S.a. Arkadaşlar ara sıra kullandığım eski bir Monster'ım var modeli Monster Q47ms-17631... Son zamanlarda kendiliğinden kapanmaya başladı. Termal macunları falan değiştirdim sonra format attım (w8.1 Pro kullanıyorum) sürücüleri yükledim falan , bunları yaparken yaklaşık 2-3 saat bilgisayar açık kaldı hiç kapanma olmadı. Daha önce genelde oyuna girince kapanıyordu diye LoL yükledim yine kapanacak mı diye denemek için. Yani toplam 4-5 saat bilgisayar açık kaldı sürücülerin yüklenmesi , oyunun yüklenmesi falan. Bu süre boyunca hiç kendiliğinden kapanmadı. Ama oyuna giriş yaptığım anda yine kapandı. Bilgisayar'ın ısındığını hiç sanmıyorum. Isıdan kaynaklı değil yani , öyle bir şey olsa fan kendiliğinden turbo moda geçerdi zaten. Yani anlayacağınız LoL'e girince kapanıyor bilgisayar arkadaş anlam veremedim. Bir de demin denedim NVDİA denetim masasına girince de kapandı , acaba ekran kartı ile alakalı bir durum mu ? Bu arada şöyle bir kapanma oluyor ; Önce ekran kararıyor , sonra bilgisayar bi 20-30 saniye kendi kendine cebelleşiyor daha sonra uyku moduna ya da hazırda beklet moduna geçer gibi kapanıyor yani tekrar açma-kapama düğmesine bastığımda hemen açılıyor. Yani anlayacağınız tamamen kapanmıyor bilgisayar öyle yeniden başlatma yapıldığındaki gibi bekleme yapmıyor açılırken. Hazırda Beklet modundan çıkar gibi açılıyor. Açıldığında oyun genelde hata vermiş oluyor , bazen vermiyor bir süre daha devam edip sonra tekrar kapanıyor. Sonra ben tekrar açma-kapama düğmesine basıp açmak zorunda kalıyorum bu böyle bir süre kısır döngü gibi devam ediyor bazen 5-6 kere üst üste bazen 10-15 kere. Bazı durumlarda tekrar açılırken bu sefer ELEKTRİKLER GİTMİŞ gibi tamamen kapanma yapıyor. Garip garip haller içinde laptop yani anlam veremiyorum...
EK olarak : Birde webcam çalışmıyor arkadaş bu nasıl bir şeyse aygıt yöneticisinde webcam hiç gözükmüyor , sürücüsünü de yükleyemiyorsun yani. Monster'ın kendi sitesinde dahi bu modelin webcam sürücüsü yok. Format attım bilgisayara bütün sürücüleri Monsterın kendi sitesinden yükledim , zaten çoğunu bilgisayar otomatik yükledi , yüklenmeyenleri de ben yükledim. Lakin kamera bir türlü açılmıyor. Arama sekmesinden Kamera yazıp seçeneğe tıklıyorum , ''Başlamak için bir kamera bağlayın'' diyor. Yani sanırım kamerayı hiç görmüyor bilgisayar...
Not : Webcamın açılmamasının Fn-F6 tuşlarına basmak ile alakası yok kaç kere denedim. Dediğim gibi webcam hiç gözükmüyor , aygıt yöneticisinde de yok hatta aygıt yöneticisinden gizli aygıtları göster dedim yine kameraya dair bir şey yok...
Laptop Tavsiyeleriniz ... (çok kararsızım)
|
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 66
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 631 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook