 6 günü 50-60 metre kare alanda durmak zorundasınız.
- Özel günlerde genelde açıksınız , tatil yok , yılda 1-2 hafta belki çıkabilirsiniz.
- GELİRİ min. 10 bintl'sını geçmektedir bu arada.
- Özel hayatınızın olmadığı bir meslek oluyor aslında bakarsanız ben bundan ve babamın da eve hiçbir zaman katılamamasından ötürü küçüklüğümden gelen bir soğukluk bu. Mesleğin inceliklerini her yaz 4-5 aylık dönemde çalışarak çözdüm o konuda bir şüphem yok.
-Baba mesleği olduğundan dükkan devir alıcam zamanla artık maaştan çok bir sermaye yöneticem bu da maddi açıdan ciddi avantajlı duruyor.
Avukatlık mesleğine yorumum ise ;
-Kuyumculuğu nazaran daha serbest bir meslek. İstediğiniz aralığı oluşturup ailenizi alıp vakit geçirme imkanınız daha çok.
-Geliri noktasına gelir isek, kuyumculuk gibi net bir geliriniz yok ve başlangıçta kuyumculuğun yanından geçmeyeceğini biliyorum çok düşük meblalarla başlayacağımı biliyorum bu da beni kırıyor , motivasyonumu düşüyor.
-Baba mesleği olmadığından daha doğrusu akrabalarımızda herhangi birisinin bu mesleği yapmaması yüzünden bir prestij söz konusu gözümde ülkemizde ne kadar yerlerde olsa da.
-Mezun olduktan yani mesleğime başlamadan evlenicem, ev , eş , gider geçindirme konusunda bu meslekle bir şekilde idare etmeye çalışacak olsam da bilmiyorum nasıl ve ne şekilde durumlarla karşılaşırım .
SON OLARAK ; hedefimde hem dükkana güvenilir çalışanları koyarak dükkanın kontrolunu - hesabını işletmek istiyorum hem de avukatlık mesleğini yapmak istyorum. Bunun zor olcağını babam da ailem de söylüyor. Rabbime şükür ki bu arafta olabiliyorum, ailemin geçimi iyi , okuduğum ve bitirmeye yaklaştığım bir alan bir ek meslekte mevcut ama kafam karışıyor gün geçtikçe , bir baskı söz konusu bu konuda görüşlerinizi bekliyorum DH Forum üyerli lütfen bir yardımcı olun...
11.sınıf tm/ler whatsapp??
|
Yas 16 passiflora(kapsül)
|
Cevap: BABAMIN MESLEGINI NE SOLIYIM?
|
BABAMIN MESLEGINI NE SOLIYIM?
|
bi bakarmisiniz?
|
vatan bilgisayardan alisveris yapicam
|
ne beklıyorsunuz
|
PARMAK UCUNDA KOSMAK??
|
Ne oldum degil Ne Olacagim! |
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 380
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.430 (Bu ay: 120)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 53 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic