Lise Bitirme Tezi İçin Yardım (Elektronik)
Merhabalar, ben Sagiri. Üniversite 1.sınıfta kredi almak için özel bir programda okuyorum ve yardıma ihtiyacım var. Diplomamızı alabilmemiz için en iyi olduğumuz ders hakkında deney bazlı kısa bir tez yazmamız gerekiyor. Elektroniğe ilgi duyduğum ve en iyi dersim fizik olduğu için konumu elektromanyetizm alanında seçtim. Bu alandaki çoğu deneyde olduğu gibi bir osiloskopa ve sinyal jeneratörüne ihtiyacım vardı. Okulumuzda bu araçlar olmadığı için kendim yapmayı denedim, başarılı da oldum, ancak hata oranı %2'nin üstünde olduuğu için verilerim kabul edilmedi. Elektronik devrelerle uğraşan herhangi bir tanıdığımız yok ve üniversiteler de kapalı. Ankara ve Mersin'deki bütün maker atölyelerini aradım ancak hiçbirinde bunlar yoktu, sorduğum elektronikçiler hepsi de beni tersledi. Sizce bakabileceğim başka bir yer var mı veya Mersin/Ankara'da oturuyorsanız bana bu araçları kiralayabilir/kullandırabilir misiniz? Gerçekten yardıma ihtiyacım var ama kime danışmam gerektiğini bilmiyorum.
Not: Dilerseniz projenin detaylarını PM olarak söyleyebilirim. Akademik dürüstlük politikasına göre detayları açık yerlerde paylaşmam yasak yoksa başım derde girebilir.
Simdiden bunu okumak için zaman ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederim.
Lise Bitirme Tezi İçin Yardım
Merhabalar, ben Eren. Üniversite 1.sınıfta kredi almak için özel bir programda okuyorum ve yardıma ihtiyacım var. Diplomamızı alabilmemiz için en iyi olduğumuz ders hakkında deney bazlı kısa bir tez yazmamız gerekiyor. Elektroniğe ilgi duyduğum ve en iyi dersim fizik olduğu için konumu elektromanyetizm alanında seçtim. Bu alandaki çoğu deneyde olduğu gibi bir osiloskopa ve sinyal jeneratörüne ihtiyacım vardı. Okulumuzda bu araçlar olmadığı için kendim yapmayı denedim, başarılı da oldum, ancak hata oranı %2'nin üstünde olduuğu için verilerim kabul edilmedi. Elektronik devrelerle uğraşan herhangi bir tanıdığımız yok ve üniversiteler de kapalı. Ankara ve Mersin'deki bütün maker atölyelerini aradım ancak hiçbirinde bunlar yoktu, sorduğum elektronikçiler hepsi de beni tersledi. Sizce bakabileceğim başka bir yer var mı veya Mersin/Ankara'da oturuyorsanız bana bu araçları kiralayabilir/kullandırabilir misiniz? Gerçekten yardıma ihtiyacım var ama kime danışmam gerektiğini bilmiyorum.
Not: Dilerseniz projenin detaylarını PM olarak söyleyebilirim. Akademik dürüstlük politikasına göre detayları açık yerlerde paylaşmam yasak yoksa başım derde girebilir.
Simdiden bunu okumak için zaman ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederim.
Türknet Müşterilerini Adam Yerine Koymuyor
Merhaba arkadaşlar, yakın bir akrabamızın tavsiyesi üzerine geçen hafta Türknet aracılığı ile internet bağlattım, bağlatmaz olaydım. İnternet kurulana kadar çok ilgililerdi, aradıktan sonraki ertesi gün Technofix geldi, sadece etiketleme yapıp çekip gittiler, 30 dk sonra da TürkTelekom saha ekibi geldi, hattı aktive ettiler. Bu ana kadar her şey çok hızlı ve iyi gelişti, ondan sonra direk yokuş aşağı. Hattı aktive etmeye gelen beyefendi, elindeki makine aracılığıyla, ankastreye gelen SNR değerimin 39 civarı olduğu, 35Mbit hız tanımladığından bahsetmesine rağmen kablolu ile alabildiğim maksimum hız 31Mbiti, SNR değerimde 25i geçmedi. Dedim hadi tamam bina eski, iç tehsisat kötü bağlanmıştır. Ertesi gün itibariyle, sürekli DSL bağlantım kopmaya, kafasına göre saatlerde (sadece akşam zamanı değil) internet hızım 10Mbit civarına indi, SNR değerim 16ya düştü. Kaç kere destek kaydı bıraktım, adam yerine koymadılar, kayıtlar kendi kendine sorun yoktur diye kapandı, ping problemi için fast path istedim attığım şeyi okumamışlar bile... Hızlı işlem hattını aradım, arııza kaydı için 5e bastığınız anda telefon yüzünüze kapanıyor. En son attığım kayıt daha kapanmadı, sorun düzeltilmezse, yasal süre dolmadan çıkıcam. Size de aynısı yapmanızı öneririm.
Not: Merkez civarında oturuyoruz, FTTC dolabımız var. Dolaptan ankastreye uzaklık max. 25 metre, ankastreden modeme olan uzaklık ise max. 10 metredir. Duvardan geçirmeden CAT kablo çektirip denedik, SNR sadece 1.5 yükseldi yani iç tehsisatda sorun yok.
Modem Hat Değerleri (P-2812)
Not: Keenetic Extra DSL var elimde, SNR'ı 0 gösteriyor, margin değerini yüksek ayarlayınca bağlanıyor. Suan için hızım stabiliteden daha önemli olduğu için P2812yi kullanıyorum.
Gün İçindeki Değerler
9 Civarı
Online İşlemlerden Ekran Alıntıları
Hangi sistemi kurmak daha mantıklı olur?
Merhabalar, Ankara'daki evimize VDSL internet bağlatıyoruz ve yeni bir modem almamız gerekiyor. Bütçem maksimum 500TL ama açıkçası bu kadar para dökmek istemiyorum. ADSL olan ana evimizde VMG3312 modem var ama stabilite/çekim kalitesi konusunda çok iyi olduğu söylenemez. Almışken çekim kalitesi/stabilite konusunda düzgün bir şey almak istiyorum çünkü geri dönerken yeni aldığım cihazıda yanımda götüreceğim. ADSL olan evimiz 4 katlı ve odaların duvarları kalın, ileride mesh sistem kurabilirim ancak ADSL (net 10mbit) için ne kadar değer bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce nasıl bir yol izlemeleyim?
Cihazlar:
H300S - 175TL (Temiz-Elden)
Keenetic Extra DSL - 400/470 (Letgo/Trendyol)
MiRouter 4A Giga - 150TL (Trendyol)
Asus DSL-N10 - Zaten vardı.
Not: Kendi cihaz önerileriniz ve ikinci el ilanlarınız varsa fikrinizi almayı çok isterim.
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, Ankara'daki evimize VDSL internet bağlatıyoruz ve yeni bir modem almamız gerekiyor. Bütçem maksimum 500TL ama açıkçası bu kadar para dökmek istemiyorum. ADSL olan ana evimizde VMG3312 modem var ama stabilite/çekim kalitesi konusunda çok iyi olduğu söylenemez. Almışken çekim kalitesi/stabilite konusunda düzgün bir şey almak istiyorum çünkü geri dönerken yeni aldığım cihazıda yanımda götüreceğim. ADSL olan evimiz 4 katlı ve odaların duvarları kalın, ileride mesh sistem kurabilirim ancak ADSL (net 10mbit) için ne kadar değer bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce nasıl bir yol izlemeleyim?
Cihazlar:
H300S - 175TL (Temiz-Elden)
Keenetic Extra DSL - 400/470 (Letgo/Trendyol)
MiRouter 4A Giga - 150TL (Trendyol)
Asus DSL-N10 - Zaten vardı.
Not: Kendi cihaz önerileriniz ve ikinci el ilanlarınız varsa fikrinizi almayı çok isterim.
:imdiden teşekkürler.
Gönüllü Türkçe Yama İş Alımı
|
Acer Swift 3 Windows MX150'yi Görmüyor
|
|
I7 3770 Hala Yeterli Mi?
|
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 553
İkinci El Bölümü Mesajları: 31
Konularının görüntülenme sayısı: 13.759 (Bu ay: 88)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 134 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic