Şimdi Ara

(Çok Acil) Dizel Araç Stop Ediyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle cümleten hayırlı günler. Konuyu yanlış yere açtıysam affola. Araç 2002 doblo 1.9 Jtd. Aracı yıkayıp yola çıktım 50 mt. sonra gaz kesip stop etti.

• Marş basıyorum 3-4 saniye çalışıp hemen stop ediyor.

Mazot filtresi boşaltılıp havası alındı olmadı, değiştirildi.

• Sensörler/müşürler tek tek kontrol edildi.

• Mazot deposu boşaltıldı, temizlendi. (baya bi su çıktı)

< EDİT > Yakıt deposundan çıkan sudan sonra enjektörler bakıma gitti. Sorun Enjektörlerden kaynaklanıyormuş, komple değişti sorun çözüldü..

Fakat bu seferde motorun alt kısmından bir vuruntu sesi gelmeye başladı. Şuan ona bakılıyor, gelişmeleri yazarım. En azından başına böyle bir olay gelen olursa, motoru fazla kurcalatmadan sorunu çözebilir. Anlaşılan o ki; depo full gezmek lazım. Sonra sonuçları ağır oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.onderdemir -- 21 Ocak 2022; 19:23:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Depo full gezmekle alakası yok. Neredeyse dibine kadar kullananlar var, bir sorun olmuyor. Genelde çeyrek depo altına inilmemesi, yılların şoförleri tarafından tavsiye edilir. Senin yakıt deponda suyun ne işi var diye düşünürsek, depodaki genleşen gazı salan valf görevini yapmıyorsa, içeride yoğuşma oluyor olabilir. Sonuçta yakıt koyulurken depo ağzından giriyor hava.

• Yoğuşma sonucu 2-2,5 lt. su birikmiş depoda. Evet sana katılıyorum kesin yoğuşmadan dolayı……

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.onderdemir -- 25 Ocak 2022; 7:6:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araç stop ediyor yardım!!!!!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.