Şimdi Ara

Laptop Tavsiyeleriniz ... (çok kararsızım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a arkadaşlar... Sizlerden MSİ GE70 in modelleri hakkında öneri istiyorum. Gerçekten çok kararsızım aklımda birde MSİ GX70 modeli vardı ama forumlarda sürekli işlemcisinin çok yetersiz olduğunu okuduğumdan MSİ GE70 e kaydım.

(Eğer laptop önerisi için ayrı bir başlık açmam gerekiyorsa yeniyim özürdilerim, Aklımda MSİ GE70 modeli olduğu için buraya yazıyorum eğer yanlış yapıyorsam admin arkadaşlar düzeltir umarım)

1- Sadece oyun oynamayacağım günlük kullanım içinde lazım mühendislik için programları kaldırabilmeli. Derdimi daha açık anlatıcak olursam ; Ben oyun oynarken (online oyun) alttan youtube gibi sitelerden bazı tv proğramları veya müzik vb. dinlerim arada alt tab yapıp oyunda afk kalır 1-2 saat bir proğramı izlerim veya wordden sunum hazırlarım çeşitli mühendislik proğramları açar 1-2 saat işimi hallettikten sonra tekrar altta duran oyuna tıkladığımda bilgisayarımın hiç beklemeden oyuna girmesini istiyorum. Şu anki bilgisayarım bayağı eski olduğundan galiba bu işlemleri yapıp tekrar oyuna girmeye çalıştığımda 4-5 dakika bekleme yapıyor !!! Ben 1 saniye bile bekleme yapmıyacak bir bilgisayar arıyorum. Yani kısaca alt-tab yapıp uzun süre online oynadığım oyuna misal WoW yada DOTA girmeyip 2-3 saat sonra girmeye çalışınca bekleme yapmasın...

2- Msi GE70 in ssd li modellerini önerdiler sürekli. Bende araştırdım güçlü bir bilgisayar lakin kasa tasarımından çok korkuyorum acaba sağlammıdır ısınma yaparmı ? Çünkü saatlerce bir taraftan oyun açık diğer taraftan internette surf yapıp video izleyip download yapıcam. Kasası ince olduğu için korkuyorum çabuk ısınır diyorlar doğru mudur değil midir ? Isınma problemi varsa GX70 e mi yönelmeliyim gerçi onunda işlemcisi kaldırmazmış benim gibi kullanıcıları gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :D

3- Eğer Msi GE70 in SSD li bir modelini 3000-3300 TL arası bir fiyata bulursam hemen almaya çok meyilliyim aslında ilk iki soruma cevap verdikten sonra veya veremesinizde =) elden MSi GE70 modellerini alabileceğim bir bilgisayar mağzası önerebilirmisiniz ? Ben şu an KONYA da ikamet etmekteyim ANKARA ya gidebilirim almak için... İnternetten alışverişe pek güvenemiyorum ama eğer böyle MSi satan bir mağza yoksa yakınlarımda mecburen alacağım. Pcdepo en güvenilir site dediler doğrumudur ?

Size zahmet verdim , okuma lutfunda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum , önerilerinizi ve sorularıma cevaplarınızı bekliyorum...

• Arkadaşlar 1-2 güne kadar almayı planlıyorum. Acil Önerilerinizi bekliyorum lütfen, Bu işin ehli arkadaşlardan rica ediyorum. Vaktiniz değerlidir ama biraz ilgilenirseniz çok sevinicem.
  • Gx70 bence olabilir ama işlemcisi düşük. Ve size programlar için i7 çok iyi gider, ayrıca kasa olarak ge60 sahibiyim 1 yıldır bence sağlam bir kasa gıcırdamasına aldanmayın. sonuçta üstünde tepinmeyeceksiniz

Taşınabilirlik için ge60 öneririm.

Sorunuz varsa alıntı yapın tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karahan-87 K kullanıcısına yanıt
    vatan ve gold var gidip alabileceğin
    http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6413&urn=460083&lang=tr-TR GE70 in aynısı sadece dış tasarımı değişik bütün ileşenleri aynı tavsiye ederim dostum bende konyadayım bende bunun ekranı 15" olanını aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Prophet26:.

Gx70 bence olabilir ama işlemcisi düşük. Ve size programlar için i7 çok iyi gider, ayrıca kasa olarak ge60 sahibiyim 1 yıldır bence sağlam bir kasa gıcırdamasına aldanmayın. sonuçta üstünde tepinmeyeceksiniz

Taşınabilirlik için ge60 öneririm.

Sorunuz varsa alıntı yapın tekrar

Gx70 eledim çok teşekkürler. GE60 15inç ben 17inç almam lazım çok küçük geliyor bana yapamıyorum. Yani MSi alırsam GE70 modelini alıcam. Taşımak benim için problem değil.
    Gıcırtı olayına gelince ilk defa duyuyorum ama ehemmiyeti yok diyorsan peki... Şunu sorucam bana dediler ki 4.nesil Hasvel İ7 işlemcisi olan laptoplar çok kolay ısınıyormuş yani ısınma problemi oluyormuş ki benim alacağım GE70 modelinde bu işlemci var bu konu hakkında biraz açıklama yaparmısın rica etsem. Şimdiden çok sağol vaktini ayırıyorsun Allah razı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: infazciyunus31

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6413&urn=460083&lang=tr-TR GE70 in aynısı sadece dış tasarımı değişik bütün ileşenleri aynı tavsiye ederim dostum bende konyadayım bende bunun ekranı 15" olanını aldım.

Monsterlarada baktım 2 haftadır ama şöyle bir problem var monster markasında hoşuma giden kasa Monster - Q47MS-17631 bu üründe 4199 TL imiş. Senin önerdiğin Kasa hoşuma gitmedi ha özellik bakımından iyi olabilir ama ben biraz görselliğe takıntılıyım :S

Monster - Q47MS-17631 için monster müşteri temsilcisiyle iletişime geçtim şu bilgisayarı 3500 TL yapın tık peşin alayım dedim. Nuh dediler Peygamber demediler, adam bana daha ne dese beğenirsiniz ;

Bu fiyat (4199 TL) güncellenmemiş fiyatmış dolar artışa geçmiş 1 haftaya kadar fiyatlarda güncelleme yapıcaklarmış yani dahada pahalanıcakmış. Bende eyvallah dedim ne diyeyim MSİ GE70 ile neredeyse aynı özellikte üstelik SSD takılı DEĞİL ama 4199 TL istiyor. Ayrıyeten Monster bilgisayarları çok geç yolluyormuş 1 ay bekleyenler varmış okuduğuma göre doğru mudur ?

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Hala önerilerinizi bekliyorum Konyada veya Ankarada elden sıfır kutu açılımı YAPILMAMIŞ MSİ veya Monster 3500 TL yi geçmeyecek bir laptop öneriniz varsa beklemedeyim... Olmadı İnternet sitelerine güvenicez artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahan-87 -- 1 Şubat 2014; 0:29:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Önerileriniz?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aşırı ısınma için işlemciyi 100de 100'den 95e çekiyoruz ne performans kaybı oluyor ne de ısınma, konumun ilk mesajında var zaten resimli anlatım şeklinde.

Hocam gıcırtı olayı şakaydı orada smile falan koymamışım yazı dilinde tabi sen de anlamadın doğal olarak , kasa zaten yeni nesilde değişmiş daha iyi bir kasadır tahminim.

Alabileceğin en iyi laptoplardan biri bence ge70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proph -- 1 Şubat 2014; 0:54:19 >
  • Alıyorum ozaman kardeşim Msı GE70 2OE-209XTR Notebook modeli... SSD si falan varmış o ne işe yarıyor bilmiyorum ama uçururmuş beni =) PCdepoda stokda var şu anda 3.500 küsür TL yanında çanta ve mause si de varmış... Benim tek istediğim olay bir işlemle uğraşırken internet sitelerinde açtığım 20-30 sekmeye tıklayınca donmadan hemen açılması, bir proğramdayken (çizim , oyun vb. ) alt tab yapıp internet sekmesini açınca yalpalama donma vb. yapmaması...

Eğer bukadar parayı verip bu acizane ve küçücük isteklerimi ( ki ben crisis gta4 battlefield vb. gibi pc yi zorlayacak bir oyun oynamayacağım ASLA ! sadece oynarsam dota, lol vb. oyunlardır ) yerine getiremiyecekse bu bilgisayar ben dayanamam öyle garantiye falanda vermem parçalar atarım ! biraz agresifim o konularda paramın karşılığını istiyorum sadece yani ...

http://www.pcdepo.com/msi-ge70-2oe-209xtr-notebook-urun9182.html

Daha ucuzu başka bir yerde bulunuyorsa bilmiyorum alıyorum bunu artık bir diyeceğiniz yoksa ? Hepinize çok teşekkürler vaktinizi harcadınız benim için.

görselliğe takılıysan monster pek beklentilerine cevap vermeyebilir.
    Msi ge70 ile Monster - Q47MS-17631'in ekran kartı farkı ve kasa soğutma farkını göz önüne alın ve bu cihazın 15.6 inç olan modeli gayet daha uygun bir fiyatta ve ayrıca bu kasa monster notebook da hertürlü parça değişimi yapabilirsiniz ileride.u

Size tavsiyem boşuna msi'ye fazladan 400-500TL ödemeyin ve şu cihazı alın.http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6047&urn=460455&lang=tr-TR#.UuxKkfl_vwo
  • quote:

Msi ge70 ile Monster - Q47MS-17631'in ekran kartı farkı ve kasa soğutma farkını göz önüne alın ve bu cihazın 15.6 inç olan modeli gayet daha uygun bir fiyatta ve ayrıca bu kasa monster notebook da hertürlü parça değişimi yapabilirsiniz ileride.u

Size tavsiyem boşuna msi'ye fazladan 400-500TL ödemeyin ve şu cihazı alın.http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6047&urn=460455&lang=tr-TR#.UuxKkfl_vwo

Görselliğe takıntım var evet ama monster görsellik olarak beklentimi karşılıyor zaten =) yani ben MSİ GE70 kasasını aslında sevmiyorum sevdiğim kasa modeli MSİ GT ve MSİ GX serisinin kasa modelleridir lakin GT çok pahalı GX de ise işlemci sorunu olduğundan mecburen GE70 e yöneliyorum kardeşim...

Ayrıyeten son önerdiğin Monster - Q47MS-17631 in 15.6 inç olan modeli MSİ - GE70 ssd li modeli ile aynı fiyat ikiside 3500 TL civarı. Boşuna 400-500 TL olayı yok ki aynı fiyat ikiside ? Ben mi yanlış görüyorum verdiğin linkde 3500TL yazıyor =)

Ayrıca MSİ GE70 de SSD var ve ekranı 17.3 inç Monsterda SSD yok ve ekran küçük sadece ram 16 oda pek gerekli değil 8 olması yeterli.

Şimdi sen olsan hangisini alırsın ? Tamam monster kasası daha güzel duruyor ayrıca kalın kasa olduğundan soğutması falanda daha sağlamdır ama yapacak bişey yok.. Monster - Q47MS-17631 in 17.3 inçlik modelini 3500TL yapın peşin alacam dedim Müşteri temsilcisine SSD takılı olmamasına rağmen ! ama adam inat etti daha 4199 TL olan fiyatıda yukarı çekecekmiş sayın ve pek sevgili şirketleri =)

Ayrıca bilgisayarı 1 ay bekletebilirler diyor herkes monster için. Yani parayı yatırıcaz sayın ve pek sevgili şirketlerine bilgisayar 1 ay sonra gelecek ! eh ne yapalım artık ? Yani 2 Haftadır artık kendimi bedenine göre elbise bulamayan tiki kızlar gibi hissetmeye başladım =) sorun ettim kafamda iyice artık bu meseleyi pişman olurum diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahan-87 -- 1 Şubat 2014; 4:54:15 >

Hocam bekleme olayı eskidendi. Önsiparişle çalışıyorlardı. Ağustosta sistem değişti ve hemen teslime geçildi. Ellerinde varsa hemen teslim yazıyor zaten yoksa da stokta yok diyor ve gelmesini bekliyorsunuz ama parasını ödemiyorsunuz illa ki getiriyorlar ondan sonra ödeme kısmını görebiliyorsunuz internet sayfalarında. Şu anda stokta yok yazan modellerin alma seçeneği karşınıza gelmezken, hemen teslimlerde ödeme sayfasını görebiliyorsunuz sadece.

• Monster 'ı ben de düşünmüştüm ama şöyle birşey var garanti olarak belki çok yardımcı oluyorlar ama şirketin ne kadar zaman daha ayakta duracağını bilemeyiz. Ayrıca ekran kartını upgrade etmek saçma geliyor ki zaten içindeki ekran kartı sana en az 3 yıl yetecek, 3 yıl sonra değiştirmek istesen sana bin lira fiyat çekecekler. Sen de bin lira vermektense yeni pc alırım hem işlemcisi ve rami daha iyi olur ve yeni nesil olur diye düşüneceksin.Yani upgrade i bilgisayarı alırken düşüneceksin.

Ssd yi bilmiyorsun galiba ,ssd katı hal diski demektir. Yani ram gibi düşün hareketli parça yok , maximum okuma ve yazma hızı var ve hareket eden parça olmadığı için ısınma yok.Yani hdd olan bir bilgisayarda bir pdf açarken 8-9 saniye bekliyorsan, bunda 1-2 saniye bekleyeceksin.

• quote:

Monster 'ı ben de düşünmüştüm ama şöyle birşey var garanti olarak belki çok yardımcı oluyorlar ama şirketin ne kadar zaman daha ayakta duracağını bilemeyiz. Ayrıca ekran kartını upgrade etmek saçma geliyor ki zaten içindeki ekran kartı sana en az 3 yıl yetecek, 3 yıl sonra değiştirmek istesen sana bin lira fiyat çekecekler. Sen de bin lira vermektense yeni pc alırım hem işlemcisi ve rami daha iyi olur ve yeni nesil olur diye düşüneceksin.Yani upgrade i bilgisayarı alırken düşüneceksin.

Ssd yi bilmiyorsun galiba ,ssd katı hal diski demektir. Yani ram gibi düşün hareketli parça yok , maximum okuma ve yazma hızı var ve hareket eden parça olmadığı için ısınma yok.Yani hdd olan bir bilgisayarda bir pdf açarken 8-9 saniye bekliyorsan, bunda 1-2 saniye bekleyeceksin.

Sayın binbaşım ... Alıyorum o zaman pc depodan yada istanbul bilişimden, MSi GE70 in SSD li modelini...

Isınmada sorun olmaz diyorsun ssd li olunca , gıcırtısı fıcırtısıda yok , ( binbaşıya güven tam ! )

birtek kasası kötü geliyor bana monsterların yada GX ve GT lerin kasası hoşuma gidiyor ama yapacak bişey yok GT ve Monster pahalı GX inde işlemcisi sorun.. Artık mecburen GE70 :S

Ah şu GT ler ucuzlasaydı yazık okadar para bir laptoba... Neyse ahanda alıyorum GE70 i artık yeter da :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahan-87 -- 1 Şubat 2014; 14:22:26 >

dostum benim sana linkini attıgım cihazda gtx770m var.
  • Gtx 770m var senin attığın linkteki monster da ssd yok ekran 15.6 ... Benim verdiğim linkte msi ge 70 de GTX 765M var ssd var ekran 17.3 inç ?? fiyatlarda aynı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahan-87 -- 1 Şubat 2014; 14:45:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karahan-87

quote:

Monster 'ı ben de düşünmüştüm ama şöyle birşey var garanti olarak belki çok yardımcı oluyorlar ama şirketin ne kadar zaman daha ayakta duracağını bilemeyiz. Ayrıca ekran kartını upgrade etmek saçma geliyor ki zaten içindeki ekran kartı sana en az 3 yıl yetecek, 3 yıl sonra değiştirmek istesen sana bin lira fiyat çekecekler. Sen de bin lira vermektense yeni pc alırım hem işlemcisi ve rami daha iyi olur ve yeni nesil olur diye düşüneceksin.Yani upgrade i bilgisayarı alırken düşüneceksin.

Sayın binbaşım ... Alıyorum o zaman pc depodan yada istanbul bilişimden, MSi GE70 in SSD li modelini...

Isınmada sorun olmaz diyorsun ssd li olunca , gıcırtısı fıcırtısıda yok , ( binbaşıya güven tam ! )

birtek kasası kötü geliyor bana monsterların yada GX ve GT lerin kasası hoşuma gidiyor ama yapacak bişey yok GT ve Monster pahalı GX inde işlemcisi sorun.. Artık mecburen GE70 :S

Ah şu GT ler ucuzlasaydı yazık okadar para bir laptoba... Neyse ahanda alıyorum GE70 i artık yeter da :D

İstanbulbilişim hakkında hoş şeyler okumadım, pcdepo nova gibi sitelere bakabilirsiniz.

Siz yine de almadan bir görün kasayı vatanda falan da , bence pişman olmazsınız. İsterseniz almadan önce aynı laptopu kullananların görüşlerini alın, sonuçta benim pc bir önceki nesil.

• quote:

dostum benim sana linkini attıgım cihazda gtx770m var.

Hocam öyle de adam zaten ağır oyun oynamayacak, gpu onun için 2. Planda, öncelik işlemci ve ssd

• senin açtığın MSİ ge Kullanıcıları konusunu okumaktayım çok sağol binbaşım... Ayrıca antalyada bir arkadaşım vardı adam bilgisayarcı olmuş 4 senedir satış yapıyolarmış haberim yok bir yandanda onla muhabbet ediyorum telefonda =)

O arkadaşda ; ''salakmısın laptop alınır mı 2 senesi var gg (haşat) olur hepsi en iyisinin köküne kibrit suyu, masaüstü toplayalım kralını yaparız '' dedi. Sonra ben laptop lazım diye ısrar edince oda ;

'' Bari Monster , MSİ falan alma. Bizde satıyoruz bu markalardan hatta en çok karı onlardan yapıyoruz ama parana yazık, Msi in Türkiyede adam gibi bir garantisi bile yok arıza yapar 1-2 ay beklersin , adam gibi herkesin kullandığı normal laptoplardan al 2 sene sonrada at yenisini al '' dedi.

Ama artık karar verdim bi kere dönmiyeyim yeter biraz kullanıcı yorumlarına bakıp alıyorum Ge70 ssd li modellerinden birini binbaşının dediği gibi =) arkadaşta şu an telefonda ne halin varsa gör dedi bana =))

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.