Cümleten selamın aleyküm, bahse konu aracım soğukken veya uzun süreli kullanmadığım zaman tek marşta alıyor saat gibi de çalışıyor hiç bir sıkıntı, arıza yok. Lakin kendim stop edip, tekrar marş bastığımda araç çalışmıyor.
3 gündür sabahları sadece ilk marşta tek seferde alıyor olağan dışı bir gürültü veya herhangi bir arıza vermiyor, gayet normal herşey. Stop edip tekrar marş basıyorum çalışmıyor.
Günlük çalıştırma hakkımız 1 kereye mahsus resmen. Çok trajikomik bir durum gerçekten. Daha önceleri başına gelen, tecrübe edinmiş bir abim/kardeşim var mıdır ?
Arkadaşlar öncelikle cümleten hayırlı günler. Konuyu yanlış yere açtıysam affola. Araç 2002 doblo 1.9 Jtd. Aracı yıkayıp yola çıktım 50 mt. sonra gaz kesip stop etti.
• Marş basıyorum 3-4 saniye çalışıp hemen stop ediyor.
• Mazot filtresi boşaltılıp havası alındı olmadı, değiştirildi.
• Sensörler/müşürler tek tek kontrol edildi.
• Mazot deposu boşaltıldı, temizlendi. (baya bi su çıktı)
< EDİT > Yakıt deposundan çıkan sudan sonra enjektörler bakıma gitti. Sorun Enjektörlerden kaynaklanıyormuş, komple değişti sorun çözüldü..
Fakat bu seferde motorun alt kısmından bir vuruntu sesi gelmeye başladı. Şuan ona bakılıyor, gelişmeleri yazarım. En azından başına böyle bir olay gelen olursa, motoru fazla kurcalatmadan sorunu çözebilir. Anlaşılan o ki; depo full gezmek lazım. Sonra sonuçları ağır oluyor..
Meslek: Güvenlik Sistemleri / Elektrik-Elektronik
*Kıyamet Kopsunda Da, Saçının Teli Kopmasın..* |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 25
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.055 (Bu ay: 123)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu