Opel Astra K 1.2 Turbo 145 HP Garanti Mağduriyeti
Aracım 2020 model özel seri olarak geçen model 34500 kilometrede. 2022 Kasım ayında satın aldım. İlk olarak yaşadığım sorun uzun yola çıktığımda motor gücü azaltıldı şeklinde motor lambasını yakmasıyla başladı. Sanırsam bir turbo sorunu ve birçok kullanıcı bu sorunu yaşamış. Bayram zamanı yaşadığım bu sorun servislerin kapalı olmasıyla detaylı bir şekilde gösteremedim ve zaman geçmesiyle bu sorun çözüldü. Aracım çekişten düşmüştü ve motor kendini kısıtlamıştı 3000 devir üzerine çıkmıyordu. Sonrasında dönüş yolunda bir daha bu hatayı aldım ve yine her yer kapalı olduğu için gösteremedim. Bayram dönüşü bakımları da yaklaştğı için zaten randevu alıp gösterecektim. Maalesef ki işime giderken sabah 14-15 km sonra aracım hararet yaptı ve uyarı yaktı. Güvenli bir yere çekip aracımı durdurduğumda hiç motor suyu kalmadığını farkettim ki 1 buçuk gün önce kontrollerimde hiçbir sıkıntı yoktu. Sonrasında su eklesemde bir daha çalışmadı ve Ankara yetkili servisi olan Otosay'a çekici ile götürdüm. Mevzu açıkçası bundan sonra başlıyor. Olayı detaylı olarak linkedin ve şikayetvar'da paylaştım. Buradan ve paylaştığım diğer platformlardan konunun duyulması için desteklerinizi bekliyorum. Destek gösterip, zamanını ayıran tüm arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.
Linkedin : https://www.linkedin.com/posts/ozgurkurum_2020-opel-astra-m%C3%BC%C5%9Fteri-ma%C4%9Fduriyeti-activity-7092803032387641344-N0yg?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
Şikayetvar : https://www.sikayetvar.com/opel/opel-turkiyenin-iyi-niyet-politikasi-magduriyeti
Güncelleme : Bu paylaşımlarda olmayan bir değişiklik mevcut. Aracın eski sahibiyle iletişime geçip durumu kendisiyle paylaştığımda zamanında Opel Müşteri Hizmetlerisi'nin kendisine garanti uzatma teklifi ettiğini ve aracın garantisinin uzatıldığı bilgisini paylaştı. Opel Müşteri Hizmetleri bana herhangi bir garanti uzatma olmadığını paylaşmışlardı. Bana gönderdiği belgeyi de aşağıda paylaşıyorum. Belgeyi müşteri hizmetlerine ilettim ve dosya tekrardan açıldı ama hala bir geri dönüş alamadım. Bu arada ilk bahsettiğim motor arazısı aldığım zaman ile garanti bitiş süresiyle aynı gün. Bu da 24.06.2023 tarihi(Kurban Bayramı tatilinin başladığı ilk gün).
Güncelleme-2 : 08.08.2023 tarihinde Opel Müşteri Hizmetleri tarafından arandım ve uzatılmış garanti tarihinin geçtiğini bu durumun herhangi bir şeyi değiştirmediğini ifade ettiler. Aracın uzatılmış garantisinin neden benimle paylaşmadıklarını söylediğimde ise uzatılmış garanti sürecinin geçtiği için zaten bitmiş olduğu için paylaşmadıklarını belirttiler. Ama ben bu tarihten önce yetkili servise gidip bakım randevusu alıcakken, aracın servis kaydı, uzatılmış garantisi gibi mevzularını sorduğumda tarih içinde olmasına rağmen uzatılmış garantisi yok denilmişti. Aynı şekilde bu süreçte de müşteri hizmetleri ile şase no paylaşıp uzatılmış garanti sorgulattığımda herhangi bir uzatılmış garanti gözükmüyor şeklinde apaçık beyanları oldu. Ben belgeyi yolladıktan sonra ağız değiştirdiler açıkçası. 24.06.2023'de almış olduğum motor arızası sensörü ile ilgili de tatilde olduklarını ama yol yardım hizmetlerinden yardım alıp, kayıt oluşturmam gerektiğini belirttiler. 3 yılıık 34.500 kilometredeki aracın motor değişimine gitmesi, uzatılmış garantisinin sadece 10 gün geçmiş olması(Bayram Tatili ile kapalıydı yetkili servisler) ve bunun sonucunda Opel'in ürettiği araç arkasında durmaması gerçekten üzücü bir durum. Yeni bir araç alırken bile Opel, Stellantis grubundan bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Not : Bahsettiğim 1 buçuk gün önce çektiğim aracımın motor suyu durumunu gösteren fotoğrafı aşağıda paylaştım.
Steelseries qck+ vs Corsair mm300
|
i5 6600k O.C. Sonuçları
|
SATILDI AWP Hyper Beast (Görevde Kullanılmış)
|
(SATILDI) M9 Bayonet %100 Fade
|
3500 TL Civarı Sistem Tavsiyesi (Güncellendi)
|
|
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 20 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 222
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 8.286 (Bu ay: 381)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 30 (Bu hafta: 15)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar