Şimdi Ara

Telefon tavsiyesi, kararsız kaldım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an kullandığım N95 telefonumu değiştirip yakın zamanda yeni bir telefon almayi düşünüyorum. Limit 700-750 olabilir. Belki biraz daha üzerine çıkabilirim.
    *Nokia C7
    * Nokia N8
    * Samsung i9000 Galaxy S
    * Samsung i9003 Galaxy SL
    * Samsung Galaxy Ace S5830
    * Samsung S8530 Wave II
    Bunlardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. (+) ve (-) leri ile düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Farklı önerilerinize de açığım. Alacağım telefon, şu an kullandığım N95'i aratmamalı.

• N8i öneririm. Kasası ve ekran camı çok sağlam. Fotoğraf kalitesi piyasadaki bütün telefonların üzerinde. Video konusunda da diğer 720p kayıt yapanlardan daha başarılı. Hdmi çıkışı, fm vericisi ve usb otg özelliği de piyasada az bulunan ve yararlı özelliklerinden bazıları. Bataryasının android ve ios(iphone)lu modellere göre daha uzun gitmesi başka bir artısı. Bana göre bir artısı da Nokia olması.
    Ancak, ios veya android kadar uygulama bulamazsın symbianda. Bana yetiyor ancak çok fazla uygulama istiyorsan seni tatmin etmeyebilir. Ara sıra ufak kasıntılar yapıyor ama sorun değil bence, ara sıra ve küçük oluyor. Android ve ios biraz daha stabil. Kamerasında parlama sorunu var, ışık kaynağına doğru belli bir açıyla tuttuğunda objektife ışık düşüyor. Ancak tutuş şeklini 1 dercece değiştirerek atlatabileceğin bir sorun. Tabi titizsen sinirini bozabilir. Işıksız ortamda flaşla foto çekiminde baloncuk diye tabir ettiğimiz beyaz yuvarlaklar oluşabiliyor.
    Diğer telefonları kullanmadığım için, n8in artı ve eksilerini objektif bir biçimde yazmaya çalıştım. Telefon seçmek öznel birşeydir, ihtiyaçların ve isteklerini gözden geçirip, onlara en iyi cevap veren modeli seçmeni öneririm. Ben pişman değilim, bugün telefon alacak olsam gene n8 alırım. N95i de aratmaz merak etme. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 24 Nisan 2011; 21:41:45 >

• Yorumunuz için teşekkürler. Başka yorumları ve önerileri de bekliyorum.
  • bence android isletim sistemli telefonlara yonel , 700-750 tl arasi alinabilecek en iyi telefon galaxy ace tir tavsiye ederim
    fiyati biraz daha arttirabilirsen galaxy s te iyi tercih olur
  • Güncel ++
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

N8i öneririm. Kasası ve ekran camı çok sağlam. Fotoğraf kalitesi piyasadaki bütün telefonların üzerinde. Video konusunda da diğer 720p kayıt yapanlardan daha başarılı. Hdmi çıkışı, fm vericisi ve usb otg özelliği de piyasada az bulunan ve yararlı özelliklerinden bazıları. Bataryasının android ve ios(iphone)lu modellere göre daha uzun gitmesi başka bir artısı. Bana göre bir artısı da Nokia olması.
    Ancak, ios veya android kadar uygulama bulamazsın symbianda. Bana yetiyor ancak çok fazla uygulama istiyorsan seni tatmin etmeyebilir. Ara sıra ufak kasıntılar yapıyor ama sorun değil bence, ara sıra ve küçük oluyor. Android ve ios biraz daha stabil. Kamerasında parlama sorunu var, ışık kaynağına doğru belli bir açıyla tuttuğunda objektife ışık düşüyor. Ancak tutuş şeklini 1 dercece değiştirerek atlatabileceğin bir sorun. Tabi titizsen sinirini bozabilir. Işıksız ortamda flaşla foto çekiminde baloncuk diye tabir ettiğimiz beyaz yuvarlaklar oluşabiliyor.
    Diğer telefonları kullanmadığım için, n8in artı ve eksilerini objektif bir biçimde yazmaya çalıştım. Telefon seçmek öznel birşeydir, ihtiyaçların ve isteklerini gözden geçirip, onlara en iyi cevap veren modeli seçmeni öneririm. Ben pişman değilim, bugün telefon alacak olsam gene n8 alırım. N95i de aratmaz merak etme. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Diğerlerine bir şey demem de. İşaretlediğim alana katılmıyorum bir tek. Bence telefonun en büyük eksisi bu.

quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

Şu an kullandığım N95 telefonumu değiştirip yakın zamanda yeni bir telefon almayi düşünüyorum. Limit 700-750 olabilir. Belki biraz daha üzerine çıkabilirim.
    *Nokia C7
    * Nokia N8
    * Samsung i9000 Galaxy S
    * Samsung i9003 Galaxy SL
    * Samsung Galaxy Ace S5830
    * Samsung S8530 Wave II
    Bunlardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. (+) ve (-) leri ile düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Farklı önerilerinize de açığım. Alacağım telefon, şu an kullandığım N95'i aratmamalı.

Nokia C - 7 : Uzun uzun anlatmaya gerek yok. N8 Nokia olmasına karşın ve Symbian olmasına rağmen alınabilir kılan özelliklere sahip değil.

N8 : Nokia ve Symbian atık kaybediyor. Pek çok süper özelliği var. Mesela USB bellek bağlayabilirsin. Hatta taşınabilir disk. TV ye bağlantı yapabilirsin vb. Ama bunları doğru düzgün apması önemli. Mesela arkadaş bahsetmiş. Aslnalar gibi 1/1.8" lik görüntü sensörü var. Ama öyle salakça bir tasarı yapmışlar ki belli bir açıda tutunca görüntü de parlama oluyor. Foto çekerken neyse ne yapalım diyebileeğin bir şey iken video da çok can sıkabilir. Gene baloncuk vb. Bu tüm özellikler için öyle. Tarayıcı var ama kasım kasım kassın. Düzelteceğiz diyor Nokia ama şimdiye kadar düzelttiği bir şey görmedim. Hatta video da 10 kata kadar hızlı taraıcı demişler. Aça aça Mobil siteaçıyorlar. Açsana OVİ tam sürümü.

Gallaxy Ace : 500TL ye Gio var. Ace in ondan farkı Daha büyük ekran, 5mp kamera ve tek led flash. ( A bir de ekran gorilla glass cam ile kaplı. Çizimeye daha dayanıklı. ) Kamerası o kadar çok farketmiyor. Yani 750TL olarak düşünürsen aradaki fiyat farkına değmiyor. Flash desteği olmadığı için de büyük ekranın artısı kalmıyor. Yani 750TL o telefon için biraz fazla. Ama bir ara vatan da 635TL olmuştu. Gene olursa kaçırma o fiyata değer işte.

Samsung Wve II : Wave donanımsal olarak harika bir cihaz olabilir ama yazılım açıkça sıfır. Google android geliştiriyor yayınlıyor. Ama Samsung o hazır işletim sistemine iki tane sürücü entegre edip server a koymaya bile üşenen bir firma. Yani BADA dan umudu kesmek lazım.

Galaxy SL : Açıkçası iyi bir cihaz ama yani zaten düz S e çok yakın fiyatı var. Yani bence gereksiz kalıyor. Yapılan fiyat düşüşüne göre çok fazlasını götürüyor.

Galaxy S : Seçenekler içinde en uygunu. SL modeline göre biraz pahallı ama samoled ekran bile tek başına o farkı çıkarır cinsten.

A bunun dışında farklı modeller de var. LG x2 ye bak mesela.

• htc hd desire öneririm. bir telefon bu kadar mı zarif olur bu kadar mı tasarım harikası olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • N8
  • Galaxy S o yazdıklarının arasında en uygun seçim olacaktır bence.
  • Gördüğüm kadarı ile çoğunluk nokiayı tavsiye etmiyor. Yıllardır nokia kullanan biri olarak Samsungun menüsü nasıl? Anlaşılır ve kullanımı pratik mi?
  • galaxy s de flash yok mesaj sorunu da var sonra pişman olma?
    N8 kamera yönünden ideal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikokci
    Gördüğüm kadarı ile çoğunluk nokiayı tavsiye etmiyor. Yıllardır nokia kullanan biri olarak Samsungun menüsü nasıl? Anlaşılır ve kullanımı pratik mi?

hem kullanisli hemde nokiadan daha hizlidir , donma rest atma gibi problemler yasamazsin
  • @digitalworld, tercih meselesi tabi. Gerek servis hizmeti, gerek hizmet kalitesi, fin firması olması, gerekse telefonlarının sağlamlığıyla sempatimi kazanan bir firma. Nokia shopa girdiğimde bile ben kaliteyi farkı hissedebiliyorum. Tabi tercih meselesi bu kişisel birşey :)
    Bu arada ben yazmayı unutmuşum n8in en büyük artılarından biri de flash desteğinin olması. Listendeki telefonların çoğunda yok flash desteği. Telefonun sorunları için güncelleme bekliyoruz pr3ü özellikle merak ediyorum yeni arayüzle beraber 50den fazla yenilikten bahsediliyor. Nokianın sevdiğim yanlarından biri de bu güncelleme hizmeti. 5800a uzun süre destek verdiler ve gerçekten bayağı bir adam ettiler telefonu.
  • Arkadaşım Android Yazılımlı İstiyosan Samsung Galaxy s Seni Tatmin Edecektir. ekranı son derece kaliteli. fakat kamerasında flash yok dert etmem diyosan sorun yok. samsung wave 2 son derece stabil ve hızlı bi cihaz . haziran ayında bada 2 çıkacak diyolar . yazılımla işim fazla yok dersen kamera ve video olarak süperdir. nokia dan uzak durmanı öneririm. hala symbian yazılımı var . ufak tefek takılmalar ve donmalar canını sıkabilir. saygılar..
  • Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Telefon yazılımını ve uygulamaları yakından takip eder, en güncel şekilde kullanmaya çalışırım. Oyun merakım yoktur. Şu an kullandığım N95 biraz yıprandı, kaba ve ağır geldiği için değiştirme niyetindeyim.
  • quote:

@digitalworld, tercih meselesi tabi. Gerek servis hizmeti, gerek hizmet kalitesi, fin firması olması, gerekse telefonlarının sağlamlığıyla sempatimi kazanan bir firma. Nokia shopa girdiğimde bile ben kaliteyi farkı hissedebiliyorum. Tabi tercih meselesi bu kişisel birşey :)
    Bu arada ben yazmayı unutmuşum n8in en büyük artılarından biri de flash desteğinin olması. Listendeki telefonların çoğunda yok flash desteği. Telefonun sorunları için güncelleme bekliyoruz pr3ü özellikle merak ediyorum yeni arayüzle beraber 50den fazla yenilikten bahsediliyor. Nokianın sevdiğim yanlarından biri de bu güncelleme hizmeti. 5800a uzun süre destek verdiler ve gerçekten bayağı bir adam ettiler telefonu.

ARM 11 de flash player mi var

• Galaxy s veya wave alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

@digitalworld, tercih meselesi tabi. Gerek servis hizmeti, gerek hizmet kalitesi, fin firması olması, gerekse telefonlarının sağlamlığıyla sempatimi kazanan bir firma. Nokia shopa girdiğimde bile ben kaliteyi farkı hissedebiliyorum. Tabi tercih meselesi bu kişisel birşey :)

evet

• Biraz konu dağılacak ama, hanıma da telefon alacağım, bugün vatanda Samsung 5620 Monte 362 TL, Galaksi Ace 5830 651 TL. Hanım için 5620 monte, kendim için Ace 5830 önerir misiniz? Acil cevap verebilirseniz sevinirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

evet

sacmalama.

Kardes galaxy s yada x10 tavsİye ederm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.